Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Alçakça iftira"! HDP'li Hasip Kaplan, partisinin seçim öncesi AK Parti'yle anlaşma yaptığı iddialarına sert yanıt verdi: Bu alçakça iftiradır. Asla AKP ile böyle bir pazarlık içinde değiliz

        Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, HDP'nin genel genel seçime parti olarak katılma kararının başkanlık sistemi için anlaşma olduğu iddialarını reddederek, "Bu alçakça iftiradır. Asla AKP ile böyle bir pazarlık içinde değiliz" dedi.Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi konusunu tekrar gündeme taşıdığını belirterek, AK Parti içinde hangi tür başkanlık sistemi istenildiğine ilişkin mutabakat olmadığını söyledi.

        'TEK ADAMLIK RÜYASI GÖRMESİN'

        Erdoğan'ın gönlünde ABD modelinin yattığını ifade eden Kaplan, "ABD'de 50 eyalet parlamentosu var. ABD'de güçler ayrılığı çok keskin. Orada fren ve denge sistemi var. Sayın Cumhurbaşkanına ne fren ne denge var. Hepsini ben seçeceğim dediğin zaman diktatörlük istiyorsun. Cumhurbaşkanı dahil kimse tek adamlık sisteminin rüyalarını görmesin" diye konuştu.

        Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü:

        IŞİD'in Kobani'den çıkarılması zaferdir. IŞİD barbarları kovulunca bir halaya tahammül etmiyor. Hem tahammül etmiyor hem de çiftetelli diye saygısız biçimde yaklaşıyor. Siz IŞİD ile dans edebilirsiniz, biz de halkımızla halay çekeriz.

        DEVLET ARMASI KULLANILACAK

        Kaplan, bir soru üzerine, yakında devlet arması kullanılacağı için Çankaya Köşkü'nden Cumhurbaşkanlığı forsunun kaldırıldığını savundu.

        Kaplan, genel seçim için Güneydoğu Anadolu'da ve İstanbul'da demokrasi isteyen her kesimle ittifak arayışı içinde olduklarını belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ