Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (3 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 3Şubat Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        NEVŞEHİR'DE 3 ASKER, 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 3 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 1 teğmen, 2 astsubay ve 1 öğretmen olmak üzere 4 kişi tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında soruşturma başlatılan üst teğmen Mustafa Y. astsubaylar Ali K. Onur Y. öğretmen Zekiye Yeliz I. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hâkimliğince ayrı ayrı tutuklanmışlardır" denildi. (İHA)

        FETÖ'DEN ARANAN ŞAHIS KEBAPÇIDA YAKALANDI

        İzmir'de FEM dershanesi ortağı olan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan A.D., Eskişehir'de bir kebapçı dükkanında paketçi olarak çalışırken yakalandı.

        Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir'de FEM dershanesi ortağı olan, mal varlığına el konulan A.D.'yi kent merkezindeki bir kebapçı dükkanında yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.D., 'Terörizmin finansmanın önlenmesi hakkında kanuna muhalefet' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi (DHA)

        MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 2 JANDARMA ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 eski jandarma astsubay tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan, meslekten ihraç edilen 2 jandarma astsubay, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

        Zanlıların, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öğrenildi. (AA)

        YARGITAY ESKİ ÜYESİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Yargıtay eski üyesi Mustafa Erdoğan, Antalya'da yakalanıp, tutuklandı.

        Ankara'da Sulh Ceza Hakimliği'nın hakkında yakalama kararı çıkardığı Yargıtay eski üyesi Mustafa Erdoğan, Antalya'da yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdoğan, çıkarıldığı Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı.

        Mustafa Erdoğan'ın FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı tespit edildi. (DHA)

        MALATYA'DA 4 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınıp adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 4 öğretmen, yapılan itiraz üzerine tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY ile iltisaklı ve irtibatlı oldukları gerekçesiyle daha önce gözaltına alındıktan 4 kişi hakkında mahkemece verilen adli kontrol kararına itiraz edildi.

        İtiraz üzerine yeniden gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        ANKARA'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Beypazarı Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, bir evde ve iki iş yerinde arama yapıldı.

        Aramalarda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait çok sayıda kitap, kaset ve CD ele geçirildi.

        Operasyon kapsamında iş yerlerinin sahibi olduğu öğrenilen bir kişiyle eşi gözaltına alındı.b

        KASTAMONU'DA 1 İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI

        Kastamonu'da KHK ile açığa alındıktan sonra meslekten ihraç edilen ve FETÖsoruşturmasında adliyeye sevk edilen infaz koruma memuru tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, açığa alındıktan sonra Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen çeşitli meslek gruplarına yönelik Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yürütülen soruşturmada cami imamı oldukları öğrenilen Refik A., Salim K., Musa Ö. ve Salim D. ile infaz koruma memuru M.A., Kastamonu KOM ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen infaz koruma memuru M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, cami imamı oldukları öğrenilen Refik A., Salim K., Musa Ö. ve Salim D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KARABÜK'TE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla salıverilen bir kişi, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, daha önce gözaltına alınarak mahkemeye çıkartılan ancak adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı şartıyla salıverilen Y.E.K. (22) hakkında savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltı kararı verildi.

        Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yeniden gözaltına alınan Y.E.K. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. (AA)

        MUĞLA'DA 3 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve savcılık itirazı üzerine yeniden yakalanan 3 eski polis, tutuklandı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, sevk edildikleri mahkemece adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılan emniyet amirleri E.S, A.K. ve komiser İ.H, savcılığın itirazı üzerine yeniden yakalandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan 3 zanlı tutuklandı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince KHK ile meslekten ihraç edilen, aralarında eski emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurunun da bulunduğu şüphelilerin yakalanması için Muğla, İstanbul, Ankara, Bursa, Aydın, Denizli, Diyarbakır ve Eskişehirde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 28 zanlı gözaltına alınmıştı.

        Zanlılardan 11i tutuklanırken 16sı yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Bir şüpheli ise TEM Şube Müdürlüğündeki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

        Öte yandan 6 zanlının daha yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        TRABZON'DA FETÖ ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN'İN 2 YEĞENİ VE 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY'nin Trabzon yapılanmasına yönelik sürdürülen operasyonlarda Fetullah Gülen'in 2 yeğenin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri; Trabzon yapılanmasına yönelik 5 ilde operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda Fetullah Gülen'in yeğenleri A.G ve R.G'nin aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Öte yandan, gözaltına alınan kişiler arasında Arsin Spor'un eski başkanı Y.K'nın da bulunduğu bilgisine ulaşıldı. (İHA)

        SİNOP'TA 4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sinop merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 4ü adliyeye sevk edildi.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 4 eski polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        FETÖnün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen A.T, F.Y, C.Ö. ve A.Ş, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        24 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ANTALYA'DA 31 RÜTBELİ POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında çoğunun "ByLock" uygulaması kullandığı tespit edilen 31 rütbeli emniyet personeli adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Antalya il Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yapılan operasyonda, tamamı rütbeli emniyet personeli olan 31 kişi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. İşlemleri yapılan 31 rütbeli polis, bugün Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi.

        Aralarında 2 kadının bulunduğu 31 şüphelinin 'ByLock' uygulamasını kullandığından dolayı adliyeye sevk edildiği öğrenildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de devam eden FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan 15 kişi sabah saatlerinde adliyeye getirildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz akşamı kalkıştığı hain darbe girişiminin ardından Kocaeli'de de operasyonlar aralıksız devam ediyor. Operasyonlar kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 13 emniyet personeli, 1 avukat ve 1 memur emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. Şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan Bylock'u kullandıkları iddia ediliyor. (İHA)

        ANTALYA'DA 21 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında ev hanımı, öğrenci ve polis memurlarının da bulunduğu 21 kişi tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında ev hanımı, öğrenci ve polis memurlarının da bulunduğu ve bir kısmının ByLock kullandığı tespit edilen 25 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 25 şüpheliden A.Ö., H.Y., M.C.D. ve S.Ç. savcılıktaki ifadelerinin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken 21 şüpheli ise tutuklanma talebiyle Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan C.Y., K.Ö., M.Ö., S.P., E.S.,R.O., M.Ö., S.Y.,İ.Ç., S.A., A.P., A.E., İ.D., M.D., M.Ö.K., E.A., A.G., Z.G., G.K., K.C. ve İ.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        GİRESUN'DA 5 ÖĞRETMEN VE 1 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Giresunda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen 5 öğretmen ile bir asker gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, "ByLock" kullandıkları belirlenen öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi.

        Gözaltına alınan 5 eski öğretmen, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Giresun merkezli Manisa, Düzce, Hatay, Erzurum ve Rizede 1 Şubatta "ByLock" kullandıkları belirlenen askerlere yönelik operasyonda bir şüpheli daha gözaltına alındı.

        Operasyonda gözaltına alınan askerlerin sayısı 8e yükselirken, aranan bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ANKARA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan eski Maliye Bakanlığı çalışanı bir kişi, eski bir polis memuru ve bir endüstri mühendisi, Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

        Hakimliklerce sorgulanan şüpheliler, eski Maliye Bakanlığı çalışanı F.G, eski polis memuru H.Ç. ve endüstri mühendisi O.S.A. tutuklandı.

        Şüphelilerin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildikleri belirtildi. (AA)

        MALATYA'DA 18 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı yürütülen soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 18 öğretmen gözaltına alındı.

        Konuyla ilgili Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Malatya'da Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında: FETÖ/PDY Terör Örgütü ile iltisaklı irtibatlı oldukları gibi gerekçelerle Milli Eğitim Müdürlüğünden KHK ile ihraç edilen öğretmenlere yönelik Malatya merkezli toplam 7 ilde yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 18 kişi gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        ISPARTA'DA 4 POLİS TUTUKLANDI

        Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 4 polis tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü, FETÖ'nün Isparta'daki emniyet yapılanmasına yönelik Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı. Bir süre devam eden çalışmanın ardından operasyon düzenleyen ekipler, meslekten daha önce ihraç edilen 5 emniyet personelini gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 kişi terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (İHA)

        BİNGÖL'DE 14 MUVAZZAF ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Bingöl'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14 muvazzaf asker gözaltına alındı.

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen 14 muvazzaf asker, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda yakalandı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE FETÖ OKULLARI YÖNETİCİSİ 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kayseri'deki FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında yakalanan 3 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY Terör Örgütü Soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan M.S., M.A.T. ve A.A. düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınan 3 kişi, Kayser İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikten sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarılmıştı.

        Adliyeye çıkarılan 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        HATAY MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 İŞ ADAMI VE ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Hatay merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında öğretmen ve iş adamlarının bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, telefonlarında FETÖ üyelerinin kullandığı şifreli haberleşme programı "ByLock" bulunduğu belirlenen, öğretmen ve iş adamları hakkında gözaltı kararı çıkardı.

        Bunun üzerine Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Hatay, Adana, İstanbul ve İzmirde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Operasyonda, "ByLock"u kullandığı iddia edilen 7 öğretmen ve 3 iş adamını gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        BURSA'DA 4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, Yıldırım Kaymakamlığındaki görevlerinden ve öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen 4 şüpheli, adliyeye gönderildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Yıldırım Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfındaki görevlerinden ve öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, E.A, Y.A, Z.D, ve Z.D. gözaltına alınmıştı.

        Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, örgüt lideri Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda Bank Asya'ya para yatırdıkları ve daha önceden örgütlü bağlantılı kurumlarla çalıştıkları belirlenmişti. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılan astsubay Z.A. ile H.Ç ve N.A. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak, cezaevine gönderildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ