Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yeni Kürt partisi kendini ilan etti

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Irak Bölgesel Kürt yönetiminin resmi bayrağını kabul eden (KÖP), 30 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na resmi başvuruda bulunacak.

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan Kürtler bir bir partileşiyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, adında ‘Kürdistan' geçen Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) kuruluşuna temmuz ayında onay vermesinin ardından yeni bir 'Kürdistan partisi' daha ortaya çıktı.

        Güneydoğu'da son 2 yıldır faaliyet gösteren bir oluşum, Kürdistan Özgürlük Partisi (KÖP) adında partileştiklerini duyurdu. Genel Başkanlığını Mustafa Özçelik'in yaptığı KÖP'ün, 131 kişilik kurucu listesinde Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı İsmail Bedirhanoğlu da bulunuyor. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin resmi bayrağını kabul eden (KÖP), 30 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na resmi başvuruda bulunacak.

        "KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE KİLOMETRE TAŞI OLACAĞIZ"

        Diyarbakır'da düzenlenen törende partisini Kürtçe marş eşliğinde ilan eden Kürdistan Özgürlük Partisi (KÖP) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürt ve Kürdistan sorununun çözümünde önemli kilometre taşları olacaklarını söyledi. Düşünsel ve siyasi perspektife sahip en geniş Kürdistan potansiyelini tek partide bütünleştirdiklerini öne süren Özçelik, Kürt sorununun siyasal, eşitlikçi ve demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

        "Her şeyden önce devam eden ateşkes korunmalı ve bir daha yeni canların yitirilmemesi görevi Türk devletinin omuzlarındadır. Her türlü provokasyona rağmen ateşkes bozulmamalıdır. Aynı hassas yaklaşımın PKK tarafından da sahiplenilmesi, tarihsel bir sorumluluktur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ