Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Galatasaray Göztepe maçını HTSPOR yazarları değerlendirdi - Futbol Haberleri

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: TERİM ETKİSİYLE 13 PUAN

        Maicon, 70. dakikada muhteşem frikik golü ile skoru 3-1’e getirdi ve maçın akıbeti aşağı yukarı belli oldu. Bendeniz de yazıya başladım.

        Genel olarak bir insana bağımlı, O’nsuz yapamayan kurum ve yapılara karşıyım. 4. Fatih Terim dönemi - 3. Şenol Güneş dönemi - 3. Ersun Yanal dönemi gibi dönemlere karşıyım.Bu kurumların çaresizliğini gösteriyor bana göre. Ancak bu özel dönemde, Tudor değil hangi teknik adam olursa olsun; milli takımdan ayrılmış Fatih Terim varken, başta da iktidar olsa da muktedir olamayan bir yönetim devredeyken Tudor’un gönderilip Fatih Terim’in gelmesi bence de en doğru ve akla yatkın olan çözümdü.Yani genel olarak karşı olduğu bu durum; özel olarak bilhassa bu dönemde ve bu zamanlama ile en doğru çözüm oldu.

        REKLAM

        Terimli Galatasaray diye bir takımdan bahsedemeyiz normal olarak. Ama şunları rahatlıkla söyleyebiliriz:

        * Bir kere Terim etkisiye ister sadece tesadüf deyin ya da rakiplerin stres yüklenmiş; Beşiktaş-Kayseri 3; F.Bahçe ve Trabzonspor da 2’şer puan kaybetti. Terim, ilk maçında 13 puan toplamış oldu.

        * Taraftar ve camia havaya girdi. Tudor dönemi oyunlarından daha kötü bir oyun olsa da tribün inancı hiç azalmadı.

        * Tudor’u bariz bir biçimde satan oyuncular, Terim’e en azından bu dönem bu tür bir yanlış yapamazlar.

        * Dün Yaşar Kemal Uğurlu mümkün olduğunca altında kalmamaya çalışsa da ‘hakem etki altına alma’ adlı özel Terim dersleri hemen başlamış. Ben kendisini unutmuştum, Koray Günter kulübeden sarı kart gördü mesela.

        Bu etkiler Galatasaray’ı pozitif etkiler. Ligin 2. yarısında en az 2 transferle ve Terim farkı ile girecek G.Saray şampiyonluğun en kuvvetli adayı olacaktır.

        REKLAM

        Dün, deplasmanlarda en başarılı takım olan ve ilk yarıyı gayet iyi oynayan Göztepe, 2. yarıda G.Saray’ın istekli baskısından başını kaldıramayacak duruma geldi. Terim, hiç sevmediği 4-2-3-1’e dönüp, öndeki 4’lüye de “Devamlı hareket” talimatı verince Göztepe çözüldü.

        G.Saray bu galibiyetle sadece 3 puan almadı. Ligin 2. yarısına çok daha umutlu ve güvenli girmeyi başardı.

        FATİH TERİM

        Teknik olarak çok ciddi bir katkı bekleyemeyiz bu aşamada. Ama hocanın etkisi, sadece Galatasaray’ın değil, ligin de enerjisini değiştirdi.

        PEYBERNES

        Çok kötü bir maç çıkardı. Bu kadar rahat çalım yiyen bir stoper olmaz.

        CÜNEYT HAYDAROĞLU: BU OYUN TERİM'İ KESMEZ

        Daha ilk maçtan tabii ki o rakibi boğan, basmadık yer bırakmayan klasik Fatih Terim takımı beklemiyorduk. Ama özellikle ilk yarıdaki takımın durgun, yılgın ve de donuk hali beni çok şaşırttı... Özellikle Maicon’un geçen haftadan sonra yine güven vermeyen futbolu, Gomis’in zoraki oynuyormuşçasına sahada takılması beklenmedik bir durumdu... Tamer Hoca’nın alan savunmasını çok iyi yapan takımı, hücuma çıktığı zaman ne kadar etkili olabileceğini de dün akşam bir kez daha gösterdi. Penaltı golünden sonra Rodrigues’in kendi yarattığı pozisyonu gol yapması kötü geçen ilk yarının G.Saray adına en iyi gelişmesiydi...

        REKLAM

        Ancak öyle bir ikinci yarı oynandı ki Aslantepe’de, adeta 180 derece bir değişim vardı G.Saray’da...Artık Fatih Hoca’nın devre arasında nasıl gürlediğini tahmin etmek çok da güç değil... Şarj olan, uyku halinden saldırı moduna geçen Sarı-Kırmızılı oyuncular Yasin’in ardından Maicon’un füzesi ile maçı koparttı. Kötü başlayan Maicon da bu şık golü ile kendisini bir nebze olsun affettirdi.

        İlk maç ilk galibiyet, güzel başlangıç...Ama ne olursa olsun Terim’in bu takımı istediği kıvama getirmek için biraz uğraşması gerekecek.Denayer ve Linnes’in zorda kalmadıkça forma şansı bulması zor gibi görünüyor. Belhanda ise ufak rötuşlarla daha faydalı hale gelecektir. Sonuç olarak devre arası, Fatih Terim’in daha çok isteyen, ısıran bir takım ortaya çıkarması için tam da zamanında geldi.

        - REAKSİYON GÖSTERİNCE

        Çok durağan bir ilk 45 dakika oynayan G.Saraylı futbolcuların, ikinci yarıda reaksiyon göstermesi ve daha çok istemesi Sarı-Kırmızılı takım için önemliydi.

        GOMIS ŞAŞIRTTI

        Gomis’in aklı gönderilen Tudor’da gibiydi. İlk golde katkısı vardı ama 90 dakika genelinde tanınmayacak haldeydi.

        ERHAN TELLİ: HOŞ GELDİN İMPARATOR

        Fatih Terim’in adı bile yetmişti tribünleri doldurmaya... Stadın etrafı bayram yeri gibiydi sanki. Sevenleri onu, o da sevenlerini çok özlemişti...

        #haberxicireklam#300x250#170#left#

        Sevgililerin buluşması, güzel bir galibiyetle taçlandırılmalıydı sadece. Gidişi suskun olmuştu ama dönüşü muhteşem oldu...Evet, kariyerini de riske atarak gelmişti hoca...

        Belli ki onun kariyerini bitirmek için, fırsat kollayanlar da vardı.

        Uydurma bir penaltı ile maça 1-0 geride başlattılar Fatih Terim’in Galatasaray’ını. Daha ilk maçında hocaya, ‘seni kızdırıp hata yaptırmak için buradayız’ mesajı veriyorlardı.Yaşanmışlıkların da tecrübesiyle, bu kez bu tuzağa düşmedi hoca...

        Belki de hiç olmadığı kadar sakin, bir o kadar da kendinden emin ve sabırlıydı. Önce Rodrigues’le beraberliği yakaladı Galatasaray...

        Sonra da Rodrigues’in yerine oyuna giren Yasin’in muhteşem kafası ile öne geçti. Ndiaye ve Feghouli müthiş oyunlarıyla şaha kaldırıyordu adeta takımı...Herkesin ‘vuracak başka adam mı yok ?’ dediği anda Maicon’un, o örümcek ağlarını alan frikiği ile coştu tüm tribünler...

        Evet, hoş gelmişti Fatih Terim... Ama görünen o ki, bu kez işi her zamankinden daha zordu!

        REKLAM

        Şampiyon olmak için sadece rakiplerini yenmesi yetmeyecekti anlaşılan... Hakemlere, federasyona ve onun yokluğunda meydanı boş bulanlara da meydan okumaydı bu...

        Ya kazanıp imparatorluğunu bir kez daha ilan edecek, ya da bu savaşı, alnı açık ve başı dik kaybedecek...

        Sonuç ne olursa olsun, bu cesareti ile kazanan yine o olacak mutlaka.

        BÜLENT YAVUZ: BU HAKEMİ UNUTMAYIN

        Galatasaray, Türk Telekom Arena’da Fatih Terim’e “Hoş geldin” dedi. Maçı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetti. Bu isme dikkat edin. Gelecekte Türk hakemliğinin en popüler isimlerinden biri olacak. Dün akşam Türk Telekom’da yoğun bir baskı vardı ama hakem zerre kadar etkilenmedi. Maçın hemen başında Maicon’un Castro’ya yaptığı müdahale 10 kusurlu hareketten biriydi. Hakem de beyaz noktayı gösterdi. Doğru karardı. Fernando’nun Göztepeli Halil’e müdahalesi biraz sıradışıydı. Hakem kırmızı kullansa kanaatimce ağır kaçardı. Çünkü bir vurma yok. 59’da Yasin ceza sahasına girerken Sabri tarafından düşülüyor. Hakem “Devam” dedi. Burada yanlış yaptığı kanaatindeyim. Bir müdahale var ama ceza alanı dışındaydı. Yani hakem düdük çalsa serbest vuruşa karar verecekti. İhlal noktası ceza sahası dışındaydı. Bu pozisyon dışında hakemin otoritesi kabul gördü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ