Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çocuk gelinle evlenen damat ve evliliğe izin veren 2 baba aldıkları cezaların onanması üzerine cezaevine girdi

        Neşet KARADAĞ - AHT

        Adana'da 14 yaşındaki çocukla nikahsız evlenen 29 yaşındaki Caner Akkuş 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum oldu. Evliliğe izin veren 'çocuk gelin' ile damadın babaları da 3'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Damat ile babaları, cezaları onanınca cezaevine girdi.

        HAMİLE KALINCA ORTAYA ÇIKTI

        Yüreğir ilçesinde oturan ve bir gıda şirketinde satış elemanı olan Caner Akkuş, 6 yıl önce şu anda 20 yaşında olan Eylem'e aşık oldu. İkili bir süre sonra evlenmeye karar verdi.

        Ancak aile büyükleri, "Eylem'in yaşı küçük, 3 sene daha bekleyelim" demesine rağmen ikna edemeyince düğün yaptı. Caner ve Eylem nikahsız olarak birlikte yaşamaya başladı.Bir yıl sonra hamile kalan Eylem hastaneye gidince yaşı küçük olduğundan durum polise bildirildi.

        DAMADA 8 YIL 4 AY, BABALARA 3.5'AR YIL HAPİS

        Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu üzerine Eylem'in babası Ali İhsan Akça ve Caner'in babası Battalgazi Akkuş hakkında 'küçük yaştaki kızı evlendirmek ve alıkoymak' suçlarından, Caner Akkuş için ise 'reşit olmayan mağdure ile evlenmek, kızlık bozmak ve cinsel istismar' suçlarından Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        Dava sürerken Yiğit Ali isminde çocukları dünyaya gelen çift, 2 yıl önce de resmi nikah kıydılar. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada tutuksuz yargılanan Caner Akkuş 8 yıl 4 ay, babası Battalgazi Akkuş ve kayınbabası Ali İhsan Akça ise 3'er yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildi. Karar, Yargıtay tarafından da onandı.

        CEZAEVİNE GİRDİLER

        İnfaz bürosu ekipleri Caner Akkuş, kayınpederi Ali İhsan Akça ile babası Battalgazi Akkuş'u cezalarını çekmeleri için evlerinden alıp cezaevine götürdü.

        14 yaşında evlendiği için eşi, babası ve kayınbabasının cezaevine girmesi üzerine büyük üzüntü yaşadığını belirten Eylem Akkuş, "3 aile perişan oldu" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ