Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İçişleri Bakanı Efkan Âlâ: Polise orantısız güç kullanıldı

        HABERTÜRK/ANKARA

        İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 1 Mayıs'ta polisin göstericilere sıktığı gaz için yapılan eleştirilere "Daha az zarar veren bir yolu henüz yok" yanıtını verdi. NTV'de konuşan Âlâ, şunları söyledi:

        ÖNLEMLERİ ALMIŞTIK: 10 bin kadar kişi Taksim kutlama yapacağız dedi ve Türkiye'de geride bırakmak istediğimiz görüntülere neden oldular. Gerekli güvenlik önlemlerimizi almıştık. Olabildiğinde minimum zararla bu meseleyi çözmeye odaklanmıştık. Burada polise orantısız bir güç kullanıldı. Polisimiz dün görevlerini tam anlamıyla yerine getirdi. Orantısız güç kullanılıp kullanılmadığı konusu ciddi bir bulguyla bize iletilirse biz bununla ilgileniriz.

        BAŞKA YOLU YOK: Toplumsal müdahale araçları kanunsuz gösteri yapanları düşünülerek geliştirilmiş araçlardır. Gaz arzu edilmeyen bir şey. Kimse arzu etmez ama kurallara uymayanları kanunların gerektirdiği biçimde dağıtmanın da başka yolu, daha az zarar veren bir yolu henüz yok.

        DEFİLE YAPMIYORUZ: (Ankara polisinin kullandığı çelik duvar) Olabildiğince vatandaşımızla polisimizi karşı karşıya getirmeden alabileceğimiz teknik önlemleri alarak meseleleri çözmeye çalışıyoruz. Orası için dizayn edilmiş değil, maçlar için dizayn edilmiş bir araç. Estetiği çok iyi olmamış olabilir sonuçta orada moda defilesi yapmıyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ