Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? Dolar fiyatları son durum! 10 Ekim güncel döviz kuru - Döviz Haberleri

        Pazar gecesi ABD ile yaşanan vize restleşmesi ile dolar 3.85 TL'ye kadar çıkmış, ardından dün sabah 3.71-3.72 TL bandından güne başlamıştı. Gün boyunca benzer bir seyir izleyen dolar bugün ise daha sakin gözüküyor.

        Dolar öğle saatlerinde 3.69 TL'ye gerilerken, euro da 4.35 TL seviyesine geldi. Dolar dünü serbest piyasada 3.7225 TL'den, euro ise 4.3645 TL'den tamamlamıştı.

        Analistler, gün boyunca ABD ile Türkiye arasındaki vize krizine ilişkin açıklamaların takip edileceğini belirtiyor.

        NE DEDİLER?

        Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü Yard. Doc. Nuray Akın:

        REKLAM

        "ABD’nin vize politikasına yönelik diplomatik girişimlerin ivedilikle olumlu sonuç vermesi halinde kurdaki bu hızlı tırmanışın yerini kısa vadede durağanlığa bırakması beklenebilir. Orta ve uzun vadede ise makroekonomik istikrarın devamlılığı ve güçlü dış ticaret ilişkilerimizin bulunduğu ülkelerle yaşanan politik belirsizliklerin asgariye indirilmesi etkili olacaktır.

        Özellikle, Türkiye ekonomisinden yılın ikinci çeyreğinde olduğu gibi, üçüncü ve dördüncü çeyreklerde de gelebilecek yüzde 5’in üzerindeki sağlam büyüme rakamları ve enflasyonun kontrol altında tutulması, kurda aşağı yönlü bir hareketi yaratmada etkili olacaktır. Fakat, ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırımı beklentisinin dolara olan talebi dünya çapında güçlendirmekte olduğu hesaba katıldığında, uluslararası fon akışının yüksek risk ihtiva eden ülkelerden ABD’ye yönelmesi, TL’deki değer kaybının devam etmesi olasılığını da beraberinde getirmektedir."

        Şeker Yatırım:

        "Yaklaşık iki haftadır zaten negatif ayrışan Türk Lirası’na bağlı olarak Dolar/TL kuru dünkü işlemlerde 3.76 seviyesine ulaştı. Yeni güne 3.6980 seviyesinden başlayan kurun 3.6860 aşağısında tutunması halinde 3.62-3.66 bandı önem kazanabilir. Kurun tekrar 3.70 üzerine çıkması durumunda 3.76 direnci hedeflenebilir.

        REKLAM

        Gedik Yatırım:

        Teknik olarak kısa vadede en kuvvetli destek 3.6760 ve en kuvvetli direnç 3.7180 seviyelerinde bulunmaktadır. Gün içinde aşağı yönlü hareketlerde destek olarak 3.6760 - 3.6540 - 3.6400 seviyeleri takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3.6990 - 3.7080 - 3.7183 seviyeleri direnç olarak izlenebilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ