Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Dünyanın en büyük altyapı tesisi Guangzhou Evergrande'de! - Futbol Haberleri
        1

        Maç ayarlama, hakem satın alma, bahis şikesi… Çin Halk Cumhuriyeti’nde bir dönem futbol denince akla gelen bunlardan ibaretti ama sonrasında işler değişti.

        2

        Bu dönemin ardından astronomik ücretlerle yapılan yıldız transferleri başladı ama ülkede futbolu yönetenlerin büyük bir hayalleri daha büyük: Çin’i futbolda bir dünya markası haline getirmek.

        3

        Çin futbolunun en büyük kulüplerinden olan Guangzhou Evergrande, dünyanın en büyük altyapı akademisinin sahibi. Şubat 2017'de kulüp başkanı, yeni yapılanlarını açıklamış ve 2020'de kadrolarında yabancı futbolcu oynatmamak istediklerini dile getirmişti.

        4

        1204 dönümlük arazi üzerine kurulan futbol akademisinde 50 futbol sahası, 2500'ün üzerinde öğrenci bulunuyor.

        5

        Ancak Evergrande'nin yaptığı yatırımlar bununla da sınırlı değil. Yaklaşık 150 milyon Euro maliyetli tesislere Real Madrid akademisinden 24 tane antrenör de transfer edildi.

        6

        Tesislerin hemen girişinde Dünya Kupası'nın yaklaşık 12 metre boyutundaki kopyası yer alıyor. Bunun sebebi iseçalışanlara ve öğrenim gören çocuklara akademinin asıl amacını hatırlatmak.

        7

        Daha önce Real Madrid'in başkanı Florentino Perez ve yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo da akademiyi ziyaret etmişlerdi.

        8

        2012 YILINDA MARCELLO LIPPI GÖREVE GETİRİLMİŞTİ

        2012’de devlet başkanlığına seçilen Xi Jinping, 2011 yılında "Çin Dünya Kupası'na katılsın, Çin, Dünya Kupası'nı düzenlesin ve Çin Dünya Kupası'nı kazansın" olarak üç dileğini sıralımıştı.

        9

        Guangzhou Evergrande de 2012 yılında Marcello Lippi’yi teknik direktörü olarak açıklamakla kalmamış, şehrin 75 kilometre uzağında bulunan Dünya’nın en büyük futbol tesisi olan Evergrande Futbol Okulları’nın yetkilisi de yapmıştı.

        10

        Lippi’nin imza töreninde Çin Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Wei Di’nin sarf ettiği “Gençlerin yetiştirilmesi çok büyük bir iş. Ciddi bir efor ve yatırım gerektiriyordu. Devletin bunu tek başına yapması mümkün değil.

        11

        Bu açıdan Evergrande Futbol Okulu ülkede futbolcu yetiştirilmesi konusunda lider rol oynayacak” sözleri de bu yatırımın bir kulübün kendisi için attığı bir adım olmanın ötesinde bir görevi olduğunu ortaya koymuştu.

        12

        İşte Evergrande'nin devasa tesisleri...

        31
        32
        33

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ