Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkiye'de Regaip Kandili coşkusu

        GAZETE HABERTÜRK

        İslamiyet’te üç ayların habercisi olan Regaip Kandili, tüm Türkiye’de çoşkuyla karşılandı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte camiye akın eden Müslümanlar, günahlarının affı, dualarının kabulü için ellerini semaya kaldırdı.

        Camileri dolduran vatandaşların bir kısmı namazın ardından nafile ibadetlerini yaparken, bazıları da Kuran-ı Kerim okudu. Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde idrak edilen Regaip Kandili’nde vatandaşlar, bölgedeki terörün son bulması için dua etti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koordinasyonunda Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü İlçesi’ne yerleştirilen Ahıska Türkleri de kandil mutluluğu yaşadı.

        ANADOLU'NUN İLK CAMİSİ

        Anadolu'da inşa edilen ilk cami olma özelliğini taşıyan Antakya’daki Habib-i Neccar Camii’nde de Regaip Kandili nedeniyle program düzenlendi.

        Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Hatay merkezden çok sayıda vatandaş, camiye gitti. Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun vaazının ardından vatandaşlar namaz kıldı, okunan mevlit ve ilahileri dinledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ