Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Rusya Devlet Başkanı Putin'in Basın Sözcüsü'nden Türkiye açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini aktardık

        Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin'in Basın Sözcüsü DmitriPeskov, Putin'in Erdoğan'ın açıklamalarına tepkisini soran muhabire, "Bugünün gündem maddelerinin dışında Putin'e bunu da aktardık" dedi.

        Peskov soruları yanıtlarken bu açıklamaların Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerini etkileyemeyeceğinin altını çizdi.

        Peskov şu şekilde devam etti:

        "Türkiye ve Rusya'nın çok taraflı işbirliğinin gelişmesinin bizim için büyük önem taşıdığını bildirmiştik. İlişkilerimizin önce olduğu gibi aynı şekilde adım adım gelişmesini ümit ediyoruz. Türkiye ile birçok ortak projemiz var, bu yüzden çalışacağımız çok iş var."

        Peskov, daha önce yaptığı açıklamada, Putin'in diğer ülke liderleriyle beraber Erivan'da bulunmasının gayet doğal olduğunu savunarak, "Putin'in anma törenine katılmasının (Türkiye-Rusya ilişkilerine) olumsuz yansıyacağını düşünmüyoruz" düşüncesini aktarmıştı.

        Putin geçen hafta Ermeni diasporasının Moskova'da düzenlediği bir etkinliğe gönderdiği mektupta "soykırım" ifadesini kullanmıştı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni iddialarına destek veren ülkelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Tabi ben şahsen Putin'in böyle bir adımı atmasına üzgünüm, kırgınım. Bunu da söyledim ve şunu da çok açık, net söyledim. Yani eğer bu tür soykırımlar noktasında bazı adımlar atılıyorsa o zaman Rusya kendi tarihini bir defa masaya yatırması lazım. Fazla gerilere gitmeye gerek yok. Şu anda Ukrayna'da olanlar ortada, Kırım ortada, Donetsk ortada, Luhansk ortada, bütün bu yapılanlar ortada. Bunların da hesabını versinler" demişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ