Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e Devlet miras ve soyağacı sorgulama ekranı! Hepsini aynı anda sorgulayabilmek için... e-Devlet Giriş!
        1

        e-Devlet'in yeni hizmetleri soyağacı ve miras sorgulama sayesinde milyonlarca vatandaş istedikleri bilgilere ulaştı. Adalet Bakanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün e-Devlet ile ortak işbirliği sayesinde vatandaşların hizmetine sunulmuştu. İşte e-Devlet soyaağacı ve miras sorgulama için yapmanız gerekenler...

        2

        e-Devlet üzerinden soyağacı sorgulamak için ilk önce www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerek. Daha sonra karşınıza çıkan giriş ekranından T.C ve e-Devlet şifrenizi yazarak giriş yapınız. Daha sonra fotoğrafta görüldüğü gibi ana sayfa üzerindeki arama butonuna "Soy" yazarak ilgili sayfaya gitmenin en kestirme yoluna ulaşmış olacaksınız. "Soy" yazdıktan sonra alt kısımda çıkan Alt-Üst soy bilgisi sorgulama butonuna tıklayarak ilgili sayfaya ulaşacaksınız.

        3

        Bu kısımdan sonra sorgulama işlemei yapmanız mümkündür. 2 aşamalı sorgulama bölümünden sonra soyağacınız karşınıza çıkacaktır. Soyağacına ulaşamayanlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilirler.

        4

        e-Devlet üzerinden mira sorgulama işlemi yapmak için yine ana sayfa üzerinde bulunan arama butonuna "Veraset" yazmanız gerek. Yazdıktan sonra alt kısımda karşınıza "Veraset İlami Sorgulama" butonu gelecek. Bu butona tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşacaksınız.

        5

        Bu sayfada sorgulama yapabilirsiniz. T.C kimlik numarasınızı yazarak miras sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ