Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İSRAİL HASTANE SADIRISI SON DAKİKA: İsrail Gazze'de hastane vurdu, dünyanın dört bir yanında protestolar düzenlendi!
        1

        7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmaları İsrail'in kara operasyonu beklentisiyle sürerken, dün akşam saatlerinde Gazze'de hastane vuruldu.

        2

        İsrail dün akşam, Gazze'de hastalarla dolu el-Ehli Baptist Hastanesini bombaladı, çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

        3

        Hastane saldırısı dünya çapında tepki çekti, pek çok ülkede çok sayıda insan sokaklara çıktı.

        4

        ABD, Kanada, Hollanda, Almanya, Türkiye, İran, Tunus ve Libya'da binlerce insan Gazze'deki hastane saldırısını protesto etti.

        5

        ALMANYA'DA POLİS PROTESTOCULAR MÜDAHALE ETTİ

        Almanya'da polis, Gazze'deki hastane saldırısının ardından Filistin'e destek gösterisi yapmak isteyen eylemcilere müdahale etti.

        6

        Başkent Berlin'in Neukölln ilçesinde Arap vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Sonnenallee Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi, el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısının ardından Filistin'e destek vermek istedi.

        7

        Polis göstericilere izin vermeyince arbede yaşandı. Polis araçlarına havai fişek ve şişe atılmasının ardından göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullanıldı. Bu sebeple bazı göstericiler hafif şekilde yaralanırken; polis, bazı göstericileri kimlik tespiti yapmak amacıyla kısa süreliğine gözaltına aldı.

        8

        Tarihi Brandenburg Kapısı önünde toplanan yaklaşık 1000 kişi de Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto ettikten sonra dağıldı.

        9
        19

        *Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

         İsrail Gazze'de hastane vurdu!
        İsrail Gazze'de hastane vurdu! Haberi Görüntüle
        Haberi Hazırlayan: Merve Elmacı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ