Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hamas'ın serbest bıraktığı rehine ilk kez konuştu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hamas’ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları, dün akşam insani sebeplerden serbest bıraktıkları iki rehinenin görüntüsünü paylaştı.

        El-Kassam Tugayları, Telegram kanalından paylaştığı görüntülerle birlikte “El Kassam Tugayları, Mısır'ın arabuluculuğu yoluyla, mecburi insani ve tıbbi nedenlerden dolayı tutuklu Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifschitz'i serbest bıraktı” açıklamasını yaptı.

        İsviçre merkezli Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), rehinelerin serbest bırakılmasına yardımcı olduklarını belirterek "Bu akşam 2 rehinenin daha serbest bırakılmasını ve Gazze dışına nakledilmesini sağladık. Tarafsız bir aracı olarak rolümüz, bu çalışmayı mümkün kılmaktadır ve gelecekte (rehinelerin) serbest bırakılmalarını kolaylaştırmaya hazırız" açıklamasını yaptı.

        REKLAM

        SERBEST BIRAKILDIKTAN SONRA İLK KEZ KONUŞTU

        Hamas tarafından serbest bırakılan İsrailli 85 yaşındaki rehine, 7 Ekim'de Gazze'ye götürülürken dövüldüğünü ve cehennemi yaşadığını ancak daha sonra Filistin'de kaldığı 2 hafta boyunca iyi muamele gördüğünü söyledi.

        Reuters'ın haberine göre 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz, Pazartesi günü geç saatlerde serbest bırakılan iki kadından biriydi.

        Tekerlekli sandalyede oturan Lifshitz gazetecilere, Gazze'deki örümcek ağlarına benzer tünellerde tutulduğu, bu sırada bir doktorun kendisini ziyaret ettiğini ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

        Lifshitz konuşması sırasında İsrail hükümetine de tepki göstererek "İsrail hükümeti Hamas'ın tehditlerini yeterince ciddiye almadığı için bunlar başımıza geldi" dedi.

        * Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ