Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Diziler satışları patlattı, fiyatları dudak uçuklattı - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Osmanlı'da yeniçeri ocağı kaldırılıncaya kadar ordunun kılıç ihtiyacını karşılayan Bursa'da, unutulmaya yüz tutan kılıç sanatı, son yıllarda ekranlarda boy gösteren tarihi diziler sayesinde altın çağını yaşıyor.

        2

        Dizilerde kullanılan kılıçların aynısını yapan Bursalı ustaların kılıçları büyük rağbet görüyor. Bazıları ise Bursa'da üretilen kılıçları özel günlerde hediye etmek üzere satın alıyor.

        3

        Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinden ve yurt dışından Bursalı ustalara sipariş yağıyor. Kılıçlar 500 ila 4 bin lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

        4

        Bursalı kılıç imalatçıları ise eskiden tezgahın altında toz tutup kimsenin sormadığı kılıçları bugün şık vitrinlerde teşhir edip müşterilerin beğenisine sunuyor. Farklı şehirlerden kılıç almak için meraklıları Bursa'ya geliyor.

        5

        Bursalı kılıç ustaları, yaptıkları modelleri sosyal medyada paylaşıp, beğenenlere kargoyla gönderiyor. Tezgah altında tozlanıp kimsenin sormadığı Bursa kılıçlarının bugün büyük rağbet gördüğünü ifade eden bıçakçı Aziz Şen, şöyle konuştu:

        6

        Son yıllarda unutulmaya yüz tutan Bursa kılıcı büyük rağbet görüyor. Buna en büyük sebep ise reytingi yüksek diziler. İşler o kadar çok arttı ki kılıç siparişlerini yetiştirmekte zorluk çekiyoruz. Eskiden kimse sormazdı. Kılıçlar tezgah altında tozlanırdı. Ürettiğimiz kılıçları satmak için özel showroom açtık.