Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Güncel benzin fiyatları 24 Nisan 2022: LPG, motorin (mazot) ve benzin fiyatı ne kadar, kaç TL?? 24 Nisan Güncel akaryakıt fiyatları ile benzin fiyatı... - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Dünyadaki petrol krizi nedeniyle benzin fiyatlarında dalgalanmalar gözlemleniyor. Rusya - Ukrayna savaşı ve brent petroldeki hareketlilik güncel akaryakıt fiyatlarını beslemeye devam ediyor. Binlerce araş sahibi " 24 Nisan mazot, motorin, akaryakıt ve benzin fiyatı ne kadar oldu, kaç TL?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, 24 Nisan 2022 güncel akaryakıt fiyatları...

        2

        24 NİSAN BRENT PETROL FİYATI NE KADAR?

        18 Nisan günü 115 dolar seviyesine kadar yükselen brent petrol varil fiyatı, akaryakıt zammını da beraberinde getirmişti. Dün 110 doların altına kadar gerileyen brent petrol fiyatı, 22 Nisan Cuma gününü 107 dolar seviyesinde kapanış yaptı. Uluslararası piyasalarda brent petrol fiyatları 107 dolar seviyesinden işlem görüyor.

        3

        İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 24 NİSAN 2022

        İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı: 19,00 TL

        İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 19,01 TL

        İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 22,01 TL

        İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 22,03 TL

        4

        İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

        İzmir'de benzin litre fiyatı 19,11 TL

        İzmir'de motorin litre fiyatı 22,101 TL

        5

        ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

        Ankara'da benzin litre fiyatı 19,11 TL

        Ankara'da motorin litre fiyatı 22,11 TL

        6

        MOTORİN FİYATLARINA ZAM!

        Motorin fiyatları brent petrol fiyatlarındaki yükselişle birlikte yeniden yükselişe geçti. 16 Nisan Cumartesi gece saatlerinde motorine 1 lira 79 kuruş zam geldi.

        7

        MART'TA ZAM ŞAMPİYONU OLDU

        TÜİK'in açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre martta en fazla fiyat artışı yaşanan ürün yüzde 32.67 ile motorin oldu. Motorini yüzde 24.41 ile benzin takip etti. Rusya'nın önemli motorin üreticilerinden birisi olması sebebiyle motorindeki fiyat artışı Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de benzinden fazla yükseldi. Bu sebeple motorin ve benzin arasındaki makas açıldı. Motorinin litresi 21.23 liraya satılırken benzinin litresi 19 lira oldu. Motorin fiyatı yılın ilk 3 ayında, martın son haftasındaki 23.59 liralık zirvesinden gerilemesine rağmen yüzde 66 yükseldi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ