Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son Dakika: Fed faiz kararını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Merkez Bankası'nın (Fed) merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Fed, piyasa beklentileri doğrultusunda hareket ederek faizleri değiştirmedi ve yüzde 1.0-1.25 aralığında sabit bıraktı.

        Fed, 21 Eylül'de yapılan bir önceki toplantısında da faizleri değiştirmemiş ve sabit bırakmıştı. Önümüzdeki ay yapılacak toplantıda ise faizlerin çeyrek puan artırılabileceği belirtiliyor.

        AA'nın haberine göre karar metninde ülke ekonomisinin gücünü koruduğu vurgulanırken şu değerlendirmeye yer verildi:

        "FOMC'nin eylül toplantısından bu yana alınan veriler, iş gücü piyasasının güçlenmeye devam ettiğini ve ekonomik aktivitelerin kasırgalara rağmen sağlam hızda arttığını gösterdi. Kasırgalar istihdamın eylülde düşmesine neden olsa da işsizlik gerilemeye devam etti. Hane halkı harcamaları ılımlı artışını sürdürüyor ve sabit yatırımlardaki büyüme son çeyreklerde hızlandı.”

        Ülke ekonomisinin büyüme hızı için eylül ayında yayınlanan bir önceki FOMC karar metninde "sağlam" yerine "ılımlı" ibaresi kullanılmıştı.

        Analistler, söz konusu olumlu değişikliği, Fed'in aralıkta yeniden faiz artıracağına yönelik bir sinyal olarak değerlendirdi.

        İKİ KEZ ARTIRDI

        Fed, en son faiz artırımını Temmuz ayında gerçekleştirmiş ve faizler çeyrek puan yükseltmişti. Böylece sene içinde ikinci kez artırımı yapmıştı.

        REKLAM

        Son 15 ay içerisinde ise toplam 4 faiz artışı yapıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ