Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'den 19 Mayıs törenlerinin iptal kararına tepki

        19 Mayıs törenlerinin Ankara dışındaki illerde okullarda kutlanma kararının tartışmalarına muhalefetin İzmir kanadı da katıldı. İncir çekirdeğini doldurmayan gerekçelerle törenlerin iptal edildiğini öne süren parti il başkanı Bayır,; "Asıl amaç Türk halkının maneviyatını, moral değerlerini, cesaretini ve kararlılığını topluca baskı altına almaktır" dedi.

        CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın yaptığı basın açıklamasında AK Parti'nin iktidar sürecinde, Türkiye'nin birliğini temsil eden sembollere karşı bilinçli bir kampanya sürdürüldüğü öne sürüldü. Bakanlık tarafından iptal kararının törenlerin içeriği ile alakadar olmadığını ifade eden Bayır; "19 Mayıs törenlerinin iptalini incir çekirdeğini doldurmayan ve gülünç mazaretlerle izaha kalkanların zerre kadar samimimi olmadıkları açıktır.

        Amaç Türk halkının maneviyatını, moral değerlerini, cvesaret ve kararlılığın topluca baskı altına almaktıd. Çok iyi bilinmelidir ki, AK Parti iktidarında 29 Ekim törenlerinin iptalinin ilk olmadığı gerçeği gibi 19 Mayıs törenlerinin iptali de son olmayacaktır. Bugün toplumumumuzu bir arada tutan bütün ortak değerlerimiz saldırı altındadır. Adalyet duygumuz saldırı altındadır" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ