Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Euro Bölgesi beklenti altında büyüdü - İş-Yaşam Haberleri

        Euro Bölgesi ekonomisindekibüyüme, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde0,3 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Bölgedeki büyümebüyüme belirsizküresel ekonomik görünümle beraber yavaşladı.

        Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat'ın verilerinegöre, Euro Bölgesi'nde gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH)Nisan-Haziran döneminde 2014'ün aynı dönemine göre de yüzde 1,2ile yine beklentilerin altında büyüdü.

        Reuters anketine göre analistler euro bölgesinde GSYH'ninçeyreklik bazda yüzde 0,4 büyümesini, yıllık bazda yüzde 1,3büyümesini bekliyorlardı.

        Reuters'de yer alan habere göreEuro bölgesinde GSYH yılın birinci çeyreğinde bir öncekiçeyreğe göre yüzde 0,4 ve bir önceki yıla kıyasla ise yüzde 1büyümüştü.

        Euro Bölgesin'deki ekonomikbüyümede etkili olan faktörler arasında Avrupa MerkezBankası (ECB) tarafından sağlanan parasal destek ve zayıflayan euronunbölge ülkelerinin ihracatına destek olması bulunuyor.

        ALMANYA'DA BÜYÜME BEKLENTİ ALTINDA KALDI

        Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da ekonomik büyümebirinci çeyrekteki yüzde 0,3'lük büyümeden hafif hızlanarakyüzde 0,4'e yükselse de zayıf yatırımların etkisiyle yüzde0,5'lik beklentilerin altında kaldı. Öte yandan dün açıklanan ECB toplantıtutanakları, Çin piyasalarındaki oynaklığın Euro Bölgesi'ndebeklenenden daha çok etki yaratabileceği endişelerinin olduğunugösterdi.

        FRANSA'DA BÜYÜME DURMA NOKTASINA GELDİ

        Bölgenin en büyük ikinci ekonomisi Fransa'da ise ihracat,zayıf tüketici harcamalarının etkilerini bastıracak kadar güçlüçıkmazken, stoklar ve büyüme, güçlü geçen birinci çeyreğinardından yeniden durma noktasına geldi.

        İTALYA İYİMSER ANCAK YETERLİ DEĞİL

        İtalya ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,3 büyümesininardından ikinci çeyrekte yüzde 0,2 büyüdü. Euro bölgesinin güney ülkelerinden gelen ekonomik raporlarher ne kadar krizin en kötü dönemlerinden daha iyi olsa daiyimserlik için çok fazla bir neden ortaya koymadı.

        ENFLASYON BEKLENTİ SEVİYESİNDE YÜKSELDİ

        Eurostat verilerine göre Euro Bölgesindetüketici fiyatlarında nihai veri Temmuz'da geçen yılın aynıdönemine göre beklentiler ve öncü veri doğrultusunda yüzde 0,2yükseldi.

        Reuters anketine katılan ekonomistler euro bölgesindeenflasyonun yüzde 0,2 artmasını bekliyorlardı.

        Euro Bölgesi'nde enflasyon Haziran ayında yine yüzde 0,2olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ