Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Arap ordularına Libya'dan davet

        GAZETE HABERTÜRK

        IŞİD’in Sirte’deki hâkimiyetine karşı mücadele eden Sirte halkına ve buradaki bir Selefi gruba yönelik katliamı Libya’daki Bingazi yönetimini harekete geçirdi. Bingazi’deki geçici yönetim tarafından yapılan açıklamada, “Kardeş Arap devletlerden IŞİD’in Sirte’deki mevzilerine hava saldırıları düzenlemelerini rica ediyoruz” denildi.

        İKİ YÖNETİM BOMBALIYOR

        Bingazi’deki yönetim, başkent Trablus üzerinde denetim gücüne sahip değil. Trablus’ta Bingazi’nin iktidarını tanımayan, kendi parlamentosu ve silahlı gücüne sahip başka bir yönetim bulunuyor. Ancak iki grubun da IŞİD’in büyük ölçüde hâkim olduğu ve katliamlar yaptığı Sirte’yi kontrol edecek bir gücü mevcut değil. Her iki yönetime bağlı ordular son dönemde Sirte’de IŞİD’e hava saldırıları düzenliyor.

        Fakat bu hava saldırıları da yeterince etkili olmuyor. Şimdi Bingazi yönetiminin yaptığı bu çağrının Arap devletlerde nasıl bir karşılık bulacağı da merak ediliyor. Yemen’deki Husi isyanının ardından birlikte müdahale kararı alan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın, Libya’ya da hava operasyonları düzenleyecekleri konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ