Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK'dan öğrencilere yakın markaj!

        Bedirhan ÖZYİĞİT / ANKARA

        Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı militanlarının bir kısmını PYD'ye gönderen örgüt, militan açığını kapatmak için çocukları ve üniversite öğrencilerini hedef aldı. 2013 yılından bu yana örgüte katılanların yarısını çocuk ve üniversite öğrencileri oluşturdu. Kandil'e örgüt eğitimi almaya giden üniversitelilere en fazla tıp öğrencilerinden katılım oldu. Van Yüzüncü Yıl, Pamukkale, Süleyman Demirel, Dicle ve Ege Üniversitelerinden 350 dolayında öğrenci PKK'ya katıldı. Bu öğrencilerden 51'ini kızlar oluşturuyor.

        Örgüt, üniversitede bulunan "gençlik sorumluları" aracılığıyla etkilediği gençleri, yayla etkinlikleri ve değişik şenlikler düzenleyerek biraraya getiriyor. Bu etkinliklerde propaganda yapan örgüt, gençleri saflarına katıyor.

        MESAJLAŞMA ŞİFRELİ

        Örgüt, dağ kadrosu ile kentlerdeki gençlik sorumluları arasındaki iletişimi özel bir yöntemle sağlıyor. İletişim, tümüyle şifreleniyor. Sistem şöyle işliyor:

        - PKK'nın Haftanin bölgesinde bulunan birim tarafından dağa eleman kazandıracak "gençlik sorumluları"na özel basım Türkçe Sözlük ve İmla Kılavuzu veriliyor.

        - İki adet aynı basım sözlükten birini "gençlik sorumlusu" alıyor. Diğer sözlük irtibatlı olduğu kırsal alandaki militana veriliyor.

        - Kırsal alandaki militan bir mail adresi veriyor. "Gençlik sorumlusu", örgüte katılacak öğrencilerin isimlerinden oluşan şifreli harfleri, mail adresinin taslak bölümüne kaydediyor.

        SORUMLU YAKALANDI

        'Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüte bu sistemle birçok eleman kazandıran Şahin Mardin kod adlı A.T.'yi yakaladı. Kasım 2008'de Deniz Roni kod adlı O.A. aracığıyla örgüte katıldığını söyleyen A.T., bunun karşılığında örgütün bu kişiye bir miktar para verdiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ