Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul iftar vakti! 20 Mayıs akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte İstanbul iftar saati 2018!
        1

        İstanbul iftar saatini Ramazan ayının 5. orucunu İstanbul'da tutanlar merak ediyor. Diyanet Ramazan imsakiyesine göre İstanbullular dün iftarı saat 20.25'de yapıldı. İstanbul iftarı bugün saat kaçta yapacak? İşte 20 Mayıs iftar ve sahur saatleri...

        2

        20 Mayıs 2018 Pazar günü İstanbullular orucunu saat 20:26'da açacak. İstanbul iftar vakti saati 2018 20.26 olarak belirlendi. Diyanet Ramazan imsakiyesi il il sorgulamak için tıklayınız : http://www.haberturk.com/ramazan/imsakiye

        3

        AYET

        Ve bilin ki, Allah'ın Elçisi aranızdadır. O, her işinizde ve her zaman sizin temayülünüze uysaydı, (toplum olarak) bundan zarar görürdünüz. Ama, görüldüğü gibi, Allah imanı(nızı) size sevdirdi, onu kalplerinizde güzelleştirdi ve hakikati inkar etmeyi, günah işlemeyi ve (güzel olan şeylere) karşı çıkmayı size çirkin gösterdi. İşte bunlar, doğru yönü izleyenlerdir.

        4

        GÜNÜN DUASI

        Allah'ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affeden. Rabbim!

        5

        GÜNÜN HADİS-İ

        Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu; "Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir."

        Buhârî

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ