Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Türkiye'yi tüm tehditlere karşı korumaya hazırız"

        NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin olarak, "NATO Türkiye dahil tüm müttefiklerini tehditlere karşı korumaya hazırdır. Rusya Esad'a destek vermekten vazgeçmeli" dedi.

        NATO Genel Sekreteri, endişe kaynağının Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları ve füze saldırıları olduğunu da belirtti.

        Reuters'ın haberine göre; Stoltenberg, Rusya'ya Suriye'de Esad rejimine destek olmayı bırakıp IŞİD'le savaşması konusunda çağrıda bulundu.

        "ÇEVİK GÜÇ TÜRKİYE'YE KAYDIRILABİLİR"

        Rusya'nın Ukrayna'daki Moskova yanlısı isyancılara destek için gerçekleştirdiği askeri müdahalenin ardından NATO'nun aldığı önlemler kapsamında 13 bin kişilik bir çevik güç oluşturulacağını hatırlatan Stoltenberg, bu askerlerin gerekli olduğu takdirde hem doğuya hem de güneye kaydırılabileceğini belirtti.

        Stoltenberg, "Farklı yönlerden farklı tehditlerle karşılaşıyoruz. Çatışma, istikrarsızlık ve emniyetsizlik... Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana, kolektif savunmamıza yönelik en büyük takviyeyi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.Stoltenberg, Afganistan'daki NATO askeri sayısı konusunda ise bir karar alınmadığını sözlerine ekledi.

        NATO savunma bakanları toplantısında Suriye'deki kriz ve Rusya'nın bu ülkede gerçekleştirdiği operasyonlar tartışılacak.

        TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNDEKİ GERGİNLİK

        Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler, Rusya'ya ait savaş uçaklarının hafta sonunda Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle gerilmişti.

        Rusya Savunma Bakanlığı, ihlallerin, "olumsuz hava koşulları" nedeniyle gerçekleştiğini öne sürmüştü. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, daha önceki açıklamasında, Rusya'nın hava sahası ihlallerinin "kaza" olmadığını söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ