Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Ersun Yanal istifa etti mi? Trabzonspor Fatih Terim'i istiyor - Trabzonspor Haberleri
        1

        Trabzonspor, Süper Lig'in 8. haftasında dün Teleset Mobilya Akhisarspor'a 6-1 kaybetti.

        2

        Bordo-mavililer, önceki hafta oynanan Aytemiz Alanyaspor maçında da 3-0 önde olduğu karşılaşmadan 4-3'lük mağlubiyetle ayrılmıştı.

        3

        Sezona şampiyonluk parolasıyla girilmesine rağmen alınan bu sonuçlar, Ersun Yanal'ın Trabzonspor kariyerinin sonunu getirdi.

        4

        Ersun Yanal, tarihi hezimetin ardından başkan Muharrem Usta ve yönetimdeki tüm kredisini tüketti.

        5

        İki taraf bugün bir kez daha bir araya geldi ve detaylar konuşuldu. BeIN SPORTS'ta yer alan habere göre Ersun Yanal'la yollar ayrıldı. Fırtına’nın Yanal’ın yerine hoca arayışlarına hemen başlayacağı kaydedildi.

        6

        Fanatik'te yer alan habere göre Trabzonspor'un gündeminde 3'ü yerli toplamda 5 aday var. Muharrem Usta ve kurmaylarının ilk hedefi Fatih Terim.

        7

        Yöneticilerin özellikle Fatih Terim isminde kararlı olduğu ve “İhtiyacımız olan, deneyimli, kadroyu çekip çevirecek bir enerjidir. Fatih Terim de bunun için en iyi seçenek olur” görüşünü paylaştığı vurgulandı.

        8

        Başkan Usta’nın Fatih Terim ile vakit kaybetmeden, bu hafta içinde görüşeceği bildirildi.

        9

        Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden alınan Fatih Terim, görevi kabul etmesi durumunda Türkiye'de Galatasaray dışında 1990'dan bu yana ilk kez başka bir takım çalıştırmış olacak.

        13

        Teknik direktörlük kariyeri 2001'de başlayan Trabzon doğumlu Mustafa Reşit Akçay, 2011-2013 yılları arasında 1461 Trabzonspor'u çalıştırmıştı.

        14

        Burada oynattığı futbolla dikkatleri çeken 58 yaşındaki çalıştırıcı, 2013-14 sezonunda Trabzonspor'da görev yapmıştı.

        15

        Mustafa Reşit Akçay, bu yaz Atiker Konyaspor'la Beşiktaş'ı uzatmalar sonunda 2-1 mağlup ederek Turkcell Süper Kupa'yı kazanma başarısı göstermişti.

        16

        İddialara göre Antalyaspor'la yolları ayrılan Rıza Çalımbay da Usta yönetiminin listesinde bulunuyor.

        17

        Yerli adaylardan sonuncusu ise bu sezon Göztepe'nin başına geçen Tamer Tuna. Futbolu 2010 yılında bıraktıktan sonra çeşitli görevlerde bulunan Tamer Tuan, 2015'te Şenol Güneş'in yardımcısı olarak Beşiktaş'ta çalışmaya başlamıştı.

        18

        Bu yaz Süper Lig'e geri dönen Göztepe'ye teknik direktör olarak geçen Tamer Tuna, sarı-kırmızılılara oynattığı futbolla Türkiye'nin dikkatini çekmiş durumda.

        25

        Preud'homme'lu Club Brugge, Beşiktaş'ı 3 sezon önce UEFA Avrupa Ligi'nden elemeyi başarmıştı.

        26

        Öte yandan Trabzonspor taraftarları, Ersun Yanal'a dünkü maç sonunda büyük tepki gösterdi. İşte sosyal medyada yapılan bazı yorumlar:

        27

        "Akhisar, Trabzon'a plaka yaptı. Tarihin en iyi kadrosuyla bu yenilgiyi alan Ersun Yanal'ın yerine kim olursa olsun, en kötü şu an ilk 5 içindeydi."

        28

        "Ersun Yanal şapkadan tavşan çıkartmak istiyordu, stoperden sol bek, sol bekten stoper çıkartmak istersen olacağı buydu."

        29

        "Ersun Yanal istifa eder veya etmez orasını bilmem, ama bu saatten sonra Ersun'u yollamayan yönetim de kendi ipini çeker."

        30

        "Ersun Yanal kovulup Milli Takım'a konmak istiyor net!"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ