Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Dünyaca ünlü grup 'I Musici'den Ankara'da konser - Magazin haberleri

        Klasik müziğin sevilen parçalarından, Antonio Vivaldi'nin 'Dört Mevsim' adlı eserinin ilk stereo kaydını yapan 'I Musici', aynı eserin yeni yorumlarıyla sanatseverlere keyifli bir konser deneyimi yaşattı.

        'I Musici', konserde ilk kez 70 yıl önce seslendirdikleri 'Vivaldi'nin '4 Mevsimi'nin yeni düzenlemesi olan 'Vivaldi Verdi- Le Quattrro Stagioni' albümünden eserleri seslendirdi.

        "İNANILMAZ HEYECANLIYIZ"

        'I Musici' orkestrasının başkemancısı Marco Fiorini, uzun bir aradan sonra Türkiye'de olduğu için oldukça mutlu olduğunu ifade etti. Fiorini, "Ankaralı müzikseverlerle buluşacağımız için inanılmaz heyecanlıyız. Muhteşem bir konser olacağına inanıyorum" dedi.

        REKLAM

        "DÜNYA ÜZERİNDE BÖYLE KONSER SALONLARI ÇOK AZ"

        'I Musici'nin bugüne kadar birçok ünlü konser salonunda sahne aldığını belirten Marco Fiorini, CSO Ada Ankara'yı oldukça beğendiğini sözlerine ekledi. Fiorini, "Burada müziğin tüm salonu sarmaladığı, seyircinin müziği kucakladığı bir sahne var. Bu büyük bir ayrıcalık. Hem mimari açıdan güzelliğiyle hem de akustik anlamda sunduğu imkanlarla inanılmaz güzel bir bina. Dünya üzerinde böyle konser salonları çok az" şeklinde konuştu.

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ