Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uçan araba gerçek oluyor! Elon Musk'a göre Tesla Roadster gelecekte uçuş kabiliyetine sahip bir otomobil olabilir - Teknoloji Haberleri
        1

        Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi konumundaki Tesla, 2008 yılında satışa sunduğu Roadster’ın yenilenmiş bir modelini tanıttı.

        2

        Saatte 400 km hıza ulaşabilen yeni Roadster, Elon Musk tarafından ‘dünyanın en hızlı seri üretilen otomobili’ ilan edildi.

        3

        Roadster 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 1,9 saniyede ulaşabiliyor.

        7

        Bugüne kadarki en yüksek menzile sahip elektrikli otomobil olan Roadster, elektrikli otomobilleri tek şarjla şehirlerarası yolculuk yapabilme kabiliyetine kavuşturuyor.

        8

        Otomobilin heyecan verici tanıtımından birkaç gün sonra, Elon Musk yeni Roadster’a dair yeni birkaç duyuru yaptı.

        9

        Elon Musk, 2020 yılında satışa sunulacak otomobilin özel bir uçuş kabiliyetine de sahip olabileceğini tweet’ledi.

        13

        “Bu kesinlikle mümkün, yalnızca bir güvenlik meselesi. Roket teknolojisini otomobillere getirmek devrimsel yeni imkânı beraberinde getiriyor.”

        14

        Tesla, otomobillerinin içerisindeki bilgisayar sistemine gönderdiği yazılım güncellemeleriyle otomobillerini bir cihaz gibi yenileyebiliyor.

        15

        Yapılan yazılım güncellemeleri, isteyen Tesla kullanıcılarına otomobillerinden daha yüksek performans alma şansı sunuyor.

        16

        Bu açıdan bakılırsa, Tesla’nın daha şimdiden Roadster’ı nasıl daha hızlı hale getirebilecekleri üzerinde çalışıyor olması muhtemel.

        17

        Kimileri Musk'ın otomobilin uçacağı konusunda ciddi olmadığı düşünüyor.

        18

        Fakat roket teknolojileri konusunda öncü SpaceX’in de CEO’su olan Musk, iki şirketi arasındaki işbirliğini yeni bir boyuta taşımanın yollarını bulmuş da olabilir.

        19

        Musk, daha önce elektrik pilleri ve güneş panelleri üreten bir diğer şirketi SolarCity’yi Tesla için satın almıştı. SolarCity’nin kurucu CEO’su Lyndon Rive iken, şirketin başkanı Musk’tı.

        20

        Uçan otomobiller yalnızca Elon Musk’ın ilgi alanına girmiyor. Otomotiv endüstrisinin büyük oyuncuları da bu konuda çalışmalar yapıyorlar.

        21

        Elon Musk’ın açıklaması, otomotiv endüstrisinin bir diğer oyuncusu ve Volvo’nun da çatı şirketi olan Geely’nin uçan otomobil şirketi Terrafugia’yı satın almak istediklerini doğrulamasına bir yanıttı.

        22

        2006 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden beş ödüllü mezunu tarafından kurulan Terrafugia, geride kalan 10 yılı aşkın sürede geliştirdiği uçan otomobil konseptleri üzerinde AR-GE çalışmaları yapmaya odaklandı.

        23

        Terrafugia, ilk uçan otomobilinin 2019 yılında satışa sunulacağını belirtiyor.

        24

        İlk otomobilin ardından, dünyanın ilk dikey iniş ve kalkış yeteneğine sahip uçan otomobilinin de 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

        31

        Uber’in amacı, kullanıcıların bugün otomobil çağırırken yaptıkları gibi, mobil uygulama aracılığıyla elektrikli, kompakt ve dikey iniş-kalkış yapabilen helikopterler çağırabildikleri bir ulaşım yolu yaratabilmek.

        32

        Fakat tüm bu projeler henüz geliştirilme aşamasındalar ve meyvelerini vermekten birkaç yıl daha uzaktalar.

        33

        Geçtiğimiz hafta tanıtılan Tesla Roadster’ı da bekleyeceğiz zira otomobil 2020 yılına kadar üretim bandına girmeyecek.

        34

        200.000 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak Roadster’lar için Tesla sipariş ve ön ödemeler almaya başladı.

        35

        Otomobilin giriş seviyesi modeli 200.000 dolara satılırken, 50.000 dolar karşılığında sipariş edilebiliyor.

        36

        Roadster’ın Founder Series özel modelleri ise yalnızca 1.000 adet üretildi. Daha güçlü bir otomobil olan Roadster Founder Series, 250.000 dolarlık fiyatı önden ödenerek sipariş edilebiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ