Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avrasya Tüneli ödemeleri internet üzerinden yapılabilecek - İş-Yaşam Haberleri

        Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ), Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretinin artık internet üzerinden de ödenmeye başladığını açıkladı.

        Avrasya Tüneli ödemeleri, HGS ve OGS hesaplarında yeterli bakiye olmaması, herhangi bir otomatik ödeme sistemine dahil olmamaları veya ihlalli geçiş yapmaları halinde internet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

        Açıklamada "Otoyol sektöründe yeni hayata geçirilen bir uygulama ile Avrasya Tüneli’nin geçiş ücreti ödeme işlemleri, artık avrasyatuneli.com adresinden yapılabiliyor. Uygulama ile HGS ve OGS hesaplarında yeterli bakiye olmayan, herhangi bir otomatik ödeme sistemine dâhil olmayan ve ihlalli geçiş yapan sürücüler; plaka, kimlik veya vergi numaralarıyla geçiş ücretlerini öğrenebilecek. Sürücüler banka ve yetkili kurumlara gitmeden geçiş ücretini web sitesi üzerinden kredi kartı ile güvenli şekilde hızlı ve kolayca ödeyebilecek.

        Bilgisayarlardan erişilebildiği gibi cep telefonu, tablet ve mobil cihazlar üzerinden de erişim sağlanabilen sistem ile sürücüler, geçiş bilgilerini öğrenerek, cezai işlem uygulamasını da engelleyebilecek" ifadelerine yer verildi.

        REKLAM

        AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

        20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilen Avrasya Tüneli geçiş ücretleri otomobiller için 16,60 TL iken minibüsler için 24,90 TL.

        Avrasya Tüneli ihlali geçiş ödemesi ise Avrasya Tüneli resmi web sitesi üzerinden gerçekleşiyor. Burada plaka ve TC kimlik numarası ile ödemeler yapılabiliyor.

        AVRASYA TÜNELİ YASAKLI ARAÇLAR

        Bisiklet

        Motorsiklet

        Otobüs

        Kamyon

        Tır

        Tehlikeli madde taşıyan araç

        5000 kg ağırlık sınırı

        İkiden fazla aksı bulunan araç

        Çekici araç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ