Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'de çoğunluk Netanyahu'nun istifasını istiyor

        İsrail'de yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 66'sı 7 Ekim'de yaşanan hatalardan dolayı Başbakan Binyamin Netanyahu'nun savaşın ardından istifasını istiyor.

        İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, ülkede 18 yaş üstü 1442 kişinin katıldığı bir kamuoyu yoklamasının sonuçlarını paylaştı.

        Söz konusu araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 75'i 7 Ekim'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının başlattığı Aksa Tufanı saldırılarında yaşanan İsrail'deki güvenlik açığından Başbakan Netanyahu'nun sorumlu olduğuna inanıyor.

        Ankete katılanların yüzde 66'sı savaşın ardından Netanyahu'nun istifasını isterken, yüzde 64'ü savaştan sonra İsrail Meclisinin feshedilmesini ve genel seçimlerin yapılmasını talep ediyor.

        REKLAM

        Önceki seçimde Netanyahu'nun partisi Likud'a oy verdiğini belirtenlerin yüzde 45'i de savaşın hemen ardından seçimlerin yapılmasını istiyor.

        GÜVEN KRİZİ YAŞANDIĞI YAZILMIŞTI

        Yedioth Ahronoth gazetesi, bugün yayınlanan bir haberinde, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki güncel gelişmeler konusunda Netanyahu ile İsrail ordusu arasında güven krizi yaşandığını yazmıştı.

        NETANYAHU İSRAİL BASININ HEDEFİNDE

        İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’yu, Gazze savaşını kötü yönetmekle ve Gazze’den İsrail’e düzenlenen beklenmedik saldırılardaki başarısızlıkta sorumluluk üstlenmemekle eleştiriyor.

        "SORUMLULUĞU ORDUYA YÜKLEMEYE ÇALIŞIYOR"

        Haaretz, “Netanyahu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısını tahmin edememenin sorumluluğundan kaçmaya ve bu sorumluluğu orduya yüklemeye çalışıyor." eleştirisine yer verdi.

        Gazetede yayımlanan "Netanyahu İsrail'in Bekasına Yönelik Varoluşsal Bir Tehdittir" başlıklı makalede, "İsrail'in hem içeride hem uluslararası alandaki kırılganlığı, İran ve uzantıları ile ülkenin başarısız lideri Netanyahu'nun hatasıdır." değerlendirmesine yer verildi.

        REKLAM

        Başbakan Netanyahu'nun "görevde kalabilmek için tükenmişliğe ve halkın umutsuzluğuna güvendiğine" işaret eden Haaretz gazetesinden şu ifadeler yer aldı:

        "Ancak savaşı yönetme konusunda ona güvenilemez ve bu onu kalıcı bir başarısızlık mirasından kurtarmayacaktır. Savaş bittiğinde, ister üç hafta ister üç ay olsun, siyasi cehennemin tüm kapıları (Netanyahu için) açılacak."

        JERUSALEM POST: İSRAİL HÜKÜMETİ NEREDE?

        Jerusalem Post gazetesi de yayımladığı başyazısı için "İsrail Hükümeti Nerede?" başlığını seçti.

        7 Ekim saldırısını, “Yahudi devletinin (İsrail) tarihindeki en kötü katliam” olarak nitelendiren gazete, İsrailli vatandaşların saldırıya uğrayan İsrail yerleşimlerine yardım etmek için seferber olduğunu ancak hükümetin yaraları sarma konusunda işlevsiz kaldığını belirtti.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ