Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hemşirenin öldürdüğü yüzlerce kurban Türkiye'de de gömülmüş olabilir!

        İki hastayı öldürdüğü için ömür boyu hapis cezasına çarptırılan eski hemşire Niels Hoegel'in Almanya'nın Oldenburg ve Delmenhorst bölgelerindeki iki hastanede çalıştığı dönemi inceleyen polis ve savcılar, 2000-2005 yılları arasında 106 kişinin ölümünden sorumlu olduğunu iddiasını ortaya koymuş, Hoegel, Delmenhorst'ta 62, Oldenburg'da 38 kişinin ölümünden sorumlu tutulmuştu.

        2015 yılında altı suçtan hüküm giyen ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Hoegel, şimdi yeni tespit edilen ölüm vakaları ile ilgili 2018 başında tekrar mahkemeye çıkarılması öngörülüyor.

        Hoegel'inhastalara aşırı doz kalp ilacı vererek kalp krizi geçirmelerini veya geçici şuur kaybına uğramalarını sağladığı, ardından ise iş arkadaşlarında bir kahraman imajı yaratmak için bu hastaları yeniden hayata döndürmeye çalıştığı saptanmıştı.

        REKLAM

        BAZI KURBANLARIN TÜRKİYE'DE GÖMÜLÜ OLMA İHTİMALİ VAR

        Yetkililer soruşturma kapsamında delil bulabilmek amacıyla bölgede 67 mezarlıktan toplam 134 cesedi inceledi. Türkiye'dekiadli makamlardan da destek istendiği, zira bazı olası kurbanların Türkiye'de defnedilmiş olduğu ve incelenmesi gerektiği bildiriliyor.

        Oldenburg Emniyet Müdürü Johann Kühme ölülerin mezardan çıkarılarak incelenmesinin yetkililer için de zor bir görev olduğunu belirtti ve bu esnada mezarlıklarda yetkililere ve kurban yakınlarına destek olan din görevlilerine özellikle teşekkür etti.

        Ölen birçok hastanın cesedin yakılması ile defnedildiği için otopsinin mümkün olmadığı bildirilmişti.Hoegel'in kaç kişiyi öldürdüğünün hiçbir zaman bilinemeyeceğini söyleyen Oldenburg Emniyet Müdürü Kühme, "Soruşturmalar her türlü hayal gücünü aşıyor ve beni dehşete düşürdü" şeklinde konuştu.

        Alman Hastaları Koruma Vakfı Başkanı Eugen Brysch, "Delmenhorst ve Oldenburg’daki cinayetler her yerde olabilir" diyerek sıra dışı gelişmeleri bildirmek ve hızla harekete geçilmesini sağlamak için Almanya'daki yaklaşık 2 bin klinikten sadece birkaçında anonim ifşa sistemi olduğunu belirtti ve siyasetin, hastane birliklerinin, doktorların ve bakım personelinin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ