Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Emrah Serbes, bilirkişiye göre de suçlu

        Yazar Emrah Serbes’in İzmir’in Torbalı’da 22 Eylül’de 3 kişinin ölümüne neden olduğu kazayla ilgili bilirkişi raporu soruşturma dosyasına girdi.

        Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre, trafik bilirkişisinin, 9 sayfalık raporunda Serbes’in tam ve asli kusurlu olduğu, diğer aracın sürücüsü Ayhan Özçelik’in ise kusurunun bulunmadığı belirtildi. Raporda, Emrah Serbes’in alkollü olduğu yönünde delillerin bulunduğu, “140-160 kilometre hızla gidiyordum” beyanına göre en sol şeritte gitmesi gerektiği ancak Özçelik’in aracına ikinci şeritte arkadan çarparak şerit ihlali yaptığı ve takip mesafesini ayarlayamadığı için “tam ve asli kusurlu” olduğu ifade edildi.

        112’Yİ ARAYIP ‘SÜRÜCÜ BENİM’ DEMİŞ

        Bilirkişi raporunun yanı sıra dosyaya 112 kayıtları da girdi. Kayıtlarda Serbes’in kaza sonrası 112’yi aradığı ve kazayı kendisinin yaptığını söylediği anlaşıldı. Cumhuriyet Savcısı İsa Özer’in 26 Eylül’de ilk olarak Emrah Serbes’in aracının kaç kilometre hızla gittiğinin tespit edilmesi için otobandaki kamera görüntüleri ve kaza sonrası 112’ye yapılan ihbarlar ile Adli Tıp Kurumu’nda 27 Eylül’de suçu üstlenen Kenan Doğru ve Serbes’in vücudundaki kemer izinin soldan sağa mı, yoksa sağdan sola mı olduğunun tespiti için inceleme yapılmasını talep ettiği belirtildi. Savcı Özer’in bu taleplerini avukatı aracılığıyla öğrenen Serbes’in teslim olduğu ileri sürüldü.

        KIRMIZI REÇETELİ İLAÇ KALINTISI ÇIKTI

        Bu arada, Emrah Serbes’ten alınan saç ve tırnak örneğinin Adli Tıp Kurumu tarafından incelendiği, esrar, kokain ya da ecstasy gibi uyuşturucu maddelere rastlanmadığı, kırmızı reçeteli ilaç kalıntısı bulunduğu ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ