Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Köpeğe tecavüz iddiasına beraat

        Serdar KULAKSIZ / HABERTÜRK

        İstanbul 63'. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya "Hayasızca harekette bulunma" ve "Mala zarar verme" maddesinde düzenlenen "Haklı bir neden olmaksızın sahipli hayvanı işe yaramayacak hale getirmek veya değerinin azalmasına neden olmak" suçundan tutuksuz yargılanan H.Y. katılmadı.

        Duruşmada tecavüz edilen Nilayim isimli köpeğin sahibi Gazi Güven ve avukatı Yasemin Babayiğit ile İstanbul, Ankara, Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nun avukatları, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Yeryüzü ve Özgürlük Derneği temsilcileri hazır bulundu.

        İDARİ CEZA

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü'nden mahkemeye gönderilen yazıda, H. Y.'ye köpeğe tecavüz ettiği gerekçesiyle 454 TL idari para cezası verildiği bildirildi.

        KATILMA TALEPLERİ REDDEDİLDİ

        Duruşmada hazır bulunan Ankara Barosu, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ile Yeryüzü ve Özgürlük Derneği'nin davaya katılma talebi, suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddedildi.

        "BERAATİNİ İSTİYORUM"

        Olay yerinde elde edilen CD'deki görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünce netleştirildiğini belirten sanık H.Y.'nin avukatı Adem Muratbeyoğlu, "Görüntülerdeki şahısla müvekkilim fiziki olarak çok çok farklılık göstermektedir. Görüntüdeki şahıs müvekkilim değildir. Beraatini istiyorum" dedi.

        "CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

        Tecavüze uğradığı öne sürülen köpeğin sahibi Gazi Güven'in avukatı Yasemin Babayiğit ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Sanığın eylemleri toplumun ortak edep, ar ve haya duygularını ihlal niteliğindedir. Sanığın cezasız kalması toplum açısından tehlike arz etmektedir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

        BERAAT ETTİ

        Mahkeme suçun unsurları oluşmadığı ve suçu işlediği sabit olmadığı gerekçesiyle H.Y. hakkında beraat kararı verdi.

        BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

        Duruşmanın ardından İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına CHP milletvekilleri Melda Onur ve Mahmut Tanal ile sivil toplum örgütü üyeleri katıldı. H. Y. hakkında verilen beraat kararına tepki gösteriler açıklamada hiçbir canlının bir diğerinin bedeni üzerinde iktidar sahibi olmadığını, insanlar tarafından hayvanlara saygı gösterilmesinin bir insanın diğer insana gösterdiği saygıdan ayrı tutulamayacağı belirtildi.

        "BU ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ"

        CHP Milletvekili Melda Onur, "Bu önemsizdir, mahkemeleri böyle dosyalarla meşgul etmeyin anlayışı değişecek. Değiştirmek için de biz buradayız. Bu iş meclise de taşınacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ