Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar 06 Eylül Salı

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. İşte 06 Eylül Salı gününe dair görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler listesi...

        KAYSERİ'DE 34 POLİS TUTUKLANDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 34 polisten 33'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye götürüldü.

        Savcılık sorgularından sonra mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 33'ü tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 1 Eylül'de düzenlenen operasyonda, örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 42 polisten 34'ü yakalanmıştı. (AA)

        KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI YENİDEN GÖZALTINDA

        Zonguldak'ın Karaman beldesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile bir kişi, yeniden gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 26 Ağustos'ta çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalan Kalaycı ile bir şüpheli, başsavcılığın talimatı üzerine yeniden gözaltına alındı.

        Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.(AA)

        NAZİLLİ BELEDİYESPOR BAŞKANI SERBEST BIRAKILDI

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde FETÖ operasyonları kapsamında sekiz iş adamı ile birlikte gözaltına alınan Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Kaplan serbest bırakıldı. Nazilli'de FETÖ / PDY operasyonları kapsamında önceki gün evlerinde gözaltına alınan Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Kaplan, 8 iş adamıyla birlikte emniyetteki ifade işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmişti. Nazilli Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan Kaplan'ın asılsız bir ihbar sonucu gözaltına alındığı ileri sürüldü. Mahkemede suçsuz bulunan Kaplan, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

        Öte yandan, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Nazilli Belediyesi eski Başkanı AK Partili Aytekin Kaplan'ın da çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi. FETÖ operasyonlarının hızla sürdüğü ilçede, 15 Temmuz'dan bu güne yaklaşık 800 kişi gözaltına alındı, 820 evde arama yapıldı. Mahkemeye çıkarılan 220 şüphelinin ise tutuklandığı belirtildi. (IHA)

        RİZE'DE 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 12'si tutuklandı.

        Rize'de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında tutulan biri kadın 12 kişi, bugün Rize Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan E.B., N.B., İ.K., O.T., S.A., A.Ç., V.M., R.K., Ö.K., U.Ç., T.C. ve Ö.K. tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne gönderilirken, M.Ö. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (IHA)

        ANTALYA'DA 60 BELEDİYE PERSONELİ GÖZALTINDA

        Antalyada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 60 belediye çalışanı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yürütülen soruşturmada, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı, Alanya, Manavgat, Serik, Kepez ve Döşemealtı ilçelerinin belediyelerine operasyon düzenlendi.

        Sabah saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan 60 belediye çalışan emniyete götürüldü. (AA)

        KOCAELİ'DE GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaelide, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma doğrultusunda daha önce gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalan 3 kişinin durumuna savcılık itiraz etti.

        Bunun üzerine yeniden gözaltına alınarak Gölcük Adliyesine sevk edilen 3 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        Soruşturma kapsamında 3 Eylülde adliyeye sevk edilen 18 kişiden 8i tutuklanmış, 10u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        FETÖ'NÜN "MAHREM İMAMLARI" OLDUKLARI İLERİ SÜRÜLEN 60 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün MİT, asker ve polisten sorumlu "imamları" oldukları ileri sürülen 60 kişi tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, Akıncı 4. Ana Jet Üssünde görevli teğmenlerin ifadeleri doğrultusunda 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınan, savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 72 şüpheliden 60ı tutuklandı, 12si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 40 şüphelinin ise firari olarak arandığı öğrenildi.

        Haklarında tutuklama kararı verilen zanlıların, örgüt mensupları arasında "mahrem imam" olarak adlandırıldıkları, örgütün güvenlik bürokrasisinden sorumlu oldukları belirtildi. Bu kişilerin, MİT personeli, asker ve polislerin, örgütün çıkarları doğrultusunda hareket etmeleri yönünde faaliyetlerde bulundukları tespit edildi.

        Ayrıca, "mahrem imamlar" adı verilen bu yapının, harp okulları, siyasal bilgiler ve hukuk fakülteleri ile Polis Akademisinden mezun olanları, bürokraside FETÖnün amaçları doğrultusunda yönlendirdikleri bildirildi.

        Aralarında öğretmen, hakim, savcı, mühendis, Sayıştay denetçisi, komiser ve MİT personelinin bulunduğu "mahrem imam"ların hücre tipi örgütlendiği, kod isim kullandıkları ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları kaydedildi. (AA)

        SAMSUN'UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDEBİRADLİYE PERSONELİ İLE 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Samsun'un Çarşamba ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan işlemleri tamamlanan 6 adliye personeli ile 2 öğretmen, adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 1 adliye personeli ile öğretmenler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 5 adliye personeli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 adliye personelinin işlemleri ise sürüyor. (AA)

        ÇORUM SUNGURLU'DA 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çorum'un Sungurlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında MHP'li belediye meclis üyesi ile eski AK Parti İlçe Başkanı'nın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca ilçede faaliyet gösteren 24 esnaf hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Şüpheliler arasında MHP'li Belediye Meclis Üyesi Osman K. ile eski AK Parti İlçe Başkanı Şükrü L'nin de bulunduğu öğrenildi. (AA)

        SİVAS'TA ARAŞTIRMA GÖREVLİSİNİN AÇIĞA ALINMASINA ÜLKÜCÜLER TEPKİ GÖSTERDİ

        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Hasan H.İ.K.'nın açığa alınması Ülkücülerin tepkisine neden oldu.

        Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından 2010 KPSS'de 80 ve üzeri puan alan kişilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında H.İ.K. açığa alındı. İfade vermek için Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne çağrılan H.İ.K'yı yalnız bırakmayan Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, MHP Sivas İl Başkanı Turhan Eyinç, Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan ve yaklaşık 50 ülkücü Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplandı. Heyet, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile görüşerek açığa alınan araştırma görevlisinin ülkücü olduğunu dile getirdi.

        Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Ülkü Ocakları Sivas İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, FETÖ ile mücadele konusunda yapılan çalışmalara destek verdiklerini dile getirerek "Bizim arkadaşımıza iftira atılıyorsa bunun da karşısındayız ve tepkimizi gösteririz." dedi. (İHA)

        MALATYA'DAKİ JANDARMA OPERASYONLARINDA 2 ÖRGÜT ÜYESİ YAKALANDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik jandarma tarafından sürdürülen operasyonlarda 2 örgüt üyesi yakalandı.

        Malatya İl Jandarma Komutanlığı'ndan edinilen bilgilere göre FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda aranan 2 örgüt üyesinin yakalandığı belirtildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 6 adet masa üstü ve 3 adet diz üstü bilgisayar ile 2 adet çek yaprağı ve 7 adet çek yaprağı fotokopisi ele geçirildi.

        Gözaltına alınan FETÖ üyesi bir şüpheli soruşturma dosyası gereğince Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilirken 1 şüpheli de sorgusunun ardından Malatya'da adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Mahkemeye sevk edilen şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

        Öte yandan, jandarma tarafından 31 Ağustos - 05 Eylül 2016 tarihleri arasında kent genelinde gerçekleştirilen denetim ve uygulamalarda 3 bin 370 paket gümrük kaçağı sigara ile 194 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

        Uygulamalarda toplam 12 bin 3 kişinin sorgulaması yapılırken, 33 aranan şahsın yakalandığı belirtildi. Aranan şahısların gerekli işlemlerin yapılmasına müteakip serbest bırakıldığı ifade edildi.

        Trafik denetimlerinde ise 3 bin 186 aracın kontrol edildiği belirtilerek trafik kurallarına uymayan 119 araç sürücüsüne ceza kesildiği dile getirildi. (İHA)

        İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE 24 PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İnönü Üniversitesinde görevli 24 kişi yakalandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 24 kişiyi İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne düzenlenen operasyonda gözaltına aldı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        AĞRI'DA GÖZALTINA ALINAN 4 ZANLI TUTUKLANDI

        Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

        Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 öğretim üyesi ile bir doktor ve polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        MALATYA "İL İMAM YARDIMCISI" 6 AY SONRA YAKALANDI

        Malatya'da FETÖ davasında yargılanan ve iddianamede "il imam yardımcısı" olduğu iddia edilen İmdat Ö. 6 ay sonra yakalandı.

        Malatya'da 29 Ocak ve 1 Mart 2016 tarihlerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 33 kişi hakkında "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarıyla dava açıldı. Dava dosyasında FETÖ'nün il imamı olduğu iddia edilen vaizlikten ihraç edilen Zekai I. ve FETÖ'nün eski il imamı olduğu iddia edilen Yücel Y.'nin aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklu yargılanıyor.

        Davanın 11 firari sanığından olan ve hakkında 3 Mart'ta yakalama kararı çıkarılan Aksaray nüfusuna kayıtlı İmdat Ö. (36), polis ekiplerince Konya'da yakalanarak Malatya'ya getirildi. İddianamede, "FETÖ il imam yardımcısı" olduğu iddia edilen İmdat Ö. tutuklanarak Malatya Cezaevi'ne gönderildi. İmdat Ö.'nün "FETÖ il imamı Zekai I.'ya bağlı olarak çalıştığı, kendisine bağlı esnaftan himmet, burs, kurban ve bağış adı altında para toplamakla görevli olduğu" öne sürüldü. Dava dosyasının itirafçısı Mehmet T., İmdat Ö.'nün bir otelde MAKİAD adına kendi kredi kartı ile ödeme yapmasından dolayı deşifre olduğunu iddia etmişti. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        AFYONKARAHİSAR'DA 433 ÖĞRETMEN MESLEKTEN ATILDI

        Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 433 öğretmenin Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildiği belirtildi.

        Edinilen bilgilerde, 15 Temmuz darbe girişimin ardından Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünde başlatılan soruşturma kapsamında 6 Eylül itibari ile kurumda kadrolu olarak görev yapan 600'e yakın öğretmenin açığa alındığı belirtildi.

        Soruşturmalar devam ederken açığa alınan 600 öğretmenden ise 433'nün Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile meslekten atılarak kamudan uzaklaştırıldığı öğrenildi. Meslekten atılan öğretmenlerin çoğunluğunu ise göreve kısa süre önce başlayan öğretmenlerin oluşturduğu öne sürüldü. (İHA)

        FETÖ'NÜN "MARDİN ASKERİ BÖLGE İMAMI" OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Mardin askeri bölge imamı" olduğu belirtilen kişi, Ankara'nın Polatlı ilçesinde gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, "Nurettin" kod adlı Alaattin Ç, Polatlı şehir merkezinde yapılan operasyonla yakalandı.

        Polatlı Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Alaattin Ç, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından Mardin'e gönderilecek. (AA)

        MANİSA TURGUTLU'DA GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİ ADLİYEDE

        Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz'daki darbe girişininin ardından, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçen pazar günü K.T., R.K., İ.B., Y.T., A.O.A. ve H.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, bugün Turgutlu Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ'NDE 11 AKADEMİSYEN İHRAÇ EDİLDİ

        Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nün başlattığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 11 akademisyen hakkında daha ihraç kararı alındı.

        YYÜ Rektörlüğü'nün başlattığı FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 9 doçent ve 2 yardımcı doçent hakkında ihraç kararı verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurdukları üç komisyon ile çok titiz bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Biz daha önce de defalarca söyledik, bu terör örgütüne bulaşanları üniversitemizde barındırmayacağız. Fakat kurunun yanında yaşın da yanmaması için titizlikle çalışıyoruz" dedi.

        Daha önce 4 profesör, 3 yardımcı doçent ve bir araştırma görevlisi ile 2 idari personel YYÜ'den ihraç edilmişti. (İHA)

        BOLU'DAKİ SORUŞTURMADA 27 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Bolu Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş'ın da bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan, aralarında Ertaş'ın da bulunduğu esnaf ve kamu personelinden oluşan 27 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi. (AA)

        İZMİR'İN TİRE İLÇESİNDE GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        İzmir'in Tire ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklandı

        Alınan bilgiye göre, Tire Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Tire Adliyesinde çalışan 10 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme veya üye olma" suçundan adliyeye sevk edilenlerden B.T, E.C, Ö.K, S.L, D.Y, S.P. ve H.T. adli kontrol şartıyla serbest kalırken Ş.S, S.T. ve F.Y. ise tutuklandı. (AA)

        PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÜÇÜNCÜ FETÖ DALGASI

        Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 36 akademik, 2 idari personel daha açığa alındı.

        Denizli'de FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmada Pamukkale Üniversitesi'nde 36'sı akademik, 2'si idari olmak üzere toplam 38 görevli daha açığa alındı. Daha önceki soruşturmalarda 48 akademisyen ve idari personel tutuklanmış, eski Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Geçen hafta yayınlanan kanun hükmünde kararname ile tutuklananların da aralarında bulunduğu 56 akademisyen görevlerinden ihraç edilmişti. Son kararla üniversitede açığa alınan ve meslekten çıkarılan akademik ve idari personel sayısı 243'e yükseldi.

        Ayrıca yürütülen soruşturmalar kapsamında Denizli'de 5 uzman hekim açığa alınırken, sağlık kurumlarında çalışan, eşi eskiden milletvekili olan, başhekimlik yapan ve başhekim yardımcılığı görevini yürüten doktorlardan oluşan 5 kişinin de açığı alındığı belirtildi.

        Öte yandan geçen hafta yayınlanan KHK ile AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın ablasının eşi olduğu belirtilen Çivril Merkez Mevlana Camisi imamı Ali Ç.de, meslekten çıkarıldı. (İHA)

        ERZİNCAN'DA 8 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Erzincan'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adli kontrol kaydı ile serbest bırakılan 8 emniyet mensubu, savcılık itirazının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve adli kontrol kaydı ile serbest bırakılan, aralarında bir 4'ncü sınıf Emniyet Müdürü, bir Emniyet Amirinin de bulunduğu 8 emniyet mensubu savcılığın itirazı ardından tekrar gözaltına alındı. Tem Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 8 polis çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)

        BOLU'DA 620 KAMU PERSONELİNE İŞLEM YAPILDI

        Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında haklarında idari ve adli işlem yapılan personel sayısı hakkında bilgi verildi. Açıklamada 3 mülki idare amiri, Valilik'te görevli 13, Bolu Belediyesi'nde 14, Adliye'de 28, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 64, İl Emniyet Müdürlüğü'nde 87, İl Özel İdare'de 18, Müftülük'te 28, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 215, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nde 52, İl Sağlık Müdürlüğü'nde 17 olmak üzere toplam 39 kamu kurumunda 620 personel hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

        Soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 26 kişi adliyeye sevk edildi. Aralarında kamu çalışanları ve esnafların bulunduğu şüpheliler, polis ekipleri tarafından adliyeye götürüldü. Adliye önünde bekleyen şüphelilerin yakınlarından bazıları Kuran-Kerim okudu. 26 kişinin savcılıktaki sorgusu sürüyor. (DHA)

        MARDİN'DE BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Mardin'in Midyat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 1 öğretmen tutuklandı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Midyat ilçesinde görevli İrfan Y. adlı öğretmen gözaltına alınmıştı. Şüpheli öğretmen, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (İHA)

        KONYA EREĞLİ'DE 11 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 11 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla daha önce açığa alınan 11 öğretmen, gözaltına alındı.

        Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Ereğli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        HATAY'IN REYHANLI İLÇESİNDE 41 ÖĞRETMEN MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında açığa alınan 52 öğretmenden 41'i meslekten ihraç edildi.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan soruşturma kapsamında Reyhanlı'da 52 öğretmen açığa alınmıştı. Yapılan soruşturma sonunda bu öğretmenlerden 41'i meslekten ihraç edildi, 11 öğretmen hakkında ise inceleme ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        KİMSE YOK MU DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kapatılan "Kimse Yok Mu Derneği"nin Şube Başkanı Hacı Osman Büyükata gözaltına alındı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca, aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile FETÖ'nün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 68 kişi hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, yardım, yataklık, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, terörizmin finansmanını sağlamak" suçlarından Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava kapsamında, Büyükata da gözaltına alındı.

        Askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve FETÖ üyelerine yönelik genişletilen operasyonlarda bazı iş adamları tutuklanmış, hakkında yakalama kararı bulunan bazı zanlıların yurt dışına kaçtığı belirlenmişti. (AA)

        GAZİANTEP'TE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 73 POLİS VE 4 İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 73 polis ve 4 infaz koruma memuru tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 76 polis ve 10 infaz koruma memurunun işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen polislerden 73'ü, infaz koruma memurlarından da 4'ü nöbetçi sulh ceza hakimliğince cezaevine gönderildi, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ÇORUM'DA 16 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 10 polis tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 16 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 16 polisten 10'u tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        TOKAT'TA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 6 İNFAZ MEMURU TUTUKLANDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 6 infaz memuru tutuklanırken, 21 üniversite çalışanı gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde çalışan 21 kişi gözaltına alındı. Çoğu Tıp Fakültesi'nde akademisyen, doktor ve memur olan 21 kişinin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

        Gözaltında bulunan 14 adliye personeli ve infaz koruma memuru ise emniyetteki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde Tokat Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra hakim karşısına çıkan şahıslardan 6'sı tutuklandı, 8'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        ANTALYA MANAVGAT'TA 68 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'nın Manavgat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 68 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manavgat'ta 124 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılırken 84 kişinin ise iş akdi fesih edildi. Süreçte şu ana kadar 28'i kamu görevlisi olmak üzere 68 kişinin de tutuklandığı öğrenildi. 69 öğretmen, 6 polis, 5 müftülük görevlisi, 2 orman işletme çalışanı, 1 jandarma astsubay, 1 gelir uzmanı ve 1 ziraat mühendisinin meslekten atıldığı öğrenildi.

        Diğer taraftan soruşturma kapsamında kapatılan 5 okul ve 2 öğrenci yurdunun mal varlıklarına el konulduğu ve Milli Eğitim Bakanlığına devredildiği, okulların İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam edeceği bildirildi. (İHA)

        EDİRNE'DE MAHKEMEYE SEVK EDİLEN 6 GÜMRÜK MEMURUNDAN 1'İ TUTUKLANDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 gümrük memurundan 1'i tutuklandı

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 gümrük memurunun emniyetteki ifadeleri tamamlandı. Polis ekipleri tarafından Edirne Adliyesine getirilen şüpheliler savcıya ifade verdi.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Y.B tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURDUR'DA 9 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

        Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişi, adliyeye sevk edildi.

        Burdur'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 50'nin üzerinde iş yerinde yapılan operasyonlarda örgütün mütevelli heyetinde yer aldığı öne sürülen 9 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 9 şüpheli Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınmak üzere Burdur Adliyesi'ne getirildi. Gözaltı işlemleri tamamlanan zanlıların, ifadelerinin ardından Burdur Sulh Ceza Mahkemesi'nde sorgulanacağı öğrenildi.

        Gözaltına alınan 9 kişinin arasında bulunan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mehmet Türksoy da Burdur Adliyesi'ne çıkarıldı. Elleri kelepçeli olarak getirilen BBP İl Başkanı Mehmet Türksoy, adliyeye giriş yaparken, "İl başkanlarına söyleyin twitter, facebook kullanmasın" diye seslendi. (İHA)

        TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ'NDE 22 GÖREVLİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesinde görevli akademisyenler, doktorlar ve memurların bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesinde görevli şüphelilere yönelik operasyon yapıldı.

        Operasyonda 22 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerinde arama yapıldı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        TRABZON'DA GÖZALTINA ALINAN 7 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 5 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında biri komiser 3 polis memurunun da bulunduğu 7 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 5'i, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlılardan bazılarının örgüt mensuplarıyla haberleşmek amacıyla cep telefonlarında "ByLock" programını kullandıkları tespit edildi. (AA)

        TOKAT'TA GÖZALTINA ALINAN 14 ZANLIDAN 6'SI TUTUKLANDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 adliye personeli ve infaz koruma memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 8'i ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        DİYARBAKIR'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 31 KAMU GÖREVLİSİNDEN 26'SI TUTUKLANDI

        Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 31 kamu personelinden 26'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan, aralarında 16 öğretmen ile asker, mühendis, müftülük çalışanı ve bekçinin de bulunduğu 31 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkça tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 26'sı cezaevine gönderildi, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İSTANBUL'DA 16 ADLİYE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 21 adliye çalışanından 16'sı tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), adalet saraylarındaki yapılanmasına yönelik 15 Ağustos 2016 tarihinde yapılan operasyonda İstanbul Adalet Sarayı çalışanlarından 21 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından "örgüte bilgi sızdırmak, himmet toplamak ve vermek, örgüt toplantılarına katılmak" suçlamalarıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 21 şüpheliden 16'sı tutuklanırken, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

        BOZÜYÜK'TE ÇOCUK DOKTORU AÇIĞA ALINDI

        Bilecik'in Bozüyük İlçe Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Mehmet Ehliz, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında açığa alındı. Edinilen bilgiye göre, Haziran ayı içerisinde Bozüyük Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Uz. Dr Mehmet Ehliz'e karar tebliğ edildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi. (İHA)

        KARABÜK'TE 18 EMNİYET MENSUBU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında emniyette sorgusu tamamlanan 18 Emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürüttüğü soruşturma doğrultusunda önceki gün Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü K.A. ve Z.A, emniyet amiri Ç.Ç., komiser yardımcıları F.B., M.S., İ.A. ,A.A., A.B. ,A.D., M.H., Z.B., H.D., S.B., S.N.,H.Ş., D.Y., M.K. ve M.D. gözaltına alınmıştı.

        Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SAKARYA'DA 19 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 19 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlar devam ediyor. FETÖ soruşturması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 19 öğretmen ikametlerine yapılan operasyon sonucu Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şahıslar geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA 673 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI, 285 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Tekirdağ il genelinde 673 kamu personeli görevden uzaklaştırılırken, 285'i meslekten ihraç edildi, 232 kişi de tutuklandı.

        Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü devletimiz ve halkımızın milli idareye sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminin ardından, kurumlardan soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi için toplam 673 personel görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

        Açıklamada, meslekten ihraç edilen kamu personeli hakkında ise, "HSYK kararı 39 hakim ve savcı, 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında 1 Vali Yardımcısı, 99 öğretmen, 77 emniyet personeli, 36 Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlisi, 8 Müftülük görevlisi ve 25 diğer kurumlar olmak üzere toplam 285 kamu kurum görevlisi mesleklerinden ihraç edilmiştir. İlimizde özel eğitim kurumlarında görevli 105 eğitim ve öğretim görevlisinin çalışma izni iptal edilmiştir" bilgilerine yer verildi.

        FETÖ/PDY mensuplarına yönelik operasyonlarda Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan 539 şahıstan 232 kişinin tutuklandığı, 230'u adli kontrol denetimli olmak üzere 5 kişinin savcılık sorgusundan sonra, 25'inin de gözaltı sorgusu sonrası serbest bırakıldığı ifade edildi. 47 kişi hakkında ise adli tahkikatın devam ettiği, 13 kamu görevlisinin halen arandığı belirtildi.

        Tekirdağ Valiliğinden, adli makamlarca haklarında işlem yapılan şahıslarla ilgili şu açıklama yapıldı:

        "2 Vali yardımcısı, 7 askeri hakim, 1 kurmay albay, 18 hakim, 16 savcı, 8 adliye çalışanı, 3 askeri personel, 70 Emniyet Müdürlüğü personeli tutuklanmış, 43 emniyet personeli adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmıştır. 4 Emniyet Müdürlüğü personeli savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmıştır. 32 Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi, üniversite hastanesi doktoru ve üniversite görevlisi, 23 öğretmen, 22 diğer kamu personeli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. İlimizde FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda toplam 94 sivil vatandaş hakkında adli işlem başlatılmış, bunlardan 30'u tutuklu, 22'si adli kontrol ile serbest, 29'u gözaltında olup, 13'ü aranmaktadır."

        Açıklamada ayrıca, "667 Sayılı KHK kapsamında, 4 özel okul, 14 çeşitli kurs merkezleri, 6 yurt, 1 özel akademi kursu olmak üzere toplam 13 özel öğretim kurumuna el konulmuştur. 668 Sayılı KHK kapsamında; ise 5 TV vericisi, 5 radyo vericisi ,1 gazete ve 1 radyo kapatılmıştır. İl Defterdarlığı tarafından 5 dernek, Valilik Makamınca da 1 dernek olmak üzere toplam 6 dernek kapatılmıştır. FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri kullanıldı. (İHA)

        BALIKESİR DURSUNBEY'DE ÜÇ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında üç öğretim görevlisi gözaltına alındı.

        Dursunbey Meslek Yüksek Okulu eski müdürü Erşan Çavdar, öğretim görevlileri Muharrem M. ve Gönol Y, önceki gün polis tarafından gözaltına alındı. Sorgularının ardından üç şüpheli adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Muharrem Mıdıroğlu tutuklanırken, Erşan Ç. ve Günol Y. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        ALANYA'DA FETÖ OPERASYONU: 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Alanya ilçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alanya ilçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup AmirliğiFETÖ/PYD soruşturması kapsamında Alanya Belediyesi'nde çalışan 13 kişiyi evlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin ev, araç ve odalarında yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar Hard disk'ine el konuldu.

        Gözaltına alınan L.U., H.H.B., H.G., H.S.T., H.i.Ş., A.Y., S.A., H.A., L.Ç., A.S., H.C.Ç., F.K. ve N.U. sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        KARAMAN'DA ARALARINDA İMAM, ÖĞRETMEN VE DERNEK ÜYELERİNİN YER ALDIĞI 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, aralarında imam, öğretmen ve dernek üyelerinin de bulunduğu 1'i bayan 11 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkartılan 30 kişiden 1'i bayan 11 kişi sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, 19 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor. (İHA)

        EDİRNE'DE 5 POLİS FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1'i komiser 5 polis gözaltına alınarak ifadelerinin elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi.

        Edirne'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 gün önce 1'i komiser yardımcısı 5 polis memur gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheli polislerin evlerinde de arama yapıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan 5 şüpheli polis elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi ve sorgularına başlandı. (DHA)

        ZONGULDAK'TA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 10 KİŞİ ADLİYEDE

        Zonguldak'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 kişi adliyeye sevk edildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan kamu personeli ve esnafların bulunduğu 10 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu öne süren şüpheliler, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye götürüldü. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bazı doküman ve belgeler de savcılığa teslim edildi. (DHA)

        İZMİR'DE MECLİS-2 OPERASYONU KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ SERBEST

        İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 2'si yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla olmak üzere tamamı serbest bırakıldı.

        Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik olarak geçen 31 Ağustos'ta, yedi ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Meclis-3' adı verilen operasyonda Kaymakamlık Sosyal Hizmetler Müdürü A.S.B., ile Kiraz ilçe Kaymakamlığı Hazine Avukatı G.Ç., İş Sağlığı Merkezi İşletmecisi M.B. ve ecza deposu işletmecileri Y.Ç., ve N.Ç, gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ele geçirilen bazı döküman ve CD'lere de el konuldu. FETÖ/PDY'nin Ödemiş yapılanması içerisinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri, 'himmet' adı altında toplayarak maddi destek ve finansman sağladıkları ve silahlı terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen 5 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından dün (Pazartesi) adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla olmak üzere 5'i de serbest bırakıldı. Yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan iki şüphelinin A.S.B. ve G.Ç. olduğu bildirildi. (DHA)

        BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE FETÖ SORUŞTURMASI: 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar kapsamında İnegöl'de gözaltına alınan, aralarında iş adamları ile öğretmenlerin bulunduğu 6 kişi adliyeye çıkarıldı.

        FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İnegöl´de yaklaşık 1 hafta önce gözaltına alınan ikisi bayan 6 kişi emniyetteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Operasyonlar kapsamında T.O., A.O., A.A., R.O., K.K.G. ve E.B., emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldıkları sırada, yakınları tarafından karşılandılar. (İHA)

        (SB-HA-Y)

        BATMAN'DA 15 İŞADAMI TUTUKLANDI

        Batman merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 iş adamından 15'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçen hafta 9 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadesinden sonra 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 17 iş adamından 15'i tutuklandı, 2'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA 16 MİLLİ EĞİTİM MÜFETTİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yürütülen soruşturmada, örgüt faaliyetlerine katılan ve örgütün propagandasını yaptığı ileri sürülen 16 Milli Eğitim müfettişi adliyeye sevk edildi.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerini kent merkezinde yaptığı eş zamanlı operasyonda yakalanan müfettişlere ait evlerde yapılan aramada çok sayıda örgütsel dokümanlar bulundu. 16 şüphelinin FETÖ faaliyetlerine katılıp, destek verdiği ve örgütün propagandasını yaptığı ileri sürüldü. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan şahısların Bylock haberleşme programı kullandıkları, ayrıca soruşturmaları FETÖ lehine sonuçlandırdıkları ve örgütün yurt dışı gezilerine de katıldıkları iddia edildi. (İHA)

        18 MÜFTÜLÜK ÇALIŞANI ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

        Türkiye'de yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde gözaltına alınan 18 müftülük personeli, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY üyesi bir grup tarafından yapılan darbe girişiminin ardından darbe soruşturmasında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 18 müftülük personeli adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen müftülük çalışanları savcıya verdikleri ifadeler sonrasında tutuklanma isteğiyle mahkemeye sevk edildi.

        Tutuklanma isteğiyle mahkemeye sevk edilen 18 müftülük çalışanı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan müftülük çalışanlarına yurt dışına çıkış yasağı getirildi. (İHA)

        ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDE 77 AKADEMİSYEN AÇIĞA ALINDI

        Atatürk Üniversitesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 77 akademisyen açığa alındı, 26 akademisyen kamu görevinden çıkarıldı, 16 idari personel de açığa alınırken 5 idari personelde kamu görevinden çıkarıldı.

        Atatürk Üniversitesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 77 akademisyen ile 16 idari personel açığa alındı, 26 akademisyen ve 5 idari personel de kamu görevinden çıkarıldı. Konuyla ilgili Atatürk Üniversitesi resmi sitesinde yapılan açıklamada, "5 Temmuz 2016 tarihinde cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya yönelik teşebbüs sonrasında, FETÖ/PDY'ye karşı yürütülmekte olan mücadelede Atatürk Üniversitesi tüm kurumlarla tam bir uyum içinde çalışmaktadır. Bu amaçla, FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatı ve iltisakı olanların belirlenmesi, haklarında idari ve hukuki yaptırımların gerçekleşmesi için gereken çalışmalara titizlikle devam edilmektedir. Bu kapsamda, 06 Eylül 2016 tarihi itibari ile; 77 akademik personel açığa alınmış, 26 öğretim üyesi 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarılmış, İdari kadroda çalışan 16 personel açığa alınmış, 5 idari personel Üniversite Yönetim Kurulu tarafından kamu görevinden çıkarılmıştır" denildi. (İHA)

        BOLU VALİ YARDIMCISI NURULLAH ERTAŞ GÖZALTINA ALINDI

        Bolu Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, FETÖ/PDY kapsamında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ertaş'ın hakim eşi Gülay Ertaş, operasyonlar kapsamında açığa alındıktan sonra tutuklanmıştı.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı sonrasında Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alınan Bolu Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Vali Yardımcısı Ertaş'ın Bolu Adliyesi'nde görevli hakim eşi Gülay Ertaş açığa alındıktan sonra tutuklanmıştı. (İHA)

        SİİRT'TE 4 RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 4 rütbeli asker tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 2 binbaşı, bir yüzbaşı ve bir üsteğmen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler cezaevine gönderildi.

        Kentte 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan asker sayısı 290'a ulaştı. (AA)

        SAKARYA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 475 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 988 kişiden 475 kişi tutuklanırken, 421'i adli kontrol olmak üzere 513 kişi serbest bırakıldı. FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

        15 Temmuz gecesi FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimiyle ilgili Sakarya'da operasyonlar sürüyor. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Savcılık talimatıyla Sakarya'da örgütte önemli konumda olduğu öne sürülen birçok isim yakalandı. Sakarya'da 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 988 şüpheliden 475'i tutuklandı. 421'i adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla olmak üzere 513 kişi salıverildi. Gözaltına alınan 34 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. (DHA)

        ANTALYA AKSU'DA 7 İMAM VE VAİZ TUTUKLANDI

        Antalya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında Aksu İlçesi'nde Ak Partili Belediye Meclis üyesi emekli din görevlisi F.Ö.'nün de bulunduğu 7 imam ve vaiz tutuklandı.

        Sulh Ceza hakimliğinde akşam saatlerinde sorguları tamamlanan F.Ö. ile birlikte A.A., K.Y., Ö.T., İ.Y., Y.K. ve E.Y.'nin bulunduğu 7 din görevlisi cezaevine gönderildi.

        Aynı kapsamda bir başka soruşturma dosyasıyla ilgili gözaltına alınan 3'ü kadın 9 üniversite öğrencisinden 5'i de sevk edildikleri Sulh Ceza hakimliğince tutuklandı. 3'ü kadın 4 öğrenci ise adli kontrolle serbest bırakıldı. (DHA)

        İZMİR'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN BİR CEZAEVİ MÜDÜRÜ VE 81 İNFAZ KORUMA MEMURU SERBEST BIRAKILDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen bir cezaevi müdürü ile 81 infaz koruma memuru adli kontrol şartıyla salıverildi.

        İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, açığa alınan İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Halis O. ve 81 infaz koruma memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, savcılık sevk evrakı üzerinden "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla nöbetçi hakimliğe gönderildi.

        Yurt dışına çıkış yasağı getirilen zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında İzmir'de farklı tarihlerdeki operasyonlarda, aralarında cezaevi müdür ve katipleri ile infaz koruma memurlarının da bulunduğu 146 kişi gözaltına alınmıştı. Tutuklanan 20 infaz koruma memurundan Ömer Ç, cezaevinde ölü bulunmuştu.

        Darbe girişiminin ardından haklarında işlem yapılan ve tutuklanan zanlılarla ilgili bazı infaz koruma memurlarının, "işlemleri sekteye uğratmak ve yavaşlatmak, suçluları kaçırmak" eğiliminde oldukları ve yardım ettikleri belirlenmişti. (AA)

        BALIKESİR'DE 14 POLİS TUTUKLANDI

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 14 polis tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, organize ettikleri sohbetlerin hocalığını yapan ve örgüte himmet topladıkları öne sürülen 17 polisi yakaladı.

        Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 14'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında, sınavdan önce kendilerine verilen sorular sayesinde komiser olduğu belirlenen 2 emniyet mensubu ile bunlara soruları temin eden bir polisin bulunduğu öğrenildi.

        Öte yandan, Balıkesir merkezde bulunan farklı birliklerdeki askerlerden sorumlu olduğu belirtilen 17 sivil gözaltına alındı.

        Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 15'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ERZURUM PASİNLER'DE 13'Ü KAMU GÖREVLİSİ 20 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'un Pasinler ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 16'sı kamu görevlisi 24 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 13'ü kamu görevlisi 20 zanlı gözaltına alındı.

        Zanlılardan Abuzer D'nin cep telefonunda FETÖ/PDY mensuplarının kullandığı "ByLock" programının bulunduğu öğrenildi.

        Soruşturma kapsamında 3'ü kamu görevlisi 4 şüpheli aranıyor. (AA)

        ÇANKIRI'DA ÇTB BAŞKANI DAHİL 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 9'u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Çankırı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Oğuz Ak ile iş adamları Ömer A, Burak K, Hasan C, Semih D, İbrahim K, Satılmış Ç, Ali Osman A, Ahmet K, Mahmut U, Mustafa U, Faik E. ve Mesut P, savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı.

        Şüphelilerden ÇTB Başkanı Ak ile Ömer A, Burak K, Hasan C, Satılmış Ç, Ahmet K, Mahmut U, Semih D. ve Mustafa U. tutuklandı.

        Çankırı TSO Başkanı Çelikten ile diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile Ahmet A, Kasım A. ve Murat D. ise dün, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. (AA)

        GÖLBAŞI-4 OPERASYONUNDA GÖZALTI SAYISI 14'E ÇIKTI

        Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında İzmir'in Ödemiş İlçesi merkezli 7 kentte düzenlenen ve ilk etapta 11 kişinin gözaltına alındığı 'Gölbaşı-4' adlı operasyonuyla ilgili 3 kişi daha yakalandı.

        İstanbul, Konya, Van, Aydın, Kırklareli ve Manisa'yı da kapsayan Ödemiş merkezli 'Gölbaşı-4' adlı operasyonda polis, geçen salı günü 16 şüphelinin yakalanması için 27 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Ödemiş'te L.E., R.A., S.C., S.U., Ö.Ö. ve İ.T., diğer kentlerde ise M.B., F.B., K.A., E.M.K. ve A.D. adlı 11 kişi yakalandı. Operasyon kapsamında aranan 5 kişiden 3'e daha yakalandı. Böylelikle operasyon kapsamındaki gözaltı sayısı 14'e çıktı. Yeni yakalanan şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalardan FETÖ'ye ait doküman ve dijital materyaller bulunduğu belirtildi. 1 ruhsatlı silah ve FETÖ'NÜN bağlılık simgesi olan 1 dolar ele geçirilerek Ödemiş Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        KARAMAN'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDAN 31 KİŞİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan 31 kişiden 7'si tutuklandı, 24 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Başsvcılığı'nın başlattığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Karaman merkezli Gaziantep, Hatay ve Eskişehir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 31 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7'si tutuklandı, 24'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        FETÖ'NÜN "KADIN YAPILANMASI"NA YÖNELİK OPERASYONDA 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Zeytinburnu'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "kadın yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, 4 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçe genelinde FETÖ'nün kadınlara yönelik faaliyet gösteren "ışık evleri"nin 4 şüphelinin sorumluluğunda olduğunu belirledi.

        Ekiplerin düzenlendiği operasyonda, diş hekimi S.A. ile 2 tıp fakültesi ve 1 hukuk fakültesi öğrencisi gözaltına alındı.

        Şüpheli kadınlardan S.A'nın, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek istediği iddia edilen SAT komandolarından firari Fatih A'nın eşi olduğu öğrenildi.

        Bu arada ekiplerin, "ışık evleri"nin kira ve sözleşmelerindeki isimlerden yola çıkarak operasyonu gerçekleştirdiği belirtildi.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KAYSERİ MİLLİ EĞİTİM'DE FETÖ OPERASYONU: 147 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

        FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Kayseri'de Milli Eğitim Bakanlığı'nca açığa alınan ve örgütün kriptolu iletişim programı 'By Lock' kullanıcısı olan 147 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Şahısların gözaltına alınması için operasyon başlatıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu' tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında Anayasayı İhlal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Düşürmeye Teşebbüs ve Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlarından Milli Eğitim Bakanlığı'nca açığa alınan 147 öğretmen için gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

        Gözaltı kararı sonrasında, FETÖ/PDY terör örgütünün kriptolu iletişim programlarından olan 'By Lock' kullanıcısı olduğu tespit edilen 147 kişinin yakalanması için sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. (İHA)

        ANTALYA'NIN KEMER İLÇESİNDE GÖZALTINA ALINAN 9 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Antalya'nın Kemer ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Kemer Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyesi olduğu öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında okul idarecileri ile esnafın bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrollerinden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 6'sı çıkarıldığı mahkemece, "FETÖ üyesi olmak" ve "terör örgütünün faaliyetlerine yardımda bulunmak" suçlamalarıyla tutuklanırken 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR ÖDEMİŞ'TE GÖZALTINA ALINAN 5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

        İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, ilçede FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma doğrultusunda 31 Ağustos'ta gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, ikisi adli kontrol şartıyla olmak üzere mahkemece serbest bırakıldı.

        İlçede FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 31 Ağustos'ta 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Bu adreslerde yapılan aramalarda, bir tabanca ve örgüte ait çok sayıda doküman ele geçirilmiş, Ödemiş Kaymakamlığından görevlilerin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        KARAMAN'DA 13 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 2'si tutuklandı.

        Soruşturma kapsamında yakalanan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 11'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma çerçevesinde 30 Ağustos'ta Karaman merkezli olarak dört ildeki operasyonda, örgüte ait şirketlerde çalışan 39 kişi hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine 26 şüpheli gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan 5’i tutuklanmıştı. (AA)

        UŞAK'TA 23 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 24 kişiden 23'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından il merkezi ve Eşme ilçesinde 30 Ağustos'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 2'si kadın 24 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

        Zanlılar, sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

        Şüphelilerden eski Eşme Milli Eğitim Müdürü Erhan Ertem, eski Eşme Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bünyamin Yıldırım, Mustafa Aysan, Hüseyin Koç, Bilal Celalettin Şaşmaz, Hüdai Işık, İbrahim Özmen, Ali Erbay, Mustafa Işıktaş, Ahmet Çoban, Ömer Ünlü, Salim Ünal, Necmettin Akkaya, Mehmet Yılmaz, Zeliha Koç, Ahmet Bayar, Mustafa Bulut, Alpay Alan, Yalçın Dönmez, İsmail Çetin, Gülsüm Sığırcı, Ali Özen ve Namık Alkan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlarından tutuklandı. M.B. ise serbest bırakıldı.

        Eşme ilçesi ve il merkezinde 30 Ağustos'ta çok sayıda adreste yapılan aramalar sonucu eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertem ile 11 öğretmenin de aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        AK PARTİ SELENDİ İLÇE BAŞKANI MUHARREM SEZER'İN EVİNDE ARAMA YAPILDI

        FETÖ Soruşturması kapsamında AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer'in evinde arama yapıldı. Aramanın ardından Sezer, gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY'ye yapılan operasyonlar kapsamında AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer'in evinde arama yapıldı. Selendi ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, dün öğle saatlerinde AK Parti İlçe Başkanı Sezer'in evine gitti. Evde yapılan aramanın ardından Sezer gözaltına alındı. Muharrem Sezer sorguyanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KÜTAHYA EMET'TE FETÖ OPERASYONLARI

        Kütahya'nın Emet ilçesinde, jandarma ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelilerinin gömdüğü iddia edilen silahları ve paraları bulmak için kazı çalışması yaptı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Samsun'da aranan 5 kişinin Dereli kaplıcalarındaki bir apart otelde kaldığı ihbarını alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonda, zanlıların kaldıkları odada yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca bulundu.

        Zanlıların otelin yakınındaki ormanlık alana silah ve para gömdükleri iddiaları üzerine, iş makineleriyle bölgede kazı çalışmaları yapıldı.

        Kazıda herhangi bir bulguya rastlanmazken, FETÖ şüphelisi 5 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emet İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

        Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ