Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Gomis, Karabükspor Galatasaray maçında rekorları alt üst etti, tarihe geçti! Gomis'in kaç golü var? - Galatasaray Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Kardemir Karabükspor'a konuk oldu. Sarı-kırmızılılar rakibine ilk yarıda 6 gol atarken maçı da 7-0'lık skorla kazandı. Galatasaray'da Bafetimbi Gomis, attığı 4 golle yıldızlaşırken kariyer rekorunu kırdı ve sarı-kırmızılı kulübün tarihine geçti.

        2

        Bu sezon attığı gol sayısını 24'e yükselten Gomis, 2000-01 sezonunda forma giyen Mario Jardel'in 22 golünü geride bırakarak Süper Lig'de bir sezonda Galatasaray formasıyla en çok gol atan yabancı oyuncu oldu!

        3

        Opta'ya göre Gomis, 2014-15 sezonundan bu yana Süper Lig'de üst üste iki maçta hat-trick yapan ilk oyuncu da oldu. Fransız yıldız geçen hafta oynanan Bursaspor maçında da hat-trick yapmıştı.

        4

        Gomis, bu sezon Süper Lig'deki 17 takımın 11'ine de gol atmış oldu. Osmanlı, Antalya, Bursaspor'a karşı hat-trick yapan yıldız golcü, Karabükspor'a da 4 gol attı.

        5

        Tecrübeli yıldızın Kayserispor, Kasımpaşa, Konyaspor ve Gençlerbirliği'ne ikişer, Sivasspor, Başakşehir, Alanyaspor'a karşı ise 1'er golü var.

        6

        Gomis ayrıca profesyonel kariyerinde en fazla gol attığı sezona, Galatasaray formasıyla ulaştı. Fransız golcü, 2010-11 sezonunda Lyon formasıyla 25 gol atmıştı.

        22

        "Gomis, sokaktakı şımarık çocuklar gibi eğilip kafasıyla sürükleye sürükleye atacak bence şimdi"

        23

        "Gomis sana aşığım"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ