Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Getirisi en yüksek ilçeler - Emlak Haberleri
        1

        Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en yüksek ilçeleri açıkladı.

        2

        Araştırmada Türkiye’nin en büyük illeri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana ve Mersin’in mercek altına alındı.

        3

        Ankara / Mamak

        Ortalama Satış Fiyatı (TL): 1.859.280

        Ortalama Kira (TL): 12.613

        Getiri (%): 8,54

        16

        Bursa / Gemlik

        Ortalama Satış Fiyatı (TL): 1.946.021

        Ortalama Kira (TL): 10.379

        Getiri (%): 6,77

        17

        İzmir / Karabağlar

        Ortalama Satış Fiyatı (TL): 2.610.600

        Ortalama Kira (TL): 13.482

        Getiri (%): 6,76

        18

        Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt verilere dair yaptığı değerlendirmede büyük kentlerin nispeten daha az merkezi ilçelerinin getiri açısından cazip hale geldiğine dikkat çekti. Öğüt sözlerine şöyle devam etti:

        “Türkiye’nin en büyük illerini incelediğimizde en yüksek kira getirisi ortalamasının yüzde 7,29 ile Ankara’da olduğunu görüyoruz. Esenyurt ve Kepez gibi çeperlerdeki ilçeler hali hazırda daha fazla getiri sağlamakta. Büyük şehirlerin gelişmiş ilçelerinde ise satış fiyatları çok yüksek olduğu için getiri oranları düşüş gösteriyor. Endeksa’da, en çok kullanılan özelliklerden olan bölge analizi üzerine yaptığımız bu geliştirme ile tüm il ve ilçelerdeki gayrimenkullerin yıllık getirisini net bir şekilde sunuyoruz. Avrupa’ya açılış sürecindeki çalışmalarımızda da önemini gördüğümüz bu parametre, güncel piyasa koşullarında özellikle gayrimenkulü yatırım olarak düşünenler tarafından mutlaka değerlendirilmeli. Endeksa, teknolojinin en gelişmiş olanakları yardımı ile gayrimenkul sektörünü daha iyi anlamak ve anlatmak için çalışmaya devam edecek.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ