Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kapalıçarşı'nın kaderi haftaya kaldı

        Kapalıçarşı için dün tarihinde ilk kez yönetim seçimi düzenlendi. İstanbul denince akla gelen ilk mekânlar arasında gösterilen Kapalıçarşı’nın sorunlarına çözüm oluşturmak için düzenlenen yönetim seçimleri için yüzlerce esnaf sabah saatlerinde tarihi çarşıya geldi. 2 bin 461 kişinin katılması beklenen seçimlerde salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle sandalyeler boş kaldı ve seçimler bir sonraki haftaya ertelendi.

        ‘28 MİLYON TL HARCADIK’

        Kapalıçarşı’nın tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağını ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Çatıda antenler, baz istasyonları, su depoları ve klima dış aparatları ve kablolar var. Kapalıçarşı, bunların hepsinden arındırılacak. Fatih Belediyesi olarak 28 milyon TL harcadık. Şimdi altyapı ile beraber İSKİ yaklaşık 35 milyonluk bir destek verecek. Kapalıçarşı’nın yükünün sadece mülk sahipleri tarafından karşılanmasının uygun olmadığını düşünüyoruz. Altyapı ve çatı yapıldıktan sonra önemli noktalara müdahale edilecek” diye konuştu. “Kapalıçarşı’nın en büyük problemi yönetiminin olmaması” diyen Başkan Demir, “Mevcut kat mülkiyeti yasasına göre burada yönetim planı oluşturulamıyordu. Bunun için yasa oluşturuldu. Bütün bu tarihi eserlerin üzerindeki parsellerle ilgili projenin Anıtlar Kurulu tarafından onaylanması gerekiyordu. Yasal düzenlemeler oldu, projeler Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı” diye konuştu. Haftaya yönetimin seçilmesinin ardından tarihi çarşıyı tehdit eden sorunların çözümü için düğmeye basılacak. Kapalıçarşı’daki sorunların çözümü için oluşturulacak yönetim seçimi haftaya ertelendi.

        ‘Çarşı için yönetim gerekli’

        Kapalıçarşı için yönetimin gerekli olduğunu söyleyen Kapalıçarşı esnafı Mehmet Kantimur, “Yönetim sonrası çok şey değişecek. Bir dahaki pazar çoğunluk sağlanacağına eminim” dedi. Levent Çetin Yılmaz ise “Bugüne kadar kendi kendine yönetildi. Daha ciddi bir yönetim oluşturulacak diye düşüyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ