Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AFAD tatbikatı gerçeği aratmadı

        Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen tatbikata; Adana, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerinde aralarında bulunduğu 21 ilin sivil savunma ekipleri, sağlık, can-kur, ve su altı polis ekipleri katıldı.

        Saat 10:30'da başlaması gereken tatbikat AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın uçağını kaçırması nedeniyle 2 saat gecikmeli başladı. Gecikme nedeniyle gölde mahsur kalan vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı. Başkanın gelmesiyle birlikte İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından tatbikat programı başladı.

        Başkan Oktay yaptığı konuşmada, tatbikatın böyle bir olay başa geldiğinde can kayıplarının önüne geçilmesi için yapıldığını belirterek, "Bu tatbikat böyle bir felaket başımıza geldiğinde ne kadar hızlı müdahale ediyoruz, eksiklerimiz nedir onları görmek ve can kaybını en azama indirmek için yapılıyor" dedi.

        Konuşmanın ardından senaryo okunarak tatbikat başladı. Tatbikat gereği sel nedeniyle Seyhan Baj Gölü taşmış, etrafındaki evler sular altında kalmış, evdeki vatandaşlar yardım istiyordu. Bunun üzerine hemen ekipler harekete geçti. Botla göle çıkan bazı ekiplerinde botu alabora oldu. Bu arada, evlere ulaşan ekipler evin damını çıkan şahısları kurtardı. Bu arada yakınlarını gören bazı vatandaşlarda göle girerek onları kurtarmak istedi. Göle giren vatandaşlar da boğulma tehlikesi atlatınca su altı ekipleri gelerek vatandaşları kurtardı. Ancak yakınları kurtarmak isteyen iki kişi gölde boğularak hayatını kaybetti. Onun gölün kıyısındaki yakınının feryadı ise gerçek olayları aratmadı. Senaryo gereği tatbikat bittiğinde 14 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi sağ olarak kurtarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ