Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Güzellik kavramına başka bir boyut katan kadınlar
        1

        "Herkesin güzel olduğu dünyayı hatırlayın..." Bu sözler Almanya'da dünyaya gelen ve kendi hikâyesini anlatarak pozitif enerji yaymayı amaç edinmiş Ilka Brühl'in sözleri...

        2

        Ilka Brühl 26 yaşında ve ektodermal displazi adı verilen bir rahatsızlıkla dünyaya geldi. Ancak doğduğundan beri sıkıntılı bir yaşam geçiren genç kadın, moralini hiçbir zaman bozmadı.

        3

        Yüzünde çeşitli deformasyonlarla doğan, burnu tam olarak oluşmayan Ilka Brühl'ün gözyaşı kanalında da sorun bulunuyor.

        4

        Genç kadın rahatsızlığını şu sözlerle anlatıyor: "Yarık bir yüzle doğduğum için burnumdaki nefes almamı sağlayan yapılar hiçbir zaman düzgün çalışmadı. Ayrıca sağ gözümde gözyaşı kanalı olmadığından, yüzümün sağ tarafında her zaman birkaç damla gözyaşı bulunuyor."

        5

        Geçmişte kendinden utanan ve kendisine tuhaf gözlerle bakılan genç kadın iki yıl önce fotoğrafçı arkadaşları için poz vermeye başladığında hayatının değiştiğini belirtiyor.

        6

        Yaşadıklarının ardından güçlü bir kadına dönüşen Brühl, hikayesini ve deneyimlerinin başkalarını cesaretlendirmesi için modellik yapmaya karar verdiğini söylüyor.

        7

        Aldığı olumlu yorumlardan sonra cesaretlenen Ilka, artık güçlü ve kendine güvenen bir kadın olduğunun altını çiziyor.

        8

        İlka, şimdilerde hayat hikayesinin fotoğraflarını Instagram'dan paylaşıyor.

        9

        Güzel kadın, kendisine olumsuz yorum yapanlara inat, görevinin dünyaya herkesin güzel olduğunu anlatmak olduğunu söylüyor.

        16

        ALAY EDENLERE İNAT HİÇ BEKLENMEDİK BİR HAREKETTE BULUNDU

        Marimar Quiroa 22 yaşında ve kistik higroma adı verilen bir hastalığa sahip.

        17

        Kistik higroma daha çok boyun arka veya yan bölümlerinde bulunan lenfatik sisteme ait anomalilere deniyor. Marimar bu rahatsızlık nedeniyle konuşamıyor, yemek dahi yiyemiyor. Midesine bağlı bir tüple besleniyor. Çevresindeki insanlarla da işaret diliyle iletişim kuruyor.

        18

        Fakat bu hastalık Marimar'ın hayallerini gerçekleştirmesine engel değil.

        19

        Moda ve makyaj konularına ilgi duyan Marimar, 3 yıl önce profesyonel makyaj yapmaya başladı ve videolarını sosyal paylaşım sitelerinde yayınladı.

        20

        Başlarda olumsuz tepkilerle karşılaşmış olsa da o bunlara asla aldırış etmedi ve sosyal medyadan içerikler üretmeye devam etti.

        21

        Hem internet üzerinden hem de günlük hayatında hakaretlere maruz kalan Marimar Quiroa, binlerce takipçiye ulaştı.

        28

        Malezyalı Evita Patcey Delmundo'nun bütün bedeni benlerle kaplı. Ama o kendini olduğu gibi seviyor.

        29

        Daha önce bedenindeki benleri aldırmak isteyen genç kızın hayatı 16 yaşındayken katıldığı bir kamp sayesinde değişmiş. Delmunda o dönemi şöyle anlatıyor:

        30

        "Kendimi nasıl sevmem ve diğer insanlarla nasıl iletişim kurmam gerektiğini öğrendim. Benlerimi aldırmak için doktorlarla yaptığı görüşmelerden sonra bu durumun sağlığım için risk oluşturacağını öğrendim. Sonuçta da benlerimi kabullenmeye ve sahip olduğum bedeni sevmeye karar verdim."

        37
        38

        MELANIE GAYDOS

        Kelliğe ve dişlerinin çıkmamasına neden olan, ender görülen bir genetik hastalığa sahip olan model 'benzersiz' görünümüyle güzellik kavramını baştan yazıyor.

        39

        Melanie Gaydos, dişlerin çıkmasını, gözenekleri, kıkırdakları ve tırnakların büyümesini engelleyen ektodermal displazi adında ender görülen doğuştan genetik bir hastalığa sahip.

        40

        Yıllarca hastalığının belirtileriyle savaşan Melanie 26 yaşında ilk kez takma dişleriyle tıp programı The Doctors’a çıkmış. Fakat sekiz ay sonra program bitince dişleri takmayı bırakmış.

        41

        Miley Cyrus’un hayranları arasında yer aldığı Melanie, hastalığının ona rahatsızlık verip vermediği sorulduğunda “Hayır. Beni rahatsız etmiyor ve hiç de etmedi. Ettiyse de insanlar üzülmem için bir şey söylediğinde olmuştur” diyor.

        42

        İşte modellik kavramını baştan yazan Melanie Gaydos'tan kareler...

        49

        Bir süre bu izden kurtulmak için çaba harcayan Mendes, bugünlerde ise "sıra dışı" görünüşünden memnun olduğunu dile getiriyor.

        50

        "Garip" ve "çirkin" yakıştırmaları nedeniyle zor zamanlar yaşayan genç kadının kısa süre önce moda çekimine katılması da genç kadının sıra dışı olduğunu kanıtlar nitelikte.

        51
        55

        Sophia Hadjipanteli boyattığı ve hiç aldırmadığı koyu kaşları sayesinde şimdilerde pek çok firmadan reklam teklifi alıyor.

        56

        Kıbrıs Rum kesimi doğumlu genç model, kaşları yüzünden sık sık eleştiri alıyor fakat o bunları hiç umursamadığını çünkü kendisini böyle güzel bulduğunu söylüyor.

        57

        Sophia Hadjipanteli'nin kendisine örnek aldığı kişi ise bitişik kaşları ve bıyıklarıyla da bilinen Meksikalı ressam Frida Kahlo.

        70

        Youtube'da güzellik ve bakım tavsiyeleri vererek takipçi sayısını günden güne artıran güzel kadın, hakaretlere inat videolarında gözünün yakım çekim görüntülerini de paylaşıyor.

        71

        Sağ gözünün beyaz kısmında grimsi bir doğum lekesi olan Leslie, yapılan kırıcı ve kaba yorumlara aldırmıyor ve doğum lekesi olan gözünün daha iri gözükmesinden memnun olduğunu dile getiriyor.

        72

        İşte Youtube'da 70 bin civarı takipçisi olan ve benzersiz gözleriyle kendine hayran bırakan Sonia Leslie'den kareler...

        76

        TEN RENGİ GİDEREK BEYAZA DÖNÜYOR

        Instagram'da süper model Tyra Banks tarafından keşfedilen Kanadalı model Winnie Harlow, deri hastalığı vitiligoya sahip olmasıyla tanınıyor.

        77

        Dört yaşından beri cildin pigment kaybetmesine sebep olan, vitiligo ile yaşayan Harlow pek çok zorlukla mücadele etmek zorunda kaldı.

        78

        Küçüklüğünden beri alaylara, kötü yorumlara maruz kalan genç kadın okulda karşılaştığı dışlayıcı tutum nedeniyle eğitimini yarım bıraktı.

        79

        Asla pes etmeyen güzel kadın, America's Next Top Model yarışmasına katıldıktan sonra dünyanın en popüler modellerinden biri haline geldi.

        80

        Şimdilerde en büyük markalarla çalışan Harlow, şöhretini vitiligo hastalığı sözcüsü olarak kullanmayı da ihmal etmiyor ve kendisi gibi olanlara yardım ediyor.

        81
        82
        83

        BARBİE BEBEĞİ ANDIRAN MODEL GÜZELLİK KAVRAMINI YENİDEN YAZDI

        21 yaşındaki Sudanlı model Nyadak (Duckie) Thot, Barbie bebeklere benzerliği ile tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

        84

        Avustralya'da yaşayan Duckie, 2013 yılında katıldığı 'Australia's Next Top Model' yarışmasının favori adaylarından biriydi.

        85

        O sıralarda 17 yaşında olan güzel model, yarışmada güzelliğiyle tüm ilgiyi üzerine topladı.

        86

        Diğer yandan dış görünüşü yüzünden Twitter üzerinden linçlere maruz kaldı.

        87

        "Karnabahar kafa" gibi acımasız yorumlara maruz kalan Duckie, gelen tepkilerin ardından 2 yıl boyunca ortadan kayboldu.

        88

        Doğal ten rengi ve saçları ile ilgili sosyal medya üzerinden ayrımcılığa uğrayan Duckie pes etmedi.

        89

        Bu acı deneyimlerin ardından genç manken muhteşem bir dönüş yaptı ve güzelliğiyle tüm dikkatleri üzerine topladı.

        90

        Avustralya'dan New York'a taşınan güzel model, kendini burada daha mutlu hissettiğini söylüyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ