Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya el kaide, bomba, külot bombacısı, ömer abdülmuttalib, northwest havayolları, bombalı eylem, uçak kaçırma, fbi
        1

        ‘Külot bombacısı’ olarak ünlenen El Kaide militanı Ömer Abdülmüttalib’in “daha hijyenik ve daha temiz olsa” Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan ABD’nin Michigan Eyaleti’ne bağlı Detroit kentine uçan Northwest Havayolları’na ait yolcu uçağını havada infilak ettirmekte başarılı olabileceği ortaya çıktı.

        2

        Abdülmüttalib kendisiyle birlikte uçaktaki 279 kişiyi havaya uçurmayı planlıyordu. ABD Ulaşım Güvenlik Dairesi’nden (TSA) John Pistole, 25 yaşındaki Ömer Abdülmuttalib’in uçağa binmeden önce içine bomba koyduğu külotunu 2 haftayı aşkın bir süre değiştirmediğini söyledi.

        3

        Colorado’da yapılan bir toplantıda konuşan John Pistole, “Bombanın bir bölümü ıslanmıştı” dedi.

        4

        Eski bir FBI yetkilisi de olan Pistole, bu nedenle bombanın kısmen yandığını, ancak patlamadığını, Abdülmuttalib’in derisini yaktığını ifade etti. “Kötü hijyen ne güzelmiş” tepkisinin gösterilmesi üzerine, Pistole kahkaha attı.

        5

        El Kaide militanının külotu FBI tarafından böyle sergilendi. Militan uçak iner inmez yakalanmıştı.

        6

        YANMAYA BAŞLAMIŞTI
        Halen 27 yaşında olan ve ABD’de ömür boyu hapis cezası çeken Ömer Abdülmuttalib, 2009 yılı Noel Bayramı’nda, Airbus 330 tipi uçak Detroit’e yaklaşırken tuvalete gitti. 20 dakika tuvalette kalan Ömer Abdülmuttalib, koltuğuna döndü.

        7

        Bir yolcu tuhaf koku almaya başladı ve Abdülmuttalib’in pantolunu ile koltuğun bir tarafının yanmaya başladığını gördü. Yolculardan Hollandalı film direktörü Jasper Schuringa Abdülmuttalib’in üzerine atladı ve uçak mürettebatı yangın söndürücüsü kullanarak alevlerin büyümesini önledi.

        8

        Bacakları yanan Abdülmuttalib ön kabine götürüldü ve külotunda yerleştirilmiş bir bombanın bulunduğu görüldü. Abdülmuttalib ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ