Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ tutuklananlar, gözaltına alınanlar ve görevden uzaklaştırılanlar 07.09.2016

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarında yeni tutuklama, gözaltına alınma ve görevden uzaklaştırılma haberleri gelmeye devam ediyor. İşte 07EylülÇarşambagünü içerisinde haklarında işlem yapılan kişilerin listesi...

        İZMİR'DE 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar kapsamında Tire'de 8, Aliağa'da ise 7 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Tire Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Tire eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ö. (60), ilçe eski Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet S. (39), Tire Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) yönetim kurulu üyeleri ile öğretmenlerin de bulunduğu 8 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Tire Adliyesine sevk edilen 8 kişi, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ise Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Aktif Eğitimciler Sendikasına (Aktif-Sen) düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 15'inin işlemleri tamamlandı.

        Emniyetteki ifadelerinin ardından 3 şüpheli serbest bırakılırken, Aliağa Adliyesine sevk edilen zanlılardan biri savcılık sorgusunun ardından, 4'ü ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

        Diğer 7 zanlı ise FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklandı.

        Öğretmen olan zanlıların, FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttükleri, örgüte finans sağlamak için himmet, kurban bağışı ve burs topladıkları, toplantılarına katıldıkları örgüte eleman kazandırmak ve yayın organına abone bulmak için çalıştıklarının tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        BATMAN ESKİ VALİ YARDIMCISI ŞENER ÇAĞLAR TUTUKLANDI

        Açığa alındıktan sonra KHK ile devlet memurluğundan ihraç edilen eski Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.Batman'da FETÖ'nün darbe soruşturması kapsamında 11 Ağustos 2016 tarihinde açığa alınan ve KHK ile devlet memurluğundan ihraç edilen Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, dün gözaltına alınmıştı. Terörle Mücadele Şube müdürlüğünde sorgulanan Çağlar, sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı. Nöbetçi mahkemede tutuklanan Şener Çağlar, Batman Cezaevine konuldu.(AA)

        KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile bir iş adamı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 26 Ağustos'ta çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla salıverilen Kalaycı ile iş adamı Hüsamettin Üstün, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ikinci kez gözaltına alındı.

        Jandarmadaki işlemlerinin ardından 2 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kalaycı ile Üstün tutuklandı.

        Bu arada Kalaycı ve Üstün, jandarma aracına bindirildikleri sırada yakınları basın mensuplarına saldırarak görüntü almalarını engelledi. Basın mensupları ile şüphelilerin yakınları arasında arbede çıkması üzerine polis ekipleri müdahale etti.

        Karaman beldesinde 16 Ağustos'ta gözaltına alınan Kalaycı ile 3 iş adamı 26 Ağustos'ta adliyeye sevk edilmişti. Kalaycı ile bir zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer 2 şüpheli tutuklanmıştı. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 94 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar'da Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Afyonkarahisar'da 94 şahsın gözaltında bulunduğu ve şahıslar arasında askerler, sağlık görevlileri ve akademik unvanı sahip kişilerinde bulunduğu belirtildi.

        Edinilen bilgilerde, kentte 7 Eylül itibari ile FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve işlemleri halen devam eden 94 şahsın bulunduğu bildirildi. Şahıslar arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) geçtiğimiz günlerde ihraç edilen profesör ve doçent gibi akademik unvana sahip kişiler ile birlikte sağlık personeli ve askerlerin yer aldığı aktarıldı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken, işlemleri biten şahısların adliyeye sevk edilmelerine ise bugün itibari ile başlandığı ifade edildi. (İHA)

        AYDIN'DA 638 MEMUR MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Aydın'da devam eden FETÖ-PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 638 kamu personeli meslekten ihraç edildi. 458 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında 198 kişinin ise aranmasına devam ediyor.

        Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimizde 07 Eylül 2016 saat 16.00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30 hâkim ve 13 cumhuriyet savcısı olmak üzere 43 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 28 hâkim ve 12 savcı olmak üzere 40 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 28 hakim ve 12 cumhuriyet savcısından, 22 hakim ve 10 cumhuriyet savcısı tutuklanmış, 1 hakim başka ile sevk edilmiş olup, 5 hakim 2 cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

        Adliyeye sevk edilen toplam 21 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 14 kişi serbest bırakılmış olup, 1 kişi başka ile sevk edilmiş, 1 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden 154 kişiden, 131'i görevlerinden uzaklaştırılmış, 84'ü tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 52'i adli kontrol şartıyla toplam 60 kişi serbest bırakılmış olup, 4 kişi de ilimizde işlem görmüş olup başka illere sevkleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 6 kişi halen aranmaktadır.

        İlimiz genelinde; 22 Mahalli idare hizmetleri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 460 personel görevden uzaklaştırılmış olup, 1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan KHK/672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile ilimiz genelinde 638 personel kamu görevinden çıkarılmıştır. İlimiz genelinde; 2 Mülki idare amiri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 333 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 406 kişi serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 33 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 15 Kamu görevlisi gözaltındadır. İlimiz genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 12 Kamu görevlisi ilimizde işlem görüp başka ile sevk edilmişlerdir. İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 4 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 260 Kamu görevlisi tutuklanmıştır" denildi.

        Örgütün finans kaynaklarına yönelik soruşturma ilgili olarak bilgi paylaşılan açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 878 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 7 şahıs gözaltında, 198 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup, 368'i adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 503 şahıs serbest bırakılmış, 165 şahıs ise halen aranmaktadır 5 kişi ise başka ile sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        KIRKLARELİ'NDE 214 ZANLI TUTUKLANDI

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 723 kişi hakkında işlem yapıldığı, 214 zanlının tutuklandığını bildirdi.

        Başsavcı İlyas Yavuz İHA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, il genelinde 723 kişi hakkında işlem yapıldığını belirterek, "Bunlardan 214'ü tutuklanırken, 369'u adli kontrol şartıyla ve 34'ü ise serbest bırakıldı. Halen 44 zanlının gözaltı işlemi devam ederken, 48 şüpheli hakkında da yakalama kararı bulunuyor" dedi.

        Soruşturma işlemlerinin adil ve hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, tutuklanan 214 zanlı ile ilgili şu bilgileri verdi:

        "19 Hakim-savcı, 6 doçent-yardımcı doçent, 18 işadamı, 23 vatandaş, 10 öğretmen, 82 rütbeli asker ve er ile erbaş, 15 özel dersane öğretmeni ve personel, 17 memur, 18 emniyet müdürü-komiser-polis memuru, 4 imam-hatip, 1 öğrenci ve 1 veteriner." (İHA)

        TAŞKÖPRÜ'DE İKİ ESNAF FETÖSORUŞTURMASI KAPSAMINDATUTUKLANDI

        Taşköprü Cumhuriyet Savcısı'nın itirazı sonrası tekrar gözaltına alınan iki esnaf, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Taşköprü'de FETÖ soruşturması kapsamında daha önceden gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol karşılığında serbest bırakılan ilçe esnafı M.F.K. ile H.K., Taşköprü Cumhuriyet Savcısı'nın itirazı sonrası tekrar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.F.K. ile H.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ERZURUM'DA 374 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzurum'da FETÖ soruşturması kapsamında 15 temmuzdan buyana 374 kişi tutuklandı.

        Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, "15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Erzurum il genelinde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında; Toplam 720 kişi kamu görevinden uzaklaştırılmış olup,158 kişisi sivil olmak üzere 374 kişide tutuklu bulunmaktadır. Ayrıca 772 kişide görevden ihraç edilmiştir." denildi. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 715 KİŞİ GÖREVDEN İHRAÇ EDİLDİ

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Afyonkarahisar'da başlatılan Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında 7 Eylül 2016 tarihi itibari ile bin 339 kamu personeli hakkında idari işlem yapıldığı ve bunlardan 735'ü görevinden ihraç edildiği, 177'nin ise tutuklandığı bildirildi.

        Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte 15 Temmuz ülke genelinde FETÖ/PDY yapılanması tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında örgütün yapılanmasının ortadan kaldırılmasına yönelik adli ve idari işlemlerin bakanlıklar ve devlet kurumları tarafından azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Yürütülen soruşturma kapsamında 24 hakim ve savcı, 6 Mülki İdare Amiri ile birlikte 582 Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, 134 Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) personeli, 157 Emniyet Müdürlüğü personeli, 137 sağlık personeli ve 102 müftülük personeli olmak üzere toplamda toplam bin 339 kamu personeli hakkında idari işlem yapılmış olup bu personelden 735'ü görevinden ihraç edildiği ve 604'nün ise açıkta bulunduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Hakkında idari işlem yapılan bin 339 kişiden 177' si tutuklanmış olup, bunlardan 3'ü vali yardımcısı, 2'i iaymakam, 33'ü adli personel, 8 asker, 3'ü İl Jandarma Komutanlığı, 95'i İl Emniyet Müdürlüğü personeli, 7'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, 7'si cezaevi personeli, 13'ü sağlık personeli, 3'ü AKÜ personeli, 2'si müftülük ve 1'i ise yerel yönetim personelidir. Ayrıca 1'i Kaymakam, 2'si hakim olmak üzere 18 adli personel, 25 emniyet, 6 jandarma, 1 Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 cezaevi ve 4 sağlık personeli olmak üzere 59 kişi adli kontrolde, 94 şahıs gözaltındadır. 3 emniyet ve 1 adli personel firari olup diğerleri hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur." (İHA)

        BİNGÖL'DE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bingöl'de DAEŞ terör örgütüne yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, DAEŞ'e yönelik Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin yakalanması, suç ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla il merkezinde 12 şahıs, 1 dernek binası, derneğe ait pansiyon ve 1 kitabevine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

        Operasyonda aranan 12 şüpheliden 10'nun gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

        "Aramalarda 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, FETÖ terör örgütünün elebaşısı Fetullah Gülen'e ait 7 kitap, DEAŞ terör örgütünün üst düzey yöneticileri Abdullah Azzam ve Halis Bayancuk tarafından yazılan örgütsel kitaplar ile çok sayıda dijital materyallere incelenmek üzere el konulmuştur." (AA)

        IĞDIR'DA BİR EMNİYET AMİRİ TUTUKLANDI

        Iğdır'da FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında açığa alınan bir emniyet amiri tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, FTÖ terör örgütüne üye olduğu için açığa alınan ve sorgusu tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edilen emniyet amiri, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı. (İHA)

        FETÖ'DEN TUTUKLANAN 2'Sİ İŞADAMI 3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        İzmir'de, FETÖ/PDY'ye üye oldukları suçlamasıyla tutuklanan iki işadamı ile bir imam, avukatkatlarının bir üst Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptığı itirazı üzerine serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları ileri sürülen işadamlarına yönelik olarak geçen 8 Ağustos'ta yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ile özel bir televizyon kanalında program yapan imam Halil Mezik'in de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Hakim, diğer şüpheliler Metehan Kavuk, Ahmet Küçükbay, Kamil Karakaş, Remziye Aras, Nurettin Bilgi, Hami Çatalyürek ve Ruhi Ünalan'ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur'un yaptığı itirazı değerlendiren İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, serbest bırakılır bırakılmaz bir başka FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli için 'tutuklamaya yönelik yakalama kararı' verdi. Tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen 5 kişiden 2'si polis tarafından, 3'ü ise avukatları ile birlikte adliyeye gelip teslim oldu. Ruhi Ünal, adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, diğer işadamları tutuklandı.

        Tutuklanan Remziye Aras, Nurettin Bilgi ve bir televizyon kanalında program yapan imam Halil Mezik'in avukatları tutukluluğun kaldırılması için bir üst Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe verdi. Verilen dilekçeleri değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği, 3 kişiyi tahliye etti. Diğer 15 şüpheli içinde avukatlarının dilekçe verdiği, hakimin bu dilekçeleri de incelediği belirtildi. (DHA)

        ERZİNCAN'DA 9 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Erzincan'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adli kontrol şartı ile serbest bırakılan bir 4'ncü Sınıf Emniyet Müdürü, 1 komiser ve 7 polis memuru tutuklandı.

        Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve adli kontrol kaydı ile serbest bırakılan bir 4'ncü sınıf Emniyet Müdürü, 2 komiser, 2 komiser yardımcısı ve 7 polis memuru savcılığın itirazının ardından TEM Şube ekipleri tarafından tekrar gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 12 emniyet mensubundan, bir 4'ncü Sınıf Emniyet Müdürü, 1 komiser, ve 7 polis memuru tutuklandı. 1 komiser ve 2 komiser yardımcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        İZMİR'DE 2'Sİ VALİ YARDIMCISI 39 KİŞİ FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında önce açığa, ardından da gözaltına alınan 2 vali yardımcısı, 1 kaymakam, 19 denizci subay, 12 polis, 1 avukat ve 4 sivil vatandaştan oluşan toplam 39 kişi, adliyeye sevk edildi.

        Darbe girişiminin önlenmesinin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, İzmir'de görevli vali yardımcıları Mehmet Suat İlhan ve Ufuk Seçilmiş ile Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal açığa alındı. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen 21 Ağustos'ta ve bu ayın başında operasyon yaptı. Eş zamanlı operasyonlarda, daha önce açığa alınan vali yardımcıları Mehmet Suat İlhan ve Ufuk Seçilmiş, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, 19 denizci subay, 12 polis, avukat Ahmet Ç. ve 4 sivil vatandaş, gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerenin cep telefonlarında, örgüt üyelerinin mesajlaşmak için kullandıkları 'By Lock' adlı program bulunduğu belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 39 kişi bugün 'örgüt üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

        Kaymakam Ahmet Ufuk Hasçakal'a bir süre önce, İstanbul ve Ankara'da işlenen üç cinayetin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in, Menderes İlçesi'nde yakalanması nedeniyle, İzmir Valiliği'nde düzenlenen törende, teşekkür belgesi verilmişti. Seri katil olmakla suçlanan Atalay Filiz'i yakalayan ekibin başındaki Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş da daha önce, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklanmıştı. (DHA)

        NİĞDE'DE TUTUKLU SAYISI 242'YE YÜKSELDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Niğde'de tutuklanan sayısı 242'ye yükseldi.

        Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada Niğde'de 700 personelin görevden uzaklaştırıldığı ve tutuklu sayısının 242 olduğunu ve 400 kamu personelin atıldığı bildirildi. ulaştığı belirtildi.

        Yapılan açıklama şu şekilde: 15.07.2016 tarihinde bazı İllerimizde kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar İlimizde kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda 23Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 7 Eylül 2016 tarihi itibariyle; toplam700personel görevden uzaklaştırılmıştır. İl Genelinde toplam 242 kişi (78Milli Eğitim personeli, 70 Emniyet personeli, 14 Adliye personeli, 1 Vali Yardımcısı, 13 Kamu Görevlisi, 4 Akademisyen, 4 Asker,8 Sağlık personeli, 1 Defterdarlık personeli, 49 sivil) tutuklanmıştır. 1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KHK/672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile ilimiz genelinde 400 personel kamu görevinden çıkarılmıştır.

        İlimizde; 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 3 özel öğretim kursu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere toplam 21 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş olup; daha önceden kapatılan 4 dershanenin de malvarlıkları hazineye devredilmiştir. Ayrıca;1 öğrenci yurdu inşaatı hazine adına tescil edilmiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, 1 öğrenci yurdu inşaatı dahazine adına tescil edilerek Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir.' denildi.

        Soruşturmalar kapsamında Niğde OHAL bürosu başkanlığı tarafından İl OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre 1 derneğin faaliyeti, Bor İlçe OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre de 1 Derneğin faaliyeti durdurulmuştur. İl genelinde OHAL kapsamında taşınmaz devrini önlemek amacıyla 1270 kişi için önlem alınmış olup; ayrıca Maliye Hazinesine 37 taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğüne 1 taşınmazın devri gerçekleşmiştir. Mahkemelerce İhtiyati tedbir konularak 1962taşınmazın devri engellenmiş ve Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce de 410 taşınmaz kısıtlanmıştır. Tapu ve Kadastro verilerine göre Maliye Hazinesine devri gerçekleştiren taşınmazın yaklaşık değeri ise 32.555.000,00 TL'dir olduğu bildirildi. (İHA)

        FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 3 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan FETÖ soruşturma kapsamında, 3 Yeniçağ Gazetesi yazarı gözaltına alındı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında Yeniçağ Gazetesi yazarları S.A, A.İ ve Y.S.D gözaltına alındılar. Gazetecilerin, FETÖ soruşturması kapsamında sorgulanacakları öğrenildi. (İHA)

        MANİSA TURGUTLU'DA 4 ÖĞRETMEN VE BİR SİVİL TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Turgutlu'da gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tüm yurtta olduğu gibi Turgutlu'da da FETÖ terör örgütüne yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ kapsamında 6 kişiyi gözaltına almıştı.

        Hakim karşısına çıkan ve kapatılan cemaat okullarında yönetici olduğu öğrenilen R.K, İ.B, A.O.A, H.K ve esnaf Y.T tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli şahıs K.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE 20 AKADEMİSYEN VE 18 İDARİ PERSONELİN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

        Devlet tarafından el konulan Orhangazi Üniversitesi'nin bağlandığı Bursa Teknik Üniversitesi'nin Rektörü Arif Karademir, toplam 20 akademisyen ve 18 idari personelle ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

        Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle devlet tarafından el konularak Bursa Teknik Üniversitesi'ne bağlanan eski Orhangazi Üniversitesi'nde basın toplantısı düzenledi. Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin mağdur olmayacağını ifade eden Rektör Arif Karademir,

        "Öğrencilerimiz, puanları tutmuyorsa, puanlarının en yakın olduğu yere yerleşiyor. Mesela öğrencimizin biri Kayseri, diğeri de Adana'ya yerleşti. Bu arkadaşlarımız Bursa'da okumak istiyorlar. O zaman özel öğrenci statüsünde, koordinatör üniversite olarak Bursa Teknik Üniversitesi'ne başvuruyorlar.

        Öğrencilerin talebine göre bizde olmayan bölümleri açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Orhangazi Üniversitesi'ne nasıl devam edecek idi ise, bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Burslu ise burslu, yabancı dil yüzde elli ise yüzde elli. Hiçbir sıkıntı yok. İster Kayseri'deki bir üniversiteye yerleşmiş olsun, isterse bize özel öğrenci olarak gelmiş olsun, bu aynen devam edecek. Herhangi bir mağduriyet olmayacak" şeklinde konuştu

        Kurulan 3 komisyon marifetiyle soruşturmaların devam ettiğini ifade eden Rektör Arif Karademir, "Toplam 20 akademisyen ve 18 idari personelle ilgili soruşturmamız devam ediyor. Şu anda 4 akademisyen arkadaşımızın kamudan çıkarılmasına karar verildi. Paralel çete üyesi olmaktan 3 idari personelin görevden uzaklaştırılmasına karar verildi. Şu an soruşturma öğrenciler için yok. Biz yurt dışında ve ÖYP kapsamında olan öğrencilerimizle ilgili üst kurullara liste gönderdik. Onlarla ilgili bir soruşturma varsa, BİMER'e gelen şikayetler de oluyor, bazen o öğrencilerimizin bulunduğu illerdeki idari birimlerin çalışmasından da bir şey olursa bize gelecek. Maalesef, merkezi sınav olsun, hak eden kazansın, herkes bildiğiyle sıralansın şeklinde oluşturulan merkezi sınav algısı, içi boşaltılmış bir sisteme dönüşmüş. Sınavlar geçerliliğini kaybetmiş. Amerika ve İngiltere'nin yaptığı sınavları YÖK kabul etmiyor. Bunların bile içi boşaltılmış. Size ne kadar puan lazım diye soruyorlar, istediğiniz puanı ayarlıyorlarmış. Bu devlet için ciddi sıkıntı verici bir durum. Onun için öğrencilerin kendileri de tedirgin. Onlara para veren, onaylayan kişiler de tedirgin. Bunlar süratle ayıklansın. Biz de yolumuza devam edelim istiyoruz" diye konuştu. (İHA)

        ORHANGAZİ'DE FETÖ SORUŞTURMASINA 2 TUTUKLAMA

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde FETÖ soruşturmasında 2 kişi tutuklandı.

        Orhangazi Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü Gülfidan Özel Eğitim A.Ş. merkezli soruşturmada gözaltına alınan toplam 12 kişiden 3'ü daha adliyeye sevk edildi. Savcıya ifade veren Suat G., Ümmü Gülsüm D. ve Adem Ö., ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Suat G. ile Ümmü Gülsüm D. Tutuklanırken, Adem Ö. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Orhangazi'de FETÖ'ye ait dershane, yurt ve diğer eğitim kurumlarının bağlı olduğu Gülfidan Özel Eğitim A.Ş. soruşturması kapsamında halen gözaltında bulunan isimler olduğu ve emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilecekleri kaydedildi. (İHA)

        MERSİN BOZYAZI'DA 6 İŞADAMI TUTUKLANDI

        Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 iş adamından 6'sı tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Bozyazı ilçesinde 12 işadamı gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anamur Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden İ.G., A.B., H.H., Y.F., A.O. ve H.K. tutuklanırken, diğer 6 şüpheli 'adli kontrol' kapsamında serbest bırakıldı. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA SAĞLIKÇILARA FETÖ OPERASYONU: 25 GÖZALTI

        Afyonkarahisar'da sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve çoğunluğunu doktorların oluşturduğu 25 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta kentte sağlık sektörüne yönelik FETÖ operasyonu yapıldığı belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesinde önceki aylarda ilişiği kesilen akademik ve idari personelden oluşan doktor ve sağlık çalışanları oldukları kaydedildi. Şahıslar adliyeye götürülmek için minibüslere bindirilirken ellerinin plastik kelepçe ile bağlı olması dikkatlerden kaçmadı.

        Şahıslardan bazılarının ise elleri ile yüzlerini kapatmaya çalıştıkları ve neredeyse tamamının elinde içerisinde elbise olduğu tahmin edilen poşetlerin olduğu gözlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğünden geniş güvenlik önlemleri altında çıkarılan şahıslar sağlık kontrolü için önce Afyonkarahisar Devlet Hastanesine götürülürken, ardından adliyeye çıkarıldılar. Şahısların savcılık sorgusunun ardından akşam saatlerinde mahkeme sevk edilmeleri bekleniyor.

        Öte yandan, gözaltına alınan şahıslar arasında profesör ve doçent olan öğretim üyelerinin de bulunduğu öne sürüldü. (İHA)

        SAKARYA'DA FETÖ KAPSAMINDA 4 ŞAHIS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da FETÖ kapsamında gözaltına alınan 4 şahıs adliyeye sevk edildi.

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Kamu görevlisi A.P., Özel bir okulda öğretmen olan M.F.Y., Mühendis Ö.Ö. ve Orhangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi K.Y. isimli şahıslar Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ÇORUM'DA 15 POLİS TUTUKLANDI

        Çorum'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 polisten 15'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 21 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından 21 polisten 15'i çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şu ana kadar tutuklanan polis sayısı 68'e ulaşırken, 12 polisin de gözaltında olduğu öğrenildi. (DHA)

        MARMARİS'TEKİ FETÖ SORUŞTURMASI'NDA 2 KOMİSER TUTUKLANDI

        Marmaris'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2'si komiser, 1'i trafik polisi 3 polis memuru gözaltına alındı. Adliye sevk edilen şüphelilerden 2 komiser, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Darbe girişimi soruşturması kapsamında Marmaris'te bir süre önce İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'nde görevli Komiser F.G., Trafik Tescil Büro Grup Amiri Komiser H.Ç. ve trafik polisi Y.D. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Y.D., adli kontrol şartıyla serbest kalırken, diğer 2 komiser, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Savcılık, Y.D.'nin tutuklanması için itirazda bulundu. Şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği, komiser F.G.'nin cep telefonunda ise FETÖ'cülerin aralarında haberleşmek için kullandığı 'bylock' programının bulunduğu öne sürüldü. (DHA)

        7'Sİ YARGIYAY TETKİK HAKİMİ 10 HAKİM VE SAVCIYA GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında 10 hakim ve savcı hakkında daha gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltı kararı verilen 10 hakim ve savcıdan 7'sinin Yargıtay tetkik hakimi olduğu öğrenildi.

        Hakim ve savcıların ev ve iş yerlerinde arama çalışmaları devam ediyor. (AA)

        DÜZCE'DE FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Düzce'de FETÖ soruşturması sabah saatlerinde 11 kişi adliyeye sevk edildi.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamda bugün sabah saatlerinde emniyette sorgusu tamamlanan komiser H. S., polis memurları A. T., A. D., A. A., B. Y., C. P., E. O., F. S., İ. B., S. Ç. ile Kredi Yurtlar Kurumunda memur olarak görev yapan H. C. I adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ARTVİN'DE 404 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

        Artvin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirlenen 246'sı kamu personeli, 135'i sivil, 23'ü özel kolej personeli olmak üzere toplam 404 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

        Artvin Valiliği'nden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında söz konusu terör örgütü ile ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlileri ile sivil vatandaşlara yönelik adli ve idari işlemlerin devam ettiği bildirildi. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye bağlı öğrenci evlerine yönelik düzenlediği operasyonda 2'si kadın 6 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 23'Ü TUTUKLU 46 SANIK

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlamakla suçlanan 23'ü tutuklu 46 kişinin yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

        Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Tamer Efedayıoğlu, Hasan Hüseyin Küçükbalcı, Yılmaz Önder Köprülü, Faruk Kapusuz, İbrahim Ümit Soyer, Ramis Çığın, Selim Annadınç, Ali Akça, Yusuf Ziya Köse, Hüseyin Bilgili, Murat Yanıkgönül, Kemal Yüzüak, Ekrem Akgümüş, Halil İbrahim Azili, Yasin Gökbak, İlhan Coşkun, Mehmet Şahin, Nail Karagöz, Selami Annadınç, Tolga Kaba, Haydar Atılgan, Nurset Salih Bayrak ve İsmail Okkalı ile tutuksuz sanıklar Mehmet Zihni Taşkan, Yusuf Kocadağ, Metin Büyükşahin, Mehmet Türksoy, İlhan Karaduman, Atilla Kart, Muhammer Bilgen, Özcan Özdemir, Mevlüt Yıldırım ve avukatları katıldı.

        Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanıkların beyanına geçildi.

        Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel'in yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanıkların, 2013-2014 yıllarında 601 bin 848 ABD dolarını Bank Asya üzerinden yurt dışındaki "Gülenist" kuruluşlara transfer ettiklerine yer verildi.

        MASAK'ın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada, The Respect Institute Inc. isimli kuruluşa 2013-2014 yıllarında Türkiye'deki 147 farklı kişinin 171 işlemde toplam 2 milyon 112 bin 332 ABD doları aktardığı kaydedilen iddianamede, FETÖ'nün toplanan paralarla ABD Kongre seçimlerindeki adaylara bağışta bulundukları belirtildi.

        Sanıkların, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor. (AA)

        KALKIŞMA SIRASINDA DONANMA GEMİLERİNİ KAÇIRAN SUBAYLAR ADLİYEDE

        15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölcük'te bulunan Donanma Komutanlığı'ndan fırkateynleri kaçıran 8 rütbeli asker Kocaeli Adliyesi'ne çıkarıldı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan teröristlerin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Donanma Komutanlığı'nda bulunan fırkateynleri kaçırarak İstanbul açıklarında halkı tehdit eden FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi Yarbay, Binbaşı ve Yüzbaşı rütbesindeki subaylar bugün adliyeye getirildi. TCG Oruçreis ve TCG Kemalreis fırkateynleri ile İstanbul açıklarına demirleyerek vatandaşları tehdit ettikleri iddia edilen askerler, Kocaeli Adliyesi'nde savcı ve hakimler tarafından sorgulanacak.(İHA)

        ADANA VALİLİĞİ: 1088 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI, 778 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Adana Valiliği, FETÖ/PDY soruşturmalarında bugüne kadar kamu kuruluşlarından 1088 kişinin işten çıkarıldığını, 778 personelin açığa alındığını, 580 personelin tutuklandığını, 375 personelin adli kontrol altına alındığını 10 kişinin de arandığını açıkladı.

        Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, 100 sivil tutuklandı. Sivillerde, 109 adli kontrol, 11 aranan olarak açıklandı. Kamu kuruluşlarında en çok açığa alma işlemi 106 hakim ve savcı ile adliyede gerçekleşti. Bunlardan 84'ü tutuklandı.

        Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen 1 vakıf üniversitesi, 52 özel okul, 2 sendika şubesi, 19 dernek, 1 vakıf, 3 yerel gazete ve 1 özel televizyon olmak üzere toplamda 79 kurumun kapatıldığı bildirilen Valilik açıklamasında, Özel EPC Hastanesi ve Özel Niv Göz Merkezi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca sözleşmelerinin fesih edildiği de duyuruldu. (DHA)

        AK PARTİ SELENDİ İLÇE BAŞKANI SERBEST

        Manisa'nın AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, gözaltına alındığı FETÖ soruşturması kapsamında sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, geçen pazartesi akşamı FETÖ soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alındı. Selendi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sezer, sorgusunun ardından dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Sezer'i, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

        AK Parti Selendi İlçe Başkanlığı'na atamayla gelen, Aralık 2014'te tek aday olarak girdiği seçimle görevine devam eden Muharrem Sezer, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutulan demokrasi nöbetlerinde ön saflarda yer almıştı. (DHA)

        KIRIKKALE'DE ÜSTEĞMEN VE 2 ESNAF TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir Üsteğmen ile 2 esnaf tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, polis tarafından gözaltına alınan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Faruk K., FETÖ'nün eski il imamı olduğu öne sürülen Yılmaz A. ile daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan esnaf Süleyman S., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ankara Sincan Cezaevi'ne gönderildi. (DHA)

        BBP BURDUR İL BAŞKANI FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI

        BBP Burdur İl Başkanı Mehmet Türksoy, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında BBP İl Başkanı Mehmet Türksoy'un da bulunduğu 10 kişi emniyetteki işlemlerinden sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifade işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan BBP İl Başkanı Mehmet Türksoy'la birlikte 9 kişi 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ŞANLIURFA'DA 9 KİŞİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Şanlıurfa'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında polis, asker ve işadamlarının da bulunduğu 16 kişiden 9'u tutuklandı.

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince 16 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontörlünün ardından adliyeye sevk edildi. Aralarında polis, asker ve işadamlarının da bulunduğu 16 kişiden 9'u tutuklandı, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        İZNİK EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVİNE İADE EDİLDİ

        FETÖ-PDY soruşturması kapsamında açığa alınan İznik İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı, görevine iade edildi.

        İznik'te 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde açığa alınan İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı, İçişleri Bakanlığı'nca görevine iade edildi. Böylece Sanlı'ya yönelik iddialar asılsız çıkmış oldu. Müdür Hasan Tolga Sanlı, dün itibariyle görevine başladı. (İHA)

        SİİRT'TE 4 ASKER TUTUKLANDI

        Siirt'te yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 4 rütbeli asker tutuklandı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması çerçevesinde 4 rütbeli asker gözaltına alınmıştı. Şüpheli askerler, Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        SAMSUN'DA FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA 50 SAĞLIK PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında 2 sağlık çalışanı daha gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 50'ye çıktı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında eski Sağlık İl Müdürü Yusuf K., Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Ali Osman K.'nin de bulunduğu doktor, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri, hizmetli, sivil savunma uzmanlarından oluşan toplam 48 sağlık çalışanını gözaltına aldı.

        Dün yapılan operasyonlar kapsamında da Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta birer sağlık çalışanı daha yakalandı. Böylece gözaltı sayısı 50'ye yükseldi.

        Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor. (İHA)

        KONYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA GÖZALTI SAYISI 50'YE ULAŞTI

        KONYA merkezli 22 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, geçen hafta başlatılan operasyon kapsamında gözaltı sayısı 50'ye ulaştı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 90 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Geçen hafta Çarşamba sabaha karşı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Konya merkezli 22 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 90 adrese yapılan operasyonda aralarında, öğretmen çiftler, açığa alınan profesörler, il ve ilçe imamı, bölge talebe mesulü, örgüt muhasebecisi, mütevelli, daha önce Konya'da görev yapmış ancak şu an farklı illerde görev yapan polislerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Yapılan çalışmalar sonrası gözaltı sayısı 50'ye ulaştı.

        Şüpheliler arasında daha önceden Konya'da görev yapmış ancak daha sonra Kayseri'ye tayin olan polis memuru Murat P.'nin evine giden polis, şüpheliyi evinde bulamadı. Bunun üzerine şüphelinin kaçma ihtimalini göz önünde bulunduran polis, bir plan yaptı. Polis, apartman yöneticisine Murat P.'yi telefonla arattırarak ''Su tesisatın patlamış. Alt katı su bastı. Acilen gelmen lazım'' dedirtti. Bunun üzerine Murat P., 1 saat sonra evine geldi. Apartmanda hazır bekleyen polis, Murat P.'yi gözaltına aldı. Murat P.'nin evinde yapılan aramalarda ise 'C' serisi 1 doların bulunduğu öğrenildi. Polis memuru ifadesi alınmak üzere Konya'ya getirildi.

        Gözaltında bulunan ve ifadeleri alınan 50 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

        BOLU VALİ YARDIMCISI SERBEST BIRAKILDI, 5 KİŞİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş'ın da bulunduğu 22 kişi serbest bırakıldı, 5 kişi tutuklandı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş'ın da aralarında bulunduğu 27 kişi dün adliyeye sevk edildi. Vali Yardımcısı Ertaş ile birlikte 5 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 22 kişiden 17'si adli kontrol şartıyla serbes bırakılırken; işçi Zeki Sarıfidanoğlu, makine mühendisi Uğur Aydın, pazarlama uzmanı Yavuz Selim Avcı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde sayman Adem Topal ile ziraat mühendisi Vedat Albuz tutuklandı. (DHA)

        AKSARAY'DA FETÖ'NÜN FİRARİ İMAMLARININ 'ABLA' EŞLERİ GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY'nin il yapılanması soruşturması kapsamında 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. Kararın ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, 8 ayrı adrese sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda F.B. (50), S.S.T. (48), M.S. (42), H.İ.G. (21) ve A.G. (49) gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltı kararı bulunan 3 kişinin firari olduğu öğrenildi.

        Şüphelilerden F.B.'nin Aksaray Sanayi imamı olan ve halen firari olarak aranan Kemal B.'nin eşi olduğu bildirildi. S.S.T.'nin de Aksaray imamı olarak iki aydır aranan Altuğ Tuğrul T.'nin eşi ve şehrin abla yöneticileri olduğu öğrenildi. Şüpheliler sağlık kontrolü için Devlet Hastanesine getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde de arama yapıldı. (İHA)

        ANTALYA'DA 10 MİLLİ EĞİTİM MÜFETTİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yürütülen soruşturmada adliyeye sevk edilen 15 Milli Eğitim müfettişinden 10'u tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin kent merkezinde yaptığı eş zamanlı operasyonda yakalanan müfettişlere ait evlerde yapılan aramada çok sayıda örgütsel dokümanlar bulundu. Dün adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 10'u, 'terör örgütü üyesi' olmak suçundan tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        MHP ESKİ MİLLETVEKİLİ FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

        Milliyetçi Hareket Partisi'inden (MHP) 25'inci dönemde Aksaray milletvekili ve MHP Çağrı Heyeti yedek üyesi olan iş adamı Turan Yaldır, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Aksaray'da gözaltına alındı.

        Sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonla evinde gözaltına alınan Turan Yaldır, sağlık kontrolü için Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Turan Yaldır, sorgusu yapılmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilecek. (İHA)

        BATMAN'DA GÖZALTINA ALINAN 10 POLİSTEN 8'İ TUTUKLANDI

        Batman'da, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 polisten 8'i tutuklandı.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadeleri sonrasında tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan 8 'i tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (AA)

        ADANA'DA SUNİ TENEFFÜSLE HAYATA DÖNDÜREN KOMİSER FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Adana'da eşiyle tartıştıktan sonra Seyhan Nehri'ne atlayarak ölmek isteyen kadına suni teneffüs yaparak hayata döndüren komiser, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 Temmuz 2016 darme girişiminin ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Komiser M.A. gözaltına alındı. M.A. ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Komiser M.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Komiserin terör örgütünün haberleşme sistemi olan "bylock"u kullandığı ileri sürülüyor.

        15 Mart 2016 günü eşi İsa Demirel (35) ile maddi sıkıntılar yaşayan Fatma Demirel, girdiği bunalım sonucu Seyhan Nehri'ne atlamış, sudan çıkarılan ve kendinden geçen Fatma Demirel'in ilk yardımına Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi Amirliği'nde görev yapan Komiser M.A. yetişmişti. Komiser, yerde yatan Demirel'e suni teneffüs yaparak hayata tutunmasını sağlamıştı. (İHA)

        IĞDIR'DA BİR KAYMAKAM VE BİR POLİS TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturması kapsamında Aralık ilçesi kaymakamı ile 1 polis tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile yapılan FETÖ soruşturması kapsamında Iğdır'ın Aralık ilçesi Kaymakamı Hayri Zorlu ile eşi Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu ile biri baş komiser 8 polis gözaltına alındı.

        Gözaltın alının zanlılardan Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Aralık ilçesi Kaymakamı Hayri Zorlu ile 8 polis adliyeye sevk edildiler.

        Çıkarıldıkları mahkemece 7 polis serbest bırakılırken, Aralık Kaymakamı Zorlu ile 1 polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        HELİKOPTER İLE TRT'YE ATEŞ AÇAN YÜZBAŞI DAHİL 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        FETÖ'nün darbe girişimi sırasında helikopter ile Jandarma Genel Komutanlığı ile TRT'nin çevresine ateş açan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kara Pilot Yüzbaşı Taha Fatih Çelik'in de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan asker, doktor ve öğretmenlerden oluşan 20 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 17'si, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 3 şüpheli, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Sulh ceza hakimliğince sorgulanan 17 şüpheliden, aralarında Jandarma Genel Komutanlığı ve TRT binalarının yakınlarına helikopter ile ateş açan Kara Pilot Yüzbaşı Çelik'in de bulunduğu 13'ü tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne götürüldü. 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Çelik'in adı, soruşturma kapsamında tutuklanan Kara Pilot Yarbay İlkay Ateş'in ifadesinde geçmişti. Ateş, savcılık ifadesinde, darbe girişimi gecesinde Taha Fatih Çelik ile süper kobra helikopteri kullandıklarını belirterek, şunları söylemişti:

        "Faaliyet boyunca bütün talimatları Özcan Karacan'dan aldık. Bize ilk söylediği şey 'Genelkurmay üzerine gidin ve alçak uçuş yapın.' şeklindeydi. MİT'e ve Çankaya Köşkü'ne gidenler de oldu. Genelkurmayın üzerinde alçak uçuşta daire çizmeye başladık. Karacan, 'Polisleri vurun.' şeklinde anons yaptı. Ben önce olayı idrak edemedim, yani biraz tereddüt yaşadım. Atış yapmamak için 'Silah sistemleri arızalı, atamıyoruz.' dedim. Bu arada telsizden MİT'in girişindeki beton bariyerlerin vurulması görevinin verildiğini duydum. 45 dakika filan bu şekilde uçuş yaptıktan sonra geri döndük ve bize helikopteri değiştirmemizi söylediler. Farklı bir helikoptere geçtik. Bu sefer ben arka koltuğa geçtim, Taha yüzbaşı ön tarafta uçmak istedi. Bizi Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığına gönderdiler. Binanın Beşevler'e yakın olan ve boş bir alan gibi gözüken kısma 20-30 tane 20 milimetrelik top attı Taha. Daha sonra da TRT'ye geçtik ve Karacan TRT'nin önünden geçen yoldaki TOMA'nın vurulması talimatını verdi. Taha yüzbaşı, TRT binasının biraz uzak kıyısına atış yaptı." (AA)

        DÜZCE'DE CUMAYERİ KAYMAKAMI VE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında, Resmi Gazete'de yayımlanan 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Cumayeri Kaymakamı Abdurrahman İçyer ile 3 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Cumayeri Kaymakamı İçyer, öğretmenler Muzaffer Kaya ve T.D, memurlar Fahri Ar, Sinan Kaplan ve E.A. ile doktor F.S. adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan Kaymakam İçyer ile Kaya, Ar ve Kaplan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Söz konusu zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bazı belge ve dokümanlara el konulmuştu. (AA)

        KARABÜK'TE GÖZALTINA ALINAN 18 EMNİYET MENSUBUNDAN 6'SI TUTUKLANDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 18 emniyet personelinden 6'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan şube müdürleri Kasım Aksoy ve Ziya Aygen, emniyet amiri Çetin Çetin, komiser yardımcıları Adem Bozacıoğlu, Mehmet Kabul, Sinan Nokta, F.B, M.S, İ.A, A.A, A.D, M.H, Z.B, H.D, S.B, H.Ş, D.Y ve M.D. adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan Aksoy, Aygen, Çetin, Bozacıoğlu, Kabul ve Nokta tutuklandı.

        Şüphelilerden H.D'nin sorgusunun devam ettiği, diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. (AA)

        KARABÜK'TE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 5 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, operasyon düzenledi.

        Polis ekipleri operasyonda, örgüte bağlı yurt, dershane ve derneklerde görevli Ş.K, E.D, A.Y, D.A.B ve R.B'yi gözaltına aldı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        SAKARYA'DA GÖZALTINA ALINAN 20 ÖĞRETMENDEN 11'İ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 11 öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 19 öğretmenin savcılık sorguları tamamlandı.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden A.O, İ.T, M.B, M.C.S, N.Y, S.Y, Ş.M, T.Ç, T.A, Z.D. tutuklandı, A.Y, B.M, B.N, G.A, İ.K, M.Ş, S.M, S.A ve Y.G. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan hakkında yakalama kararı bulunan ve özel okulda öğretmenlik yapan S.T. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Sakarya'da, Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 988 şüpheliden 475'i tutuklanmış, 421'i adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla olmak üzere 513 kişi ise serbest bırakılmıştı. (AA)

        İNEGÖL'DE GÖZALTINA ALINAN 8 ŞÜPHELİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ile İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, aralarında iş adamları ve öğretmenlerin de bulunduğu 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bu kişilerden T.O, A.O, A.A, R.O. ve C.S, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. F.S, K.K.G. ve E.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

        GÖLBAŞI-4 OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 14 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında "Gölbaşı-4" adı verilen operasyonda yakalanan bazı esnaf ve hekimlerin de bulunduğu 14 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 9 şüpheli ise 6'sı adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin daha önce düzenlediği "Gölbaşı-1", "Gölbaşı-2" ve ''Gölbaşı-3" operasyonlarında 69 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden, "Ödemiş imamı" olduğu iddia edilen Ali Aslan ve bürokrasi atamalarından sorumlu olduğu ileri sürülen İlhan Arslan'ın da bulunduğu 41'i tutuklanmıştı. Haklarında gözaltı kararı verilen 16 kişinin yakalanması için düzenlenen "Gölbaşı-4" operasyonunda ise İstanbul, Konya, Van, Aydın, Kırklareli ve Manisa'da 14 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ