Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aydoğan Aydın kimdir? Tümgeneral Aydoğan Aydın, Şırnak'ta helikopter kazasında şehit oldu

        Şırnak Şenoba'da bir askeri helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düştü. Düşen helikopterde Tümgeneral Aydoğan Aydın da bulunuyordu. Peki Aydoğan Aydın kimdir?

        TÜMGENERAL AYDOĞAN AYDIN KİMDİR?

        Aydoğan Aydın, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan askeri darbe girişimini öğrenir öğrenmez komutanlığını yaptığı tugayı aradı ve verdiği talimatta "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" ifadelerini kullandı.

        Kayseri Komando Tugay Komutanı iken, YAŞ toplantısı sonrasında tümgenerallik rütbesine terfi eden Aydoğan Aydın, Kayseri'de 15 Temmuz gecesi askerlerin dışarıya çıkmasını engelleyen komutan olarak biliniyordu.

        Hakkari'de FETÖ darbe girişimiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınmış, ancak daha sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Tümgeneral Aydoğan Aydın, 3 gün önce terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon yoluyla bilgi vermişti. Tümgeneral Aydoğan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Terörle mücadele tarihinin erişemediği miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu. Önümüzdeki günlerde bu mağara sayılarında artış olacak. Yine bu bölgede teçhizatların bulunmuş olması Türkiye genelindeki terörle mücadeleye katkı sağlayacaktır. Buranın temizlenmesi Ankara ve İstanbul'da terörün belinin kırılmasında da etki yapacaktır." şeklinde yürütülen operasyonla ilgili bilgileri aktarmıştı.

        Aynı zamanda şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın, Güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadelede önemli rol oynayan isimlerden birisiydi. Özellikle Kato Dağı'nda yürütülen operasyonlarda, askeri birliğin başında bulunan isimdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ