Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu başladı! Başkan Ali Koç açıklamalarda bulundu - FB haberleri - Fenerbahçe Haberleri

        Kongreye; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Yüksek Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, eşi Sema Kartal ile oğlu Emre Kartal ve çok sayıda üye katıldı.

        YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANINCA BAŞLADI

        Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu, normal şartlarda saat 10.30'da başlayacaktı ancak, trafikte yaşanan aksaklık ve akreditasyon kart işlemlerinin temini sebebiyle gecikmeli başladı. 40 bin 404 kişinin oy kullanma hakkına sahip olduğu olağanüstü genel kurul, saat 10.30'da başlaması gerekirken 4 bin 41 kişilik yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından yarım saat gecikmeli olarak başladı.

        REKLAM

        KARTAL AİLESİNE YOĞUN İLGİ

        Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, olağanüstü genel kurula eşi Sema Kartal ve oğlu Emre Kartal ile birlikte katıldı. Toplantı başlamadan önce başkan Ali Koç, Sema ve Emre Kartal'ın yanına eşi Nevbahar Koç ve annesi Çiğdem Simavi ile giderek bir süre sohbet etti, ardından fotoğraf çektirdi.

        ÜYELERDEN BİRÇOK YETKİ İSTENECEK

        Olağanüstü Genel Kurulda 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile uyumlu hale getirilmek üzere üyelerden yetki istenecek. Başkanlık adaylığı için 200 imza gerekliliğinin 500'e çıkarılması, kulüp üyeliği için bir üyenin en fazla 20 kişiye referans olması, Ülker Stadyumu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin isminin değiştirilmesinin görüşülmesi ve isim değişikliği konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi gibi birçok konuda üyelerin oylamasına sunulacak.

        REKLAM

        "ATATÜRK STADYUMU" AYAKTA ALKIŞLANDI

        Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, gerçekleştirilecek tüzük tadili ile ilgili genel bilgiler verdi. Fethi Pekin'in stat isminin "Atatürk Stadyumu" olarak değiştirilmesi için yetki isteneceğini açıklamasının ardından üyeler ayakta alkışlayarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde tezahüratta bulundu. Fethi Pekin, "26 Nisan 2022 tarihinde yasalaşan Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'nun gerek UEFA tarafından FFP olarak ortaya konan standartlar gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının gerekliliğinin yerine getirilmesinin teminen 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu kuruluş ve görevleri hakkında kanunda yapılan değişiklikler, kulüplerin kurumsallaşması, yönetim ve organizasyonda şeffaflık, mali, disiplin ve kontrol mekanizmasının sıkılaştırılması gibi bazı zorunlu tedbirlerin alınması gerektiriyordu. Elbette Fenerbahçe'nin de mevcut tüzüğü ile ilerlemesi, değişikliklere kayıtsız kalması düşünülemezdi. Biz zaten 2018 yılından bu yana Ülker Stadyumu Fenerbahçe Spor Kompleksi'nin isminin değiştirilmesi ve bu hususta yönetim kuruluna yetki verilmesidir. Cumhuriyet'in 100. yılında bu değişikliğin hayata geçirilmesi sembolik ve manevi anlamı olduğu kadar tüzüğümüzde de açıkça vurguladığımız gibi Fenerbahçe'nin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığının perçinlenmesi bakımından çok anlamlı olduğunu düşünüyor ve takdirlerinize sunuyorum. Uzun süren çalışmalar neticesinde meyvelerini veren stadımızın isminin 'Atatürk Stadyumu' olarak değiştirilmesinin genel kurula yetki verilmesine ilişkin genel kurulumuzun tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Kongre üyelerine geçmek isteyenler için çeşitli imkanlar yer alıyor. Şartları ve kriterleri ağırlaştırdık. Sayı bakımından herhangi bir sınırlama getirmedik" diye konuştu.

        REKLAM

        DİVAN BAŞKANLIĞINA VEFA KÜÇÜK SEÇİLDİ

        Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu'nda divan başkanlığı görevine Vefa Küçük, oy birliği ile seçildi. Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'a bu konuda teşekkür ederken, salonda yer alan üyeler alkışladı.

        Vefa Küçük, yaptığı açıklamada, "Sizlerin oyları ile bugünkü olağanüstü tüzük tadili kongresini yönetmek üzere arkadaşlarımla birlikte görev aldık. Bizi onurlandırdınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

        ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMALAR

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kongredeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

        "Tarihi bir güne hep beraber tanıklık edeceğiz. Hepimiz, birbirimizle ne kadar gurur duysak, iftihar etsek az. Sizi biraz mesajlarımızla sıkboğaz ettik. Whatsapp mesajlaşma sistemine, kongre üyeleriyle bu ortamda mesajlaşan tek kulübüz Türkiye'de, başladık. Faydalarını gördük. Dijital dünyada SMS mesajları eskisi gibi okunmuyor. 6 bin üzerinde katılım var. Hepinizden Allah razı olsun."

        "FENERBAHÇE İSMİ KULLANILMIYOR"

        "Bazen görüyorsunuz, bazen göremeyebiliyorsunuz. Fenerbahçe ismi her zaman kullanılmıyor. Boks, yüzme, atletizm her yerlerde rekorlar kırıyoruz. Olimpiyat kotaları tek tek gelmeye başladı. Kuzey Tunçelli kardeşim, hem 800 hem 1500 metrede Türkiye rekorları kırarak kotayı aldı. Söz konusu Fenerbahçe olunca geleneksel medyada sporcularımızın yanında Fenerbahçe sporcusu yazılmıyor. Üzülüyoruz. Tepkimizi de koyduk. Pek çok alanda futbolun tatilde olduğu dönemde de rekorlar, başarılar üst üste geliyor. Hepsiyle ne kadar gurur duysak azdır. Geleneksel rakiplerimiz arasında amatör branşlarda bayrağı en yüksekte tutan, tek hedefi şampiyonluk olan sadece Fenerbahçe Spor Kulübü kaldı. Bunu yapmanın, hele bugünün şartlarında kolay olmadığını biliyorsunuz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ