Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP’deki değişikliğin şifreleri

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğu 22Mayıs 2010 tarihinden bugüne MYK’da 6’ncı kez değişikliğe gitti. 6’ncı MYK’da değişen isim sayısı da 6 oldu.  Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar vazgeçemediği isimlerin başında Gürsel Tekin geliyor. 2010 yılında 3 ay gecikmeli olarak Kılıçdaroğlu’nun ilk MYK’sında görev alan Tekin, 3 Mayıs 2012’deki 3 aylık istifasının dışında bugüne kadar CHP Lideri’nin oluşturduğu bütün MYK’larda görev alan tek isim oldu. 

        Kılıçdaroğlu’nun vazgeçemediği diğer isimlerin başında ise Faik Öztrak geliyor. Öztrak CHP Genel Başkanı’nın bugüne kadar oluşturduğu 6MYK’nın 5’inde görev alırken; Sencer Ayata, Sezgin Tanrıkulu ve Erdoğan Toprak ise 6MYK’nın 4’ünde görev alan isimler.

        3 Kasım 2010’da MYK’ya attığı neşterle Önder Sav ve ekibini yönetimden tasfiye eden Kılıçdaroğlu, 4 yıl aradan sonra bu ekibe yakınlığıyla bilinen Tekin Bingöl’e 2 numaralı koltuğu emanet ederek, bir anlamda Sav ve ekibine zeytin dalı uzatmış oldu. 

        Kılıçdaroğlu, Köşk için “çatı formülünü” MYK’da yaptığı revizyonla hayata geçirmeye çalıştı. Bir yandan Veli Ağbaba, Burhan Şenatalar, Tekin Bingöl gibi sol kanattan gelen isimleri vitrine çıkarırken; diğer yandan merkez sağ kökenli Aytun Çıray’ı da yönetime alarak Köşk seçimi öncesimerkez sağ seçmene göz kırptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ