Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Rams Başakşehir maçının öne çıkan notları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında RAMS Başakşehir'i konuk eden Fenerbahçe, rakibini 4-0 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. Bu sonuçla sarı-lacivertliler, bu sezon çıktığı 13. resmi maçını da kazanmayı bildi.

        2

        Fenerbahçe, bu sezon ligde ev sahibi olduğu bir karşılaşmada ilk kez kalesini gole kapattı. Ligde sırasıyla seyircisi önünde Gaziantep FK ve Antalyaspor maçlarına çıkan sarı-lacivertliler, kalesinde ilk maçta 1, ikinci maçta ise 2 gol görmüştü. İsmail Kartal'ın öğrencileri, RAMS Başakşehir karşısında ise gol yemeden galip gelmeyi bildi.

        3

        GECEYE DAMGA VURAN İSTATİSTİKLER

        • Bu sezon Trendyol Süper Lig'de en fazla şut çeken (96), gol beklentisine giren (13.61 xG), rakip ceza sahasında topla buluşan (192) ve net gol pozisyonu yaratan (28) takım Fenerbahçe.

        4

        • Fenerbahçe, Ekim 2017'den (2 gol vs Yeni Malatyaspor; Ozan Tufan & Giuliano) bu yana ilk kez bir Süper Lig maçının ilk 10 dakikasında iki gol attı.

        5

        • Rams Başakşehir'i 4-0 mağlup eden Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bu rekabetteki en farklı galibiyetini aldı (31 maç).

        6

        • Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde üçüncü kez bir sezonda çıktığı ilk altı maçtan galip ayrıldı (2023/24, 2009/10 & 1964/65).

        7

        • Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe'den daha fazla maçta açılış golünü atan bir takım bulunmuyor (5 maç; Yukatel Adana Demirspor, Galatasaray & Kayserispor).

        8

        • Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında Fenerbahçe'den daha fazla gol atan bir takım bulunmuyor (7; Trabzonspor, Galatasaray & Yukatel Adana Demirspor).

        9

        • Başakşehir, Mayıs 2021'den bu yana ilk kez bir Süper Lig maçını isabetli şut çekemeden tamamladı (vs Fenerbahçe).

        10

        • Ağustos 2022'den (Strasbourg formasıyla) bu yana ilk lig golünü Rams Başakşehir ağlarına gönderen Alexander Djiku, bu sezon Süper Lig'deki ilk isabetli şutunu gole çevirdi.

        11

        • Bu sezon Süper Lig'de Sebastian Szymanski'den (5; 4 gol & 1 asist) daha fazla gole katkıda bulunan tek Fenerbahçe oyuncusu Edin Dzeko (6).

        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ