Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalçın Akdoğan, Barack Obama ve Vladimir Putin'in Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerini eleştirdi

        Başbakan Yardımcısı Akdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1915 olaylarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

        'SUÇA ORTAK ARIYORLAR'

        Ak Parti'nin Ankara GMK Bulvarı'ndaki seçim irtibat bürosunun açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdoğan şunları söyledi:

        Önce bir kendi geçmişlerine baksınlar. Geçmişte başka milletlere, kendi vatandaşlarına yaptıkları zulümlerin, katliamların, soykırımların kuyruk acısıyla kompleksiyle bugün herkes böyle yapmış gibi bir edayla suça ortak arıyorlar. Bunlar, kendi geçmişlerine, kendi yaptıklarına baksınlar.

        'KEŞKE SURİYE'DEKİLER İÇİN AÇIKLAMA YAPSAYDI'

        Suriye'de yüz binlerce insan katledildi. Keşke Putin, bununla ilgili bir açıklama yapsaydı, Esed'i kınayabilseydi, bu acıları paylaşabilseydi. Bunları kınayan biziz. Acıları paylaşan, 2 milyon insana kucağını açan biziz. Bu acılar karşısında sessiz kalanlar, çıtını çıkarmayanlar, geçmiş hadiseler üzerinden farklı beyanatlar içerisine giriyorlar. Bunlar, kabul edilemez. Bütün milletler bir araya gelelim, geçmiş acıları düşmanlığı kışkırtmak için değil dostluğu nasıl geliştirebiliriz diye kurmaya çalışalım.

        'ERMENİLER OSMANLI'NIN ONURLU PARÇASIYDI'

        Ermeniler, Osmanlı'nın gerçekten onurlu bir parçasıydılar, bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin çok onurlu Ermeni vatandaşları var. O dönemde, Osmanlı'nın gelişiminde de çok önemli katkıları vardı, bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişimine aynı şekilde katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ