Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da akademisyenlere FETÖ operasyonu

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli yazışma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla Marmara Üniversitesinde görevli aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen FETÖ'nün akademi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Marmara Üniversitesinde Bylock kullandığı belirlenen 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmayı yürüten savcılığın talebi üzerine, şüpheliler hakkında nöbetçi hakimlikçe arama ve el koyma kararı da alındı.

        Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Merkezli 5 ilde operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında, şimdiye kadar 12 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda ele geçirilen dokümanlar da emniyete götürülüyor. Diğer şüpheliler arama işlemleri ise sürüyor.

        Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheliler arasında, akademisyenler ile üniversite personelinin de bulunduğu öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ