Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung Galaxy S9 hız testi sonuçları ve özellikleri - Teknoloji Haberleri

        Samsung Galaxy S9'un 2018 yılında Qualcomm'un Snapdragon 845 yonga setini kullanan ilk telefonlardan biri olması bekleniyor. Güney Koreli teknoloji devinin MWC 2018'de resmi olarak tanıtacağı yeni amiral gemisine ilişkin ilk hız testi sonuçları da geldi.

        Qualcomm'un California San Diego'daki merkezinde yapılan ilk testlerde, hem Qualcomm'un referans telefonu hem de piyasada bulunan diğer güçlü amiral gemileri denemeye alındı. Referanscihaz hakkında bilgi vermek gerekirse, bu telefon Qualcomm'un kendi yonga setlerini test etmek için geliştirdiği ve uygun şartlarda maksimum verimin alındığı ancak asla satılmayan ve sadece test amaçlı kullanılan telefonlara verilen addır.

        Yapılan testlerde, Snapdragon 845 işlemciye sahip referans telefonun AnTuTu'dan 256.805 puan aldığı görüldü. Bununla birlikte aynı merkezde yapılan testlerde Snapdragon 835 yonga setine sahip Note 8 "200.665", Google Pixel 2XL "203.109", LG V30 ise "178.871" puan alabildi. Bu sonuçların anlamı, Snapdragon 845 ile karşımıza çıkacak olan Galaxy S9, gerçekten çok hızlı ve güçlü bir cihaz olacak.

        REKLAM

        Daha önce basına yansıdığı üzere Quallcomm'un yeni nesil yonga seti, Note 8, Pixel 2XL, LG V30 gibi cihazlarda bulunan Snapdragon 835 yonga setine göre %25 oranında daha hızlı olarak nitelendiriliyordu. Ortaya çıkan test sonuçları da, bu analizi doğrulamış oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ