Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Fatih Terim'in Galatasaray Göztepe maçı sonrası açıklamaları - Fatih Terim'in yardımcıları kim olacak? - Futbol Haberleri
        1

        Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında Göztepe'yi, 1-0 geriden geldiği maçta 3-1 yendi ve puanını 35'e yükselterek ilk devreyi ikinci sırada tamamladı. Cimbom'da 4. kez göreve gelen Fatih Terim, taraftarıyla Türk Telekom Stadyumu'nda buluştu ve 1554 gün sonra sarı-kırmızılılara galibiyetle merhaba dedi.

        2

        İmparator, maç sonrasında yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda Galatasaray'ın savunma oynayamayacağını söylerken takımdan gönderilecek, gelecek oyuncularla ilgili de konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı ayrıca devre arası soyunma odasında yaşananları anlattı ve yardımcılarıyla ilgili de konuştu. Terim'in açıklamalarından satır başları şöyle:

        3

        "Ali Sami Yen'de beni çok güzel karşıladılar. Taraftarlarım ve oyuncularım bana güzel bir hediye verdiler, hepsine teşekkür ediyorum. Bu, oyuncularımın özverisi benim yaptığım çok fazla bir şey yok. Sadece 1-2 tane ufak dokunuşum olmuş olabilir."

        4

        "Son 7 maçta 4 kez mağlup olmuş bir takımdan bahsediyoruz ve bu takım Galatasaray. Pek alışkın değil Galatasaray. Bu morale tesir ettiği gibi, bütün hayata da tesir ediyor. Endişeler var, moraller bozuk, hoca değişmiş, baskı mevcut. Hepsini atlattık. Galatasaray, ancak bir senede 4 maç yenilmeli."

        5

        "Tamer Tuna'yı, ki eski tanırım, kardeşimdir. Kendisini tebrik ediyorum, iyi bir takım yapmış. Düşünebiliyor musunuz duran topların en iyisi olan takımla en kötü olan takım karşılaştı ve biz duran toptan gol attık."

        6

        "Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde bulundurmalıdır. Galatasaray, kendi kalesinden ileride oynamalıdır. Rakip bizim 18'imiz önüne geliyor, bizimkiler 18 önüne yerleşiyor."

        7

        "Top Göztepe'de, Göztepe oynasın. Galatasaray'da, Galatasaray oynasın... Böyle bir durum Galatasaray'ın tarzı olamaz. Ben olduğum sürece asla olamaz."

        8

        "Galatasaray dediğiniz zaman, oyuna ağırlığını koymalı. Muhakkak ki beklemek bir taktik anlayıştır ama bu her zaman olmamalı. Özellikle rakip sahada daha çok oynamalıyız"

        9

        "Bugün rakip alanda çok pas yapmamız bizi sonuca götürdü."

        10

        "Üçlü orta saha ile başladık, fakat maalesef, Belhanda... Olmadı. Onu biraz daha ileri sürünce, sanki orada... Ona verdiğim görev topun onda kalması ve bizi de taşımasıydı."

        11

        "Devre arasında 1-2 eksik yerimiz var, oraya muhakkak bir şey yapmalıyız. Bugün sağ ayaklı biriyle, sol beke çıkıyoruz. Martin Linnes'in oynamadığı yer yok. Eksikleri tamamlayacağız."

        12

        "Zamanımız az. Bazılarını göndereceğiz, bazılarını geri alacağız. Eğer mümkünse, kendi malımızı genç takıma gönderip kullanmak yerine parlatarak göndermekte büyük yarar var. Veririz, vermeyiz ama bizimle beraber olmamız lazım."

        13

        "Devre arası bazı eksikleri tamamlayacağız. İyi bir hazırlık dönemi geçirip, oyunu ileride oynamaya çalışan, sahanın her tarafını kullanan bir takım oluşturabileceğimize inanıyorum."

        14

        "Birçok oyuncumuzu da kazanacağız. Yasin'i, Sinan'in, Selçuk'u da kazanacağız. Sabri'ye de sevindim. Galatasaray kendisine hizmet etmiş değerlere sahip çıkmalıdır."

        15

        "Bugün Hakan Balta olsa, sol bek oynamıştı. Bugün 12 senesini vermiş Hakan Balta'yı burada gördüğüm için son derece memnunum. Kendi malınızı kötüleyemezsiniz."

        19

        "Bugün bir pasaj ve bir mesaj verdi oyuncular, biz bunu oynayabiliriz diye. 1-2 eksiğimiz var, benden önce de harekete geçmişler. Bu hiçbir zaman kulübü sıkıntıya sokacak bir şey olmayacak."

        20

        "Bunun için de tüm arkadaşlıklarımızı, tüm kredimizi kullanacağız. Giren, çıkan, surat, kapris değil. Bir takım olarak herkes burada görev yapacak. Zamanımız az, ama işimiz çok."

        21

        DEVRE ARASINDA NE DEDİ?

        "Önce bir taktik değişiklik yaptım. Küçük bir dokunuş vardı. İyi gitmeyenler vardı oyun içinde. Artı, büyük takımların reaksiyonunun böyle durumlarda olacağını aktardım. Esas işi onlar yaptı."

        22

        "Devre arası, antrenörler için çay molası olmamalı. Orada bir şeylere dokunmalı, bir şeyleri değiştirmelidir. Bugün bizi sıkıntıya sokan asıl şey, kimi hazırlamaya kalksak, bir sakatlık haberi geldi. Bugünkü gibi hiç karar değiştirdiğimi hatırlamıyorum."

        23

        TRANSFER AÇIKLAMASI

        "Değiştirmemiz gerekenlere odaklanıp, emek harcamalıyız. Performansımızı yukarı çekmeliyiz. Göndereceklerimiz muhakkak olacak. Bir liste hazırlayacağız. Eksiklerimiz var."

        24

        "Koskoca Galatasaray'ın sol beki yok. Olan da sakat. Linnes sakatlansa sağ beke kimi koyacağız. Muhakkak biri olacaktır ama bir bütün olarak hazır durumda olmalıyız. Oynadığından zevk alan oyuncuların takımları sıralamada yukarıdadır."

        25

        "Eksiklerimiz gibi, seyircilerin kızdıkları da var. Biz koyduğumuzda onlara bir şey demezler sağolsunlar. Şu bir gerçek, birkaç mevki için başkanımız ve yönetici arkadaşlarımızla konuştuk. Benden önce harekete geçmişler."

        26

        "Kulübün durumunu sarsmayacak, olmazsa olmaz, oyuncu alınması gereken mevkiler ve gitmesi gereken oyuncular var. Bunları halledeceğiz. Zamanımız az, işimiz çok."

        27

        RAKİPLERİN PUAN KAYBIYLA İLGİLİ KONUŞTU

        "Rakiplerimiz bu hafta puan kaybetti. Biz de kaybedebiliriz. Gönül ister ki kaybetmeyelim ama futbolda her şey var. Bizim iyi oyunla kazanmamız önemli. Şampiyonluklar kolay gelmiyor."

        28

        "Büyük özveriler, mücadeleler ister. Yolumuz çok uzun ve zorlu. Bunun için tüm camiamız birlikte yürümeliyiz. Hepimizin taşın altına elini sokması lazım. İyi günlere gideceğiz inşallah."

        29

        "Pardon deme lüksümüz yok. Tüm maçlarımızı iyi oynayacağız. Bir puan bizi tatmin etmeyecek. Üç puan için sıraya gireceğiz. Bunu bir alışkanlık haline getirmemiz lazım. Benim en çok kızdığım şeylerden bir tanesi, yenilgiye reaksiyon göstermemek, onu kabullenmektir."

        30

        "Bazen iyi değilsinizdir ama kaybederken de Galatasaray taraftarının gurur duyacağı bir takım olmalı orada. Tüm mesele budur. İşimiz zor ve rakiplerimize saygı duyuyoruz. İnşallah bize gösterilen teveccühü hak ederiz."

        31

        YARDIMCILARI KİM OLACAK?

        "Hepsini birkaç gün içinde halletmeye çalışacağım. İlk olarak Taffarel'i bitirmeye çalışıyorum. Başka planlarım, değişik düşüncelerim var. Galatasaray'a hizmet etmiş, benimle yürümüş, yerli ve yabancı birçok değerli arkadaşımız var."

        32

        "Başkan ve yönetimle konuşup, onları bir araya getirmeyi düşünüyorum. En önemlilerinden biri Taffarel. Onu bir getirebilirsek önce, yakınlarda bir yerde hepsini yan yana koyacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ