Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mustafa Koç için M.Ü. ilahiyat fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi

        HABERTURK.COM

        21 Ocak Perşembe günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dün son yolculuğuna uğurlandı.

        Mustafa Koç'un cenazesi, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirilerek defnedildi.

        Koç için yapılan ilk törenÜsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında sabah saat 09.30 sıralarında gerçekleştirildi. İlk töreneKoç'un ailesi, yakınları ve Koç Holding çalışanları katıldı.

        Törenin ardından Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne getirildi.

        Sabah 10.10 sularındaMustafa Koç'un tabutu çalışanları ve sevenlerinin omuzunda cenaze arabasına taşınarak, cenaze töreninin yapılacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne uğurlandı.

        Cenaze arabası polis eskortu eşliğinde düşük bir hızla ilerleyerek camiye giriş yaptı. Bu sırada kalabalık bir grubun da yürüyerek cenaze arabasına eşlik ettiği görüldü. Oldukça üzgün olduğu göze çarpan Ali Koç, Mustafa Koç'un naaşını cenaze aracından musallaya kadar taşıdı.

        Mustafa Koç'un tabutunda Fenerbahçe amblemleri göze çarptı.

        Basın mensuplarının alınmadığı töreninin ardından Koç'un cenazesi Seymenler eşliğinde holding binasından çıkartılarak, cenaze namazının kılınacağı Üsküdar Marmara İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne götürüldü. Cenaze töreni için iş, siyaset,spor ve sanat dünyasından tanınmış isimler geldi.Koç Ailesi camide taziyeleri kabul etti.

        Koç'un cenaze töreninde dikkat çeken diğer bir detay da Mustafa Koç yazısı ve fotoğrafının yer aldığı atkılar oldu. Koç'un eşi Caroline Gireud Koç, kardeşleri Ömer Koç ve Ali Koç ile aile üyelerinin boyunlarında 'Seni unutmayacağız Mustafa Koç' yazılı atkılar olduğu görüldü.

        Mustafa Koç’un cenaze namazının kılındığıMarmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde avluya paspaslar serildi. Cemaatin yoğun kar yağışından etkilenmemesi için avlunun üzeri kapatıldı, çadırlar kuruldu.

        100 METRELİK ÇELENK KUYRUĞU OLUŞTURULDU

        Camide iki kollu yaklaşık 100 metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenkler yer aldı.

        Çelenkler arasında bir pankart göze çarptı. Bu pankart Mustafa Koç'un çalışanları tarafından yapılmıştı.

        CUMHURBAŞKANI CENAZEYE KATILIM SAĞLADI

        Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu katılım sağladı.Ayrıca çok sayıda işadamı ve siyasetçi de yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ