Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Hamas: 180'den fazla İsrail askeri aracını imha ettik

        İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 297 artarak 17 bin 997'ye yükseldi.

        Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

        Kudra, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 17 bin 997'ye, saldırılarda yaralananların sayısının ise 49 bin 229'a çıktığını belirtti.

        HAMAS: 180'DEN FAZLA İSRAİL ASKERİ ARACI İMHA EDİLDİ

        Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve güneyinde başarısız olduğunu ve saldırılarına devam edip Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerine doğru ilerledikçe daha çok başarısızlığa uğrayacağını belirtti.

        İsrail askerlerinin "insani ara"dan önce ve sonra konuşlandıkları alanları hedef aldıklarını aktaran Ebu Ubeyde, "Gazze Şeridi'ndeki mücahitlerinin, insani aranın sona erdiği 1 Aralık'tan bu yana geçen 10 gün içinde 180'den fazla İsrail aracını tamamen veya kısmen imha etiklerini" kaydetti.

        Kassam Sözcüsü, "İşgalciler, barbarca ve iğrenç bir savaşta sivillerden körü körüne intikam almaya ve altyapıları yok etmeye devam ediyor; bu, işgalci liderlerin övündüğü tek başarıları." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "İnsani ara"nın güvenilirliklerini kanıtladığını, hiçbir esirin kendi şartları dışında serbest bırakılmadığını ve bırakılmayacağını vurgulayan Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun "halen darbeler aldığını ve sonraki darbelerin daha da büyük olacağını" söyledi.

        Ebu Ubeyde, İsrail askerlerinin hedef alındığı özel operasyonlar gerçekleştirdiklerini, çok sayıda İsrail askerini öldürdüklerini kaydetti.

        Öte yandan Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki El-Kasasib Mahallesi'nde İsrail güçlerinin roketlerle hedef alındığı, çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

        Kassam Tugayları ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve güneyinde İsrail ordusuna ait 3 tank ve bir askeri buldozeri hedef aldıklarını kaydetti.

        İsrail tarafı kayıplarına ilişkin henüz açıklama yapmadı.

        İSRAİL'E ATEŞKES BASKISI SÜRÜYOR

        İsrail' ateşkes baskısı da sürüyor. BM Güvenlik Konseyi'nden (BM) ateşkes kararı çıkmadı ancak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ateşkes ısrarını sürdürüyor.

        Katar'ın ev sahipliğinde yapılan Doha Forumu'nda konuşan Guterres, Gazze'de insani ateşkes çağrısı yapmaya devam edeceğini söyledi.

        Guterres, "Güvenlik Konseyi'ni, insani felaketi önlemeleri için uyardım. İnsani ateşkes ilan edilmesi çağrımı yineliyorum. Maalesef Güvenlik Konseyi yapamadı. Ama bu, ateşkesin daha az gerekli olduğunu göstermiyor. Dolayısıyla asla peşini bırakmayacağıma söz verebilirim." dedi.

        KUZEY CEPHESİNDE ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

        Görgü tanıkları ve yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, tam abluka ve ağır hava saldırıları altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde girdiği her bölgede Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'yla çatışma halinde.

        Ancak İsrail ordusu ile Kassam Tugayları arasındaki çatışmalar, son iki gündür Gazze Şeridi'nin en büyük kampı olan Cibaliya Mülteci Kampı yakınlarında şiddetlendi.

        İsrail kara birlikleri, dün gece boyunca savaş uçaklarının bombardımanından sonra tanklarla Cibaliya Mülteci Kampı'na girmeye teşebbüs etti ancak şiddetli çatışmalar yaşandı.

        Filistinli direniş grupları ile İsrail askerleri arasındaki çatışmalar, Cibaliya Mülteci Kampı çevresinde İsrail ordusunun konuşlandığı Ebu Şereh, El-Faluca, Eş-Şeyh Zayid, Berke Ebu Raşid ve Altı Şehitler bölgelerinde şiddetlendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ