Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kargo dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! "Hakkınızda icra başlatacağız..." - En son haberler

        İstanbul, Antalya, Denizli ve İzmir'de düzenlenen operasyonda sabaha karşı İstanbul'da 25, İzmir'de 11, Antalya ve Denizli'de birer olmak üzere toplam 38 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre baskınlarda 5'i avukat 48 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 280 bin lira, 16 bin dolar ve 1500 Euro ele geçirildi.

        İCRA BAŞLATIYORUZ YALANIYLA PARA TOPLADILAR

        Polisin yaptığı çalışmalarda şüphelilerin, aradıkları vatandaşlara, hukuk bürosundan aradıklarını söyleyerek "Kargonuzu teslim almadığınız için borcunuz var. Hakkınızda icra takibi başlatılacak" yalanıyla kandırdıklarını tespit etti. Daha sonra sözde 4-5 bin liralık borcu uzlaşarak "250 lira gönderin yeter" diyen şüphelilerin bu yolla yüzlerce kişiden para aldıkları iddia edildi.

        REKLAM

        "BİLEREK KÖTÜ AYAKKABI GÖNDERMİŞLER"

        Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda çetenin çalışma yöntemini bir bir ortaya çıkardı. Elde edilen bilgilere göre yıllardır organize bir şekilde dolandırıcılık yapan şebeke, anlaştıkları bir ayakkabıcı yardımıyla

        sipariş verenlere bilerek kötü, imitasyon ayakkabıların gönderdi. Ardından müşterinin iade işlemi gerçekleştirmesini sağlayıp daha sonra tuzağa düşürmek içinde, bu müşterilere iade işlemleri karşılığında borç çıkartarak para aldıkları iddialarına ulaşıldı.

        59 MİLYON SERVET MERCEK ALTINA ALINDI

        Öte yandan polis, şebeke üyelerinin 7 lüks otomobil, 7 ev, 2 dükkan ve 41 banka hesabından oluşan toplam 59 milyon liralık mal varlığı inceleme altına aldı. Suç gelirleriyle elde edildiği değerlendirilen bu servetin kaynağının neresi olduğunun belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

        5’i AVUKAT 17 KİŞİ TUTUKLANDI

        Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yapılan soruşturmanın ardından 23’ü kadın 48 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye gönderilen 48 kişiden aralarında 5 avukatın bulunduğu 17 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. 31 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ