Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Amerika’da iç savaş endişesi

        GAZETE HABERTÜRK

        Dallas’ta bir siyahinin 5 polis memurunu öldürmesinin ardından sosyal medyada ‘beyaz ırkçılar’ ve Donald Trump taraftarları, intikam saldırıları yapılacağına, hatta ‘bir ırk savaşı’ başlayacağına dair mesajlar paylaştı.

        Beyazların siyahilerin ‘soykırım’ına uğradığını savunanlar, #WhiteGenocide ve #WhiteHatred etiketleriyle Twitter’da mesajlar yayınladı. Bu mesajlar binlerce kez yönlendirildi.

        Ölen polisler için #bluelivesmatter (mavi hayatlar değerlidir) etiketi açıldı. Twitter’da beyaz bir kadın, Amerikalı beyazlara ‘silah ruhsatı almaları’ çağrısında bulundu. Yine Twitter’da Celtic Phoenix adındaki bir kullanıcı, “Bugün polisler öldü. İşler ısınıyor. Umarım hazırsınız” mesajını paylaştı.

        WASP adındaki bir başka kullanıcı ise “Yetti artık. Sadece beyazların girebileceği bölgeler, okullar ve alışveriş alanları istiyoruz” diye yazdı. Eski Cumhuriyetçi milletvekili Joe Walsh de önceki gün, “Buna savaş denir. Dikkatli ol Obama, dikkatli olun ‘Siyah hayatlar önemlidir’ diyen serseriler. Gerçek ABD peşinize düşecek” mesajını paylaşmıştı.

        FBI ALARMA GEÇTİ

        Sosyal medyada, geçmişte şiddet olaylarına karışan siyahi grup ‘Siyah Panterler’in, hafta başında Alton Sterling’in beyaz bir polis tarafından öldürüldüğü Louisiana Eyaleti’nin Baton Rouge kentinde protestolara katılıp “Domuz polislere gününü göstereceğiz” yönündeki paylaşımları, FBI’ı harekete geçirdi. FBI, Louisiana Eyaleti güvenlik birimlerine uyarı mesajı gönderdi ve hazırlıklı olunmasını istedi.

        ABD’de, siyahiler ile beyazlar arasında artan şiddet olayları, ülkede ırkçı çatışmaların artacağı endişesine yol açtı. İşte ABD’de kaygı uyandıran eylemler...

        SİYAHİ BİR ABD’Lİ AĞACA ASILI OLARAK BULUNDU

        ABD’nin Georgia Eyaleti’nde, 25-35 yaşlarında siyahi bir erkek ağaca asılmış halde bulundu. Atlanta kentinde meydana gelen olayda, yetkililer bunun bir intihar olabileceği üzerinde dururken, çevre sakinleri ABD’deki beyazların ırkçı örgütü Klu Klux Klan (KKK) üyelerinin bundan sorumlu olduğunu iddia etti. Sosyal medya üzerinde yapılan tartışmada birçok kişi, önceki gün aynı parkta KKK üyelerinin el ilanları dağıttıklarını belirtti.

        OTOYOLDA POLİSE ATEŞ AÇTI

        Tennessee Eyaleti’nde perşembe gecesi bir siyahi otoyolda ateş açıp bir kadını öldürdü, biri polis 3 kişiyi yaraladı. Lakeem Keon Scott adındaki siyahi saldırganın eski bir ordu mensubu olduğu bildirildi. Scott ifadesinde, “Afrikalı Amerikalılara saldırılara karşı şiddette öfke duyduğunu” söyledi.

        TRAFİK KONTROLÜNDE POLİSİ SIRTINDAN VURDU

        Missouri Eyaleti’nde bir polis, cuma günü, aracını durdurduğu siyahi bir erkek tarafından vuruldu. Polisin ehliyet kontrolü için kendi aracına dönerken sırtından vurulduğu açıklandı. Antonio Taylor adındaki 31 yaşındaki saldırgan tutuklandı. Georgia Eyaleti’nde ise cuma günü bir kişi aracının soyulduğu ihbarını yaptı. Olay yerine giden beyaz polis vuruldu ancak ölmedi. Polis, olayla ilgili olarak Asya kökenli Stephen Paul Beck (22) ismindeki bir erkeği gözaltına aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ